Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Vulkánkalandokért nem kell messzire utazni!

2020. november 01. - panpeterstop

 Vulkánkalandokért is nem kell messzi vidékre utazni! Az őszi-téli időszakban is jól esik egy kis kikapcsolódás az egész heti munka és hajtás után. Látogassunk el felüdülésképpen a vulkanikus eredetű Sághegy lábához, Celldömölkre!

b5dc109d-aea6-497a-9f1e-6744c94502a5.jpeg

Mit is fontos tudni erről a vidékről?

Celldömölk Vas megyében, a Dunántúlon található. Kistérségi központ, Kemenesalja fővárosa. Nevezetessége a festői környezetben található Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, az 5 millió éves vulkanikus Ság hegy lábánál. A népszerű fürdőhelyen 1600 m2 vízfelülettel várja vendégeit, 60 km-re az osztrák határtól, 150 km-re Budapesttől és csupán 130 km-re Bécstől. A hotelben beszélgettünk olyan családokkal, akik a járványhelyzet előtt Ausztriába is kiruccantak innen. Közkedvelt hely mind a hazaiak, mind a külföldiek körében, hiszen egy igényes, kellemes hely mind a fürdőzéshez, wellnesshez, mind a családi üdülésekhez, páros kikapcsolódásához,.amikor úgy érezzük hiányzik a természet, a nyugalom. Mindez - és még annyi minden más adott a háromcsillagos Jufa Vulkán Hotelben. Mi is ellátogattunk ide immáron visszatérő vendégekként néhány napra feltöltődni (a korábbi élménybeszámolónkat itt lehet elolvasni).

Attól függően, hogy az ország melyik részéről indulunk, az utazás időtartama változó lehet. Azoknak, akik  – hozzánk hasonlóan – messziről és gyerekekkel indulnak, érdemes előre megtervezni, hogy út közben legyen elfoglaltságuk a gyerekeknek. Mi gyerekrejtvényekkel, mese-CD-vel és plüssállatkákkal készültünk és készítettünk be vizet és gyümölcsöt is a hosszú útra. 

Milyen a szálloda?

A hotel berendezése igényes, a szobák rendkívül tiszták, kényelmesek, tágasak és praktikusak. Kaptunk köntösöket és törülközőket is. Kicsit olyan volt, mintha nem is Magyarországon lennénk, hanem mondjuk Ausztriában, ugyanis a külföldi szállodalánc tulajdonosai ide is elhozták az osztrák minőséget és igényességet. A szobák falát borító színes vulkános poszterek pedig emlékeztettek arra, hogy milyen különleges helyre érkeztünk. A szállodai wellness-szolgáltatás is tökéletes, sőt, hétvégén tovább is nyitva tart. Itt is patyolattiszta, higiénikus minden, van külön szaunarész is, sőt, konditerem és sószoba is. A személyzet is kedves, szolgálatkész volt.  A hotel és a fürdő is számos babaápoláshoz szükséges eszközt biztosít a csecsemővel, kisgyerekkel érkező családoknak, például van itt számukra kiságy, babakád, fellépő, WC-szűkítő,  babaőr, éjjeli fény, vízforraló csak néhány a sok eszköz közül. Kerékpár bérlésére lehetőség van, sőt, vannak gyereküléssel is felszerelt biciklik. Mi egy gokartozást is bevállaltunk a szálloda körül. Nagyon hasznos, hogy hotel játszószobáját az étteremmel szemben helyezték el, így a gyerekek vacsora után át tudnak menni a fárasztó program után, míg a szülők egy kicsit tovább időzhetnek a vacsoraasztalnál. Azért is örültünk a sok játékkal ellátott játszós teremnek, mert nem hoztunk túl sok játékot és egy esős délután tudtunk társasozni és még báboztunk is. 

A  hotel mellett található egy jól felszerelt 4 csillagos kemping is, mely nyáron kellemes kikapcsolódást nyújt a családoknak.  

Mit ettünk-ittunk?

Az ételválaszték bőséges, változatos és nagyon finom. Folyamatosan töltötték fel az ételeket, a reggelinél és a vacsoránál is készítettek helyben frissen ételeket. Helyi jellegzetességekkel is készültek, például volt kerekrépaleves és dödölle is. A desszertek is ízletesek voltak, házias almás pitéjük ízlett nekünk felnőtteknek a legjobban, a gyereknek pedig a fagylaltok. Degeszre ettük magunkat a svédasztalos reggeliken is, így napközben a közeli fogadóban a városban egy hamburger, pizza tökéletesen elég volt ebédre.

Hogyan telt az idő?

Az első nap pihenős nyugalommal telt: miután elfoglaltuk a szobánkat sétáltunk egy kicsit, majd kipihentük a hosszú út és a fárasztó, dolgos, tanulós és munkahetek fáradalmait a wellnessben. Úsztunk a medencében, csúszdáztunk és utána hosszú perceken át csak ültünk a kinti meleg medencében bámulva Ság-hegyet és a madarak csicsergésén elmélázva. A második napra így erőt gyűjtöttünk egy kis kiruccanásra is.

Hol kirándultunk?

A Ság hegy geológiai tanösvényének kellemes sétája, a Kráter szikláinak megmászása, a Trianoni Emlékkereszt megtekintése és a Ság hegyi Múzeum meglátogatása után a Kemenes Vulkánparkba is betértünk. Az épület külső és belső megjelenésében is kuriózumnak számít, az különös beton és acél központ már messziről azt súgja a látogatónak, hogy bizony nem mindennapi helyre készül betérni. És valóban, hiszen itt található az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása! A látványos és interaktív tárlatban minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelőt.  Látványos felvételeket tanulmányozhattunk a Naprendszer legvulkanikusabb égitestjeiről, a Jupiter-holdjáról az Ióról is.( Néhány éve is jártunk itt, nézd meg a gyerekek videóját a kirándulásról és a múzeumról itt.)

 A Ság hegyről tudni kell, hogy egy 291 méter magas tanúhegy1891-ben itt végzett méréseket Eötvös Lóránd a róla elnevezett torziós ingával. A hegyen a 20. században bazaltot bányásztak, ma a bánya területe tájvédelmi körzet. Érdekesség, hogy hegy bazaltját már  a rómaiak használták fel a Borostyánút és Sabaria útjainak építéséhez.  Szinten hihetetlen, de 17 millió tonna követ termeltek ki innen, ami gyökeresen megváltoztatva a hegy formáját. A tanösvényt bejárása nem igényel különösebb felkészülést vagy erőnlétet, gyerekekkel is meg lehet tenni. Az ismeretterjesztő táblák és a gyönyörű táj  a túrát egyfajta tanulmányi kirándulássá varázsolják. Megannyi élmény után, a hegyi levegőtől kellemesen kifáradva érkeztünk a szállodába, ahol már nagyon vártuk a finom vacsorát. Szerencsére hétvégi hosszabb nyitvatartásnak köszönhetően még fürdésre is jutott időnk. Másnap  úgy éreztük, hogy tudnánk még sokáig maradni, de véget ért a tartalmas hétvége és indulnunk kellett vissza sok-sok meghitt élménnyel gazdagodva, abban bízva, hogy újra visszatérünk ebbe a festői környezetbe.

Kinek ajánljuk a Vulkán Hotelt?

Elsőként kis-, és nagyobb gyerekes családoknak, akik egy helyen szeretnének megtalálni sok élményt biztosító szolgáltatást: kényelmes szállodát, gyerekbarát környezetet, sokrétű wellnesst, fürdőt, gyönyörű kirándulóhelyet és hasznos, izgalmas interaktív múzeumokat. A kisebb gyerekesek számára is ideális már csak a sok játékos elem és a felszerelések miatt a Jufa Hotelben és FürdőbenPárok és gyógyulni, pihenni vágyók is megtalálják itt számításukat, illetve, céges rendezvényekre is adott minden feltétel.

Nézzétek meg videónkat is a csodás napokról:

 Elérhetőség:

 Jufa Vulkán Hotel és Fürdő Resort,  9500 Celldömölk Sport út 10.

Tel..:+36 95 421 180

vulkantherme@jufa.eu

Jufa Vulkánfürdő Resort 

 www.jufa.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr516263274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása