Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Schobert Norbi - apokalipszis most!

2020. január 21. - panpeterstop

Kedves Emberek, főként Fiatalok!

Biztosan sokan hallottatok Schobert Norbi legújabb videójáról vagy akár láttátok is, amelyben az őszinteségre hivatkozva azt állítja, hogy a legtöbb válásnak a nők gyermekvállalás utáni elhízása az oka. Arra kérlek benneteket, mielőtt fenntartás nélkül elfogadjátok az egészség-guru meglátásait, gondolkodjatok egy kicsit! Ez neki sem ártott volna, mielőtt ilyen nyilvános eszmefuttatásokra vállalkozik, főként mivel a témában szakértők sem támasztják alá ezt az elméletet. Hogy kik is? Például Dr. John Gottman pszichológus évtizedeket töltött annak tanulmányozásával, mitől-hogyan működik egy jó párkapcsolat, amiről részletesen beszámolt A jól működő házasság 7 alapelve című bestsellerében. Mindössze tizenöt perc alatt 91%-os pontossággal képes megállapítani egy párról, hogy elválnak, vagy együtt maradnak. Neki és kutatócsapatának 50 év kutatásra volt szüksége ahhoz, hogy egy párról a megfelelő következtetéseket tudja levonni. Előrejelzését tehát Norbival ellentétben nem saját elgondolásaira alapozza. A negyedórás megfigyelés alatt a házastársak kommunikációjából és testbeszédéből válik világossá, hogy az érzelmi intelligencia mely szintjén állnak: "Minél intelligensebb egy pár érzelmileg, annál jobban megértik, tisztelik és becsülik egymást, és annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy boldogan élnek együtt, amíg meg nem halnak." Nocsak, Dr. Gottman éppen hogy nem a szülés utáni gyors fogyásban látja a boldog párkapcsolat kulcsát.

Tagadhatatlan, hogy fiatal korban rendkívül fontos a külső, főként a párválasztásban. A boldog házassághoz azonban elég-e ennyi? Apropó boldog házasság. Lesz még olyan, aki belevág ebbe a nagy kalandba? Lesz még olyan férfi, aki mer tartósan elköteleződni egy párkapcsolatban folyamatosan azt látva és hallva, hogy milyen kihívások várnak rá, miután a felesége a közös utódjukat világra hozza? De meg is fordítanám a dolgot. Ha a társadalomban a Norbiéhoz hasonló rendkívül primitív értékficam lesz a mérvadó, amely azt próbálja elhitetni, hogy a gyermekvállalás utáni túlsúly tömegméretekben felelős a válásokért, akkor a nők miért vágyjanak arra, hogy olyan férfiakhoz menjenek hozzá, akik már a terhességük alatt is méricskélik és mérlegre állítják őket? Férfiakhoz, akik attól rettegnek, mitévők legyenek, ha feleségük miután kisétál a csecsemővel a kórházból, átmeneti vagy akár hosszabb időre nem úgy néz ki, mint azok a celebek, akiknek az a legfőbb életcéljuk, hogy a testük tökéletes maradjon?

Fontos a test, és annak karbantartása, így a sport is, de a boldogsághoz kevés. Kár, hogy ennek az ellenkezőjét sulykolja egy olyan nagyhatású celeb, akit több mint 1 millióan követnek a közösségi oldalain. Egy ekkora követői táborral rendelkező közszereplőnek nagy felelőssége van abban, hogy mit üzen a fiataloknak, még ha nincs is felelősségtudata ebben. Tudattalanul is olyan elvárásokba hajszolja bele a könnyen befolyásolható fiatalokat, ami könnyen válthat ki bennük frusztrációt vagy önbizalomhiányt, mi több, fals jövőképet is elővetít számukra. Éppen ezért, fontosnak tartom, hogy találkozzanak olyan véleményekkel, írásokkal, melyek az ellenvéleményt fogalmazzák meg. 

Talán még soha nem nőtt fel egyetlen olyan nemzedék sem, mint a mostani alfa és Z generációs lányok, akiknek napi szinten kell szembesülniük azzal, hogy női mivoltukból fakadóan nőcisnek, csajosnak vagy egyenesen szexinek és kellően soványnak kell lenniük – már egész kislányként is. Számos harmadik világbeli országban végzett kutatás kimutatta, hogy az erőteljesebb, munkavégzésre alkalmas, alapvetően teherbíró, teltebb női testideál folyamatosan változik, ahogy elérik őket a nyugati média hatásai, és folyamatosan arra emlékezteti őket, hogy a szépség előkelő helyen áll az emberi kvalitások között, a karcsúság erénynek számít, és létezik egy olyan világ, ahol a megfelelő külső ha nem is elsőrendű, de mindenképp segít az érvényesülésben.

A celebmánia és a testkultusz olyan ön- és magzatkárosító magatartásformákat is kitermelt, mint a mamirexia. Ez nem más, mint amikor a karcsúságot forszírozó sztárok nyomdokait követve a terhes kismamák az egészséges, ésszerű testmozgáson és diétán túlmenően drasztikus edzésbe és fogyókúrába kezdenek. Az anorexiánál a mamirexia annyival ártalmasabb, hogy itt már nemcsak a saját egészségét veszélyezteti a beteg, hanem a születendő gyermekéét is: a mamirexiás anyukák esetében gyakoribbak a koraszülések, a kis súlyú babák, és jellemző a tejtermelődés elmaradása. Mivel Schobert három gyereket is vállalt feleségével, érthetetlenné teszi azt hogyan nyilatkozhat így a terhesség utáni időszakról.

Gyerekek, ne legyünk már hülyék! Az életünk jóval több, mint az a falat - még ha update is -, amit megeszünk, jóval több annál a trendi cuccnál, amit felveszünk, sőt, még annál is több, aminek egy testsúly-szakértő besorolási skáláján számítunk.

Norbi meglátásai teljes egészében szembemennek azzal az évezredek óta köztudott ténnyel, mely szerint az ember hármas egységből áll: testből, lélekből és szellemből. A házasság is csak akkor működik, ha mindhárom egyensúlyban van benne. Hiába egy tökéletes, akár már szülés után néhány órával regenerálódni képes, és néhány hét alatt remek formába edzett test, ha a lélek csúf és a szellem haldoklik!

Mind a nők, mind a férfiak számára rendkívül káros ilyen tanításokat megosztani. Szerencsére a legtöbb józan gondolkodású ember kineveti és primitívnek tartja ezeket a kijelentéseket. Azonban a fiatalok számára - akiknek még nem alakult ki az értékítéletük, identitásuk, személyiségük -rendkívül önbecsülésrombolók és félrevezetők ezek a szavak. Teljességgel megtévesztő, lealacsonyító jövőképet festenek a házasságról, a női és a férfi nemről, az emberi mivoltról.

Schobert szemlélete az ókori apokrif Jásár könyvét juttatta eszembe, egy vesztébe rohanó, apokaliptikus világot, amelyben a szépségkultusz következtében az emberiség szinte a saját sorsát tette kockára:

„És néhányan az emberek fiai közül azt okozták, hogy feleségeik igyanak egy italt, amely meddővé teszi őket, annak érdekében, hogy megtartsák alakjukat, és amely által szépségük megjelenése nem fakul. És amikor az emberek fiai azt tették, hogy feleségeik közül néhányan ittak, Czilla is ivott velük. És a gyermekszülő nők megjelenése utálatos volt férjeik szemében, mint az özvegyeké, amíg férjeik éltek, mert azok csak a meddőkhöz vonzódtak." 

Ha körbenézünk a világban, sajnos egyre több jelét láthatjuk, hogyan viszik Schobert Norbi és az övéhez hasonló üzenetek egyre közelebb az emberiséget a madáchi apokaliptikus önsorsrontáshoz, miközben választhatnánk egy másik utat is.

Ha még olvasnál hasonló témában:

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr10015419258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2020.01.22. 02:39:32

Ebben itt szépen ki van elemezve, milyen hosszabb távú tendenciák tapasztalhatók a társadalomban, milyen okokra vezethető vissza a társas kapcsolatok jelenlegi helyzete, a kevesebb gyerek, a demográfiai problémák:

egyvilag.hu/temakep/101.shtml#p13

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.22. 05:48:22

Műbotrány.

Eleve vannak férfiak, akik kövér nőket kedvelnek.

sóhegy049 2020.01.22. 06:02:10

Komolyan nem értem ezt az egész háttérzajt...
Én már azt sem tudtam, hogy a csávó létezik. :-)
Egy kicsit sarkított, ez igaz, de valljuk be van igazság abban, hogy akadnak, akik masszívan felkapnak még 40 kg-ot is egy terhesség alatt. Miért? Mit tudom én... Akik nem, azok pedig miért nem? Az utóbbiak nyilván foglalkoznak önmagukkal? Ahogy a környezetemben látom, az arány 50-50%, tehát, akik felvették az inget, azok nyilván az elhízottak közé tartoznak, ennyi... :-P

jatagán9 2020.01.22. 07:11:41

A kövérség nem norma. A normális férfi normális nőket kíván, nem elhízottakat. Ez ellen dumával nincs mit tenni.

Pipas 2020.01.22. 07:53:56

@sóhegy049: "Egy kicsit sarkított, ez igaz, de valljuk be van igazság abban, hogy akadnak, akik masszívan felkapnak még 40 kg-ot is egy terhesség alatt."

Csakhogy nem ezt mondta.

@jatagán9: "A kövérség nem norma. A normális férfi normális nőket kíván, nem elhízottakat"

Merthogy aki meg az elhízott nőket kedveli az nem normális, ugye? Ez meg az igazi skót érvelési hiba.

Akármiértis 2020.01.22. 08:35:52

@jatagán9: ne told fullba: szülés utáni kilók leadása. Ez nem sikerül. Közös gyerekkel, anyu +10kg, te meg lelépsz. Norbi szerint nem meglepő. Nem tudom jobban összekötni a pontokat neked...

Vagy Réka, te vagy az?!

2020.01.22. 08:41:34

Norbi marketing jellegű okból pukizni akart egy hangosat a tömött buszon, de ehelyett erőlködésében bokáig fosta össze magát, ennyi történt. Buta volt ahhoz, hogy felkérjen egy profit egy provokatív kampány megtervezésére, azt gondolta van elég esze hozzá, de sajnos nincs, buta, mint a segg. Van némi rész-, és alapigazság abban, amit mondani akart, de egy kommunikációs szakember ezt meg tudta volna úgy fogalmazni, hogy erős legyen, de ne sértő és otromba.

'it's cool to know nothing' 2020.01.22. 08:51:30

@Akármiértis:
Mi az, hogy nem sikerül? Ha akarja, sikerül. Nem akarja. Nem annyira akarja. Vagy nincs akaratereje. A férfi a hibás? Persze, mindig.

Nem feltétlenül a férfi fogja elhagyni a nőt (sőt a legtöbb válást nők indítják el). Elég, ha a szexualitás megromlik közöttük, a nő elhanyagoltnak, értéktelenebbnek érzi magát (azaz egyszerűen rosszul érzi magát a kapcsolatban), és ő fog kilépni a kapcsolatból. Persze itt is a férfi lesz a hibás.

Akármiértis 2020.01.22. 09:33:27

@'it's cool to know nothing': A család támogassa egymást és akkor sikerül, ha akarja. Nem vitatom. Kevésbé kalóriadús ételeket enni nem költség és idő, vateráról beszerezni egy szobabicklit sem egy egetverő kiadás. Nem lehetetlen, erre picsogni a panaszkodók 50%-nál tényleg kamu, hogy nincs ideje stb.
De itt arról van szó, hogy Mr Celeb Norbert, ebben utazik, azon szedte meg magát, hogy túlárazottan eladja azt amit igazából máshol is beszerezhetsz egy kis utánajárással. Aztán ő beböffent egy ilyet, kb hogy "a kilókat le kéne adni, azt nem hagy el a férjed". Nem csupán az a lényeg hogy mi az üzenet, hanem hogy ezt ki teszi közzé. Valszeg Rékuci is így gondolja, csak Norbiról már kb tudják hogy seggarc, tőle nem lesz meglepő.

Nancsibacsi 2020.01.22. 09:37:06

Szerintem az igazi gyász az, hogy ezt az embert több mint 1 millióan követik. Norbinak az EQ-ja alacsony - valószínűleg országos szinten az alsó 10 százalékban van benne. Ezt ez az 1 millió ember nem veszi észre? Nem tűnik fel, hogy kb annyi érzelmi intelligencia szorult bele mint egy egysejtűbe? Hogy lehet egy ilyen ember gondolataira kíváncsinak lenni?

Nyilván amit ír, az egy marhaság - ez nem képezheti vita tárgyát felnőtt emberek között. Nemrég volt itt a blog.hu-n egy poszt a terhes Marilyn Monroe képeivel - hát elég combos, tuti van 70 kiló, de baromira vonzó nő. És persze mivel gyereket vár, kicsattan a boldogságtól. Szóval ez, hogy a testsúly és az szépség egymással fordított arányban volna, ez szimpla hülyeség. A gond az, hogy a 12 éves lányom, akinek leginkább a Sims-ből származnak párkapcsolati tapasztalatai is úgy néz rá, hogy úristen, egy felnőtt, olyan idős mint az apám, és ilyen buta? Az egy dolog, hogy ezzel rombolja a saját nimbuszát, de ezzel sérti az összes 40-es férfit is, mert sajnos egy közülük. Holott EQ alapján 12 év alatt van - mint a mellékelt ábra mutatja.

A harmadik dolog ami mellett nem lehet elmenni, hogy ha az eredeti posztot elolvassuk, azzal indít, hogy MINDEN FÉRFI undorodík a terhesség során túlsúlyossá vált, esetleg terhességi csíkokat, lógó bőrt összeszedett feleségétől, mert A FÉRFIAKNAK így nem áll fel. Alapszabály, hogy mindenki magából indul ki - szóval én úgy gondolom hogy Norbinak a potenia problémái vannak. Valószínűleg nem a feleségével - feltételezem hogy félrekacsintott volna, mondjuk a gyerek tanárnője, szülőtárs - szóval egy hétköznapi ember, nem instamodell/aerobik edző - aztán amikor lekerült a feszes nadrág meg a blúz ami ápolta és eltakarta a szülés nyomait, akkor nem tudott produkálni Norbi. Viagrát meg a szívbetegsége miatt szerintem nem szedhet. Én erre jutottam, hogy ezt a szégyent kellett neki kibeszélnie magából, azért született ez a poszt (meg persze nyilván tisztában volt vele, hogy ezzel bele fog sz.rni a ventilátorba, csak nem gondolta hogy ilyen sokat és hígat).

gigabursch 2020.01.22. 09:41:59

Vihar a biliben.
Agyatlan zsidógyerek képtelen még az üzletét is normálisan kezelni.

pánstopsyou 2020.01.22. 09:49:24

Ki lett forgatva minden szava. Egyrészt a videóban azt mondja hogy az anyák térjenek vissza leánykori súlyukra, nem pedig azt hogy mindenki legyen szupermodell. Baromi nagy különbség.

Külföldi kutatásokkal igazolni a magyar helyzetet megint baromság. A magyar egy külön faj, többsége nincs agyilag egy szinten egy nyugatival. De ha tények kellenek: OECD 2018: a magyarok európa legelhízottabb nemzete, világszinten is 4. Ez a döbbenetes, bár ha jársz bevásárolni akkor mégse, mert a kosarak többsége egészségtelen szarral van tele, amit otthon anyu és APU is kétpofára nyomhat befelé, és a gyerekeknek is jut chipsecske meg kólácska.

A mostani tinilányokra rótt teher megint röhejes, mikor a 20-on éves lányok alapfelfogása az hogy a férfi keressen többet (sokkal) és tartsa el az egész leendő családot. A "ha nagy leszek influencer leszek" típusról már ne is beszéljünk.

És a magyar tények: szülés után még anyuka 2 évet babázik mert csak(külföldön meg egyből mennek vissza heti pár napot 4 órába), addig apa hozza a pénzt. Apának már nincs joga a szexhez, mert anya meghízott és nem szereti magát így szexelni se akar (de diétára, edzésre "nincs idő" a gyerek mellett), és különben is már a gyerek az első, a férfi nem létezik. Apára már kacsingat egy régi ismerős, vagy kollegina, hát mivel otthon nincs szex ezért félrelép.
Ugyan ki ne tudna ilyet mondani az ismerősi köréből???

Szóval Norbi szövegével részben egyetértve a szülésnél cseszik el a nők, de nem úgy ahogy ő mondja. Hanem azt gondolják ha leszültek egy gyereket akkor a férfi már "meg van fogva", kuss a neve, a nőnek meg mindent lehet.

És persze vannak ilyen bólogató férfiak is akiknek minden mindegy. Ezeknél a nő sokall be kb mikor 10 éves a gyerek, mert rájön hogy mindent neki kell csinálni hiába van ott a férfi, neki kell szervezni, ruhát venni mindent és tudatosul benne hogy nem 1 gyereke van hanem 2 mert a férje nem férfi hanem gyerek akit ugyanúgy ki kell szolgálni meg noszogatni hogy csináljon már valamit.

2020.01.22. 10:13:57

@pánstopsyou: nem lett kiforgatva, nincs is mit kiforgatni, teljesen egyértelműen fejezi ki magát. Hülyeséget beszél, de azt világosan. A többi, amit összehordtál teljesen érdektelen közhelygyűjtemény és feltételezés (nyilván a saját életedből merítve), és nem sok köze van a zajló vitához.

Alick 2020.01.22. 10:21:38

@pánstopsyou: Normális emberek eleve számolnak azzal, hogy a kor és a családalapítás miatt idővel már nem lesznek annyira kívánatosak és lehet hogy a nap végére gyakran már fáradtak is lesznek a szexhez. De attól még a "családi vállalkozásnak" nem kell, hogy vége legyen.
Norbi ugyanolyan szalonidióta mint Fletó, aki az öregecskedő feleség lecserélését emlegette.

midnightcoder2 2020.01.22. 10:38:11

@pánstopsyou: A súly körüli hisztériakeltés alapvetõen két csapat üzleti érdeke:
1. A gyógyszeripar. Szar lenne, ha az emberek elfilóznának hogy miért nem haladtak a dokik semmi lényegeset az elmúlt 50 évben, és rájönnének hogy netán azért, mert ez a gyógyszergyártóknak rohadtul nem az érdeke. És akkor netán elindulnának olyan kezdeményezések, hogy a törvényhozók változtassanak a jelenlegi jogszabályi / üzleti környezeten. Sokkal jobb, ha ehelyett a nép egyik fele hibáztatja a másikat hogy miért nem foglalkozik fõállásban a teste karbantartásával. Nem mellesleg általában ezt az egyik felet az a másik fele tartja el, akiket hibáztatnak. Szerintem te is jó eséllyel inkább az a fele vagy a társadalomnak aki kivesz a kalapból (diák, vagy nagyon junior), és nem az aki belerak.
2. Azoknak akik diétákat, sportszereket, életmódtanácsokat és más hasonló szarokat adnak el a népnek. Tulajdonképp szintén az eltartott kategória.

Pipas 2020.01.22. 10:45:58

@Akármiértis: "Vagy Réka, te vagy az?!"

:D Besza-behu! :D

jatagán9 2020.01.22. 11:03:42

@Pipas: A deviancia kedvelése szintén deviancia. Viszont aki a kövér nőket szereti az eleve kövéret választ, és nem normál testalkatút, hátha elhízik.

jatagán9 2020.01.22. 11:05:52

@Akármiértis: A nemi vágy ösztönös. Ha megszűnik, mert valaki nem indul be a kövér nőkre, nincs mit tenni. Vagy lefogyni vagy elválni.

Alick 2020.01.22. 11:15:14

@jatagán9: Vagy tudomásul veszik, hogy eddig tartott a szexre alapozott házasság, innentől családi életközösségként megy tovább. Akinek pedig ez utóbbi nem jó, pusztán a szex miatt miért is házasodott meg..?!

Andy73 2020.01.22. 11:21:50

A negatív reklám is reklám, és ezt Norbi is jól tudja.
Norbi egyékbént féligazságokkal operál, és végeredményben nincs igaza. Az már más kérdés, hogy csak téved, vagy tudatosan hazudik.

Íme a féligazságok. Igaz, hogy sok nő felszed 20-30 kilót is a terhességgel, és az is igaz, hogy sokan ezt nem tudják leadni, vagy csak egy részét. Az is igaz, hogy jó lenne, ha többen és többet tudnának leadni a felszedett pluszkilókból, már csak egészségügyi okokból is.
Az viszont nem igaz, hogy egy anyának, szülés után ugyanolyan alakja kellene, hogy legyen, mint lányként, terhesség előtt. Még ha leadja a teljes felszedett tömeget, akkor sem lesz ugyanolyan alakja, és ezt normális ember nem is várja el tőle, nem hogy egy szerető férj, aki boldog, hogy apa lett. De normális ember azt se várja el, hogy az összes felszedett kilót leadja, legfeljebb drukkol, hogy lehetőség szerint minél többet, de a családi boldogság egyáltalán nem ezen múlik.

A válások okáról: a szomorú tény az, hogy sokan egyáltalán nem gondolják komolyan azt, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak. Sokan ezt nem is teszik meg, össze sem házasodnak, nem hogy templomban, de polgári házzasságkötésük sincs - ami nem is esküvő a szó eredeti értelmében, mert ott nem esküsznek örök hűséget egymásnak.
Sokan már azelőtt félrelépnek, hogy gyerekük születne, sokan már a terhesség előtt is, és sokan sajnos a terhesség alatt, nem csak a szülés után.

Visszatérve a testsúlyhoz és az ezzel kapcsolatos féligazságokhoz. Igaz, hogy a magyar az egyik legelhízottabb nép a világon. Csakhogy nem igaz, hogy ez csak a nőkre vonatkozik. A férfiak között legalább annyi a túlsúlyos és elhizott.

Végül egy személyes élmény: wellness, jacuzzi: háromfős család. Apuka: kb. 150 kiló, legalább 50 kiló súlyfeleslelggel, valóban visszataszítóan kövér. Anyuka: modellalkat, ránézésre 0 pluszkilóval. És egy cuki kisgyerek, pár éves lehet. Lehet, hogy nem ez az általános. Lehet, hogy érdekházasság, és apuci fizette a négycsillagos szállodát. De az is lehet, hogy ők így is boldogok és őszintén szeretik egymást.

pánstopsyou2 2020.01.22. 11:51:33

@midnightcoder2: Esetleg még nyögd már be hogy a chemtrail meg a gyerekkori vakcinák miatt híznak el a nők meg a férfiak.

Mi köze van a gyógyszeriparnak ahhoz hogy a magyarok a leglustábbak az unióban ha edzésre kerülne a sor? Semmi. Egyszerűbb enni a sok szart és sírni hogy miért nincs párom/miért hagy el mint felemelni a súlyzót minden nap, vagy lefutni pár kilométert.
És mondjuk nem ismerem Norbi milyen diétát vagy kajákat árul, de ha valaki rendszeresen sportol az nehezebben hájasodik el az biztos.

A másik állításod se állja meg a helyét. 30x éves vagyok szóval baromira nem eltartott, sőt kedves államunk aktívak károsít meg mindenkit folytatólagos jelleggel. Anno 10 éve fenyegették meg a népet hogy a magánnyugdíjpénztárak a sátán hírnökei, és majd ők csinálnak saját állami nyugdíj számlát mindenkinek személyre szabottan. Na azóta a visszaállamosított pénzt mind egy szálig elverték de állami magánszámla a kanyarba sincs és nem is lesz soha. Így lett pl. anyámnak 2 millióból 0 forintos nyugdíjalapja.

Amiket írtam példákat meg igen, saját tapasztalat. Van az ismerősi körömben milliárdos vállalkozó, meg normál munkás is. Mindkettő egy csinosabbra cserélte a feleségét. Véletlen? Nem.
Lehet hitegetni magatokat hogy a szerelem meg szeretet blabla. A szerelem évek alatt elmúlik, aztán meg hiába szereti ha nem kívánja meg, akkor úgyis megcsalás vagy csere lesz a vége.

És mielőtt rám nyomnátok hogy védem a disznó férfiakat, nem. Azok is ugyanolyan elhízott balfácánok akik már csak a tükörben látják a fütyköst, csak jelenleg sok nőnek annyi is elég hogy a bankszámla vastag legyen és mindegy milyen a faszi külseje.

Andy73 2020.01.22. 12:01:15

Norbi féligazságaihoz, ami a testsúlyt és a diétát illeti, hangsúlyozva, hogy nem ez a családi boldogság alapja.
Igaz, hogy hasznos a rendszeres sport, mozgás (kardió) és a helyes táplálkozás, diéta, és különösen a szénhidrátra kell figyelni.
Nem igaz viszont, hogy drasztikus szénhidrátmegvonás kell, mert az abszolút egészségtelen, szénhidrátra is szükség van. Az sem igaz, hogy ehhez Norbi termékei, bármilyen mesterséges műkaja kellene - ezek adalékanyagai is károsak lehetnek.
És persze sportolni sem csak a fitneszguru álompárral lehet, hanem bárhol máshol vagy önállóan is.

Pipas 2020.01.22. 12:01:17

@jatagán9: "A deviancia kedvelése szintén deviancia."

A norbi és a neje legalább akkora deviáns mint bármelyik kövér. De persze devianciának nevezni az elhízást pont annyira korrekt, mintha a cukorbetegséget neveznéd devianciának.

Pipas 2020.01.22. 12:06:09

@Andy73: "A negatív reklám is reklám, és ezt Norbi is jól tudja."

1) Nem az. Nézd meg hogy járt egy csomó színész, akiket zaklatással vádoltak.
2) A Norbi biztosan nem tudja, mert a norbi olyan ostoba, mint egy tányér bableves.

Pipas 2020.01.22. 12:09:26

@Andy73: "A válások okáról: a szomorú tény az, hogy sokan egyáltalán nem gondolják komolyan azt, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak. "

Mennyivel jobb volt, amíg nem volt válás és a házasságtürést is komolyan büntették! A férj egy életen keresztül terorizálhatta a feleségét, ha akarta naponta megerőszakolhatta és a nő semmit sem tehetett. De szép is volt... :(

Pipas 2020.01.22. 12:14:15

@midnightcoder2: "haladtak a dokik semmi lényegeset az elmúlt 50 évben, és rájönnének hogy netán azért, mert ez a gyógyszergyártóknak rohadtul nem az érdeke. "

Butaság, az orvostudomány nagyon-nagyon sokat fejlődött az elmúlt 50 évben.

Faszerkezet 2020.01.22. 12:38:34

Jaj..... Mindenki tudja ebben az országban, hogy csak egy kövér disznó van aki nem mozog eleget, tesped, és kétpofára zabál.... Az vagyok én.

Mindenki másnak csak hormonális problémája van, vagy a pajzsmirigy...

gabcigirl 2020.01.22. 12:41:31

Ismerkedéseknél rendre tapasztalom, hogy amikor "elvárás szerintire" vagyok épp fogyva, akkor akarnak a legfelszínesebb, legsötétebb, legbutább férfiak közeledni. Azért ez is nagyon árulkodó...

xtlight 2020.01.22. 13:24:44

Norbi egy zsirdisznó. Az egészséges táplálkozással és a sporttal kapcsolatos véleménye érdektelen.

midnightcoder2 2020.01.22. 13:43:50

@pánstopsyou2: "Mi köze van a gyógyszeriparnak ahhoz hogy a magyarok a leglustábbak az unióban ha edzésre kerülne a sor?"

Pl. az, hogy ha valakinek nagyon a nép lefogyasztása lenne a célja, kismillió ponton bele lehetne avatkozni a rendszerbe hogy ne hízz el. Amúgy pedig az elhízás elég nagy mértékben genetika. Roppant nagy melóval és aszkézissel egy ideig fenn tudsz tartani olyan testet ami ellentétes a génjeid/korod által meghatározottal, de ez az kell, hogy ne nagyon kelljen sokat teljesíteni a munka frontján. Amúgy az edzés ebbõl a szempontból kb. mindegy, egy szelet pizza ledolgozására rámegy a fél napod.

De igazából ez az egész arról szól, hogy azért vagy beteg mert nem madáreleséggel táplálkozol és töltöd a fél életed az edzõteremben, és máris kevésbé hangsúlyos kérdés hogy miért is nem tudunk meggyógyítani.

sas70 2020.01.22. 13:44:08

Ezzel az egésszel az a baj, hogy ha valahová úgy megyek be, hogy berúgom az ajtót, akkor biztosan mindenki rám fog figyelni, viszont még ha valami baromira okosat, jövőbemutatót mondok ezután, akkor sem arra fognak emlékezni, hanem arra, hogy mekkora egy bunkó vagyok!
Mondjuk Norbi nem is egy észlény, azt már tudjuk, máshonnan nem, akkor a cukros balhéból.

midnightcoder2 2020.01.22. 13:46:52

@Pipas: Azért kívánom hogy rákod ne legyen. Se cukorbajod. Viszont AIDS-szel tényleg tovább élhetsz.

midnightcoder2 2020.01.22. 13:50:00

@sas70: Norbi zseniálisan kommunikál. Csak nem te vagy a célközönség. Másrészt neki nem a világmegváltás a célja, hanem a profitmaximalizálás. Ezzel a botránnyal a célközönsége úgy fél évig megint meg fogja tudni jegyezni a nevét. Ennél tovább meg a sajátját sem tudja.

gauchos 2020.01.22. 13:51:02

Mit is @midnightcoder2: Azt mondod az elhízás nagyrészt a genetikai vezethető vissza. Akkor a magyar népesség genetikailag rosszabb, mint az európai átlag? Azt alapul véve, hogy a magyar a legelhízottabb nép Európában. Hülyeség, elevee nem mondható belterjesnek a magyar, a szomszédos népekkel erősen keveredtünk genetikailag. Genetika, pajzsmirigy stb. ezeket hozzák fel, pedig ezek a kevésbé gyakori okok. Valójában simán csak lusta disznók, emellett pedig eszik és isszák a sok szemetet.

KUHULIN 2020.01.22. 14:05:26

Norbert Scurbi miatt ki fogunk halni!!444!!!

]{udarauszkasz 2020.01.22. 14:06:38

Nem mellesleg a nyugatinal rosszabb minosegu elelmiszer, a rengeteg edesitoszer, mind mind megboritjak az anyagcseret, aminek aztan hosszutavon elhizas a kovetkezmenye. A stressz, a nem alvas egy jo nagy hab a tortan.

Nancsibacsi 2020.01.22. 14:24:59

@pánstopsyou2: Gondolom a saját családodról azért nem beszélsz, mert nincs, és ezt igazságtalannak érzed. Nem érted az okot, pedig egyszerű: egy (lélekben) gyerekkel nem fog kezdeni egy normális nő, mert nem pedofil.

Az a nagy büdös helyzet, hogy én pl. ismerek kövér pasit, akinek bombázó felesége van, közel 20 éve, és ismerem ugyanezt fordítva is. Sőt olyat is láttam hogy 48 éves pasinak 24 éves felesége lett - azóta is (15 éve) boldogan élnek, van közös gyerekük. Szóval az ahogy Norbi és te próbáljátok leegyszerűsíteni a helyzetet az simán a lelki szegénységetekből, az érzelmi intelligenciátok hiányából fakad, és verhetitek is akár a seggeteket a földhöz, akkor is sajnos KIB.SZOTT TÉNY, hogy az emberek nem súly, kor, pénz alapján fognak párt választani.

bElannaTorres 2020.01.22. 14:28:58

Sztároknál divat volt a nyolcadik hónapban kérni a császárt. Én semmit nem híztam a terhesség alatt, sőt a kiinduló súlyomhoz képest kevesebb lett a szülés után, mert minden kijött belőlem, gyomorsav, reflux és hányás... és mégis az utolsó két hétben egyik napról a másikra csíkos lett a combom - miért? A vizesedés miatt, amit a hormonzuhany hozott. ...

A pajzsmirigy autoimmun alulműködés meg igenis befolyásolja a súlyt nehéz a gyógyszeradagot beállítani, mérni hogy jó-e az adag csak hónapokkal később lehet, ezalatt igen szépen meg lehet hízni és amíg pusztul a pajzsmirigy - ez sok-sok év többször előfordul, hogy a tsh egyszer csak elmászik akár durván is - magas tsh-val nem fogysz akkor sem ha diétázol, ilyenkor mindent felszív a szervezet, és brutálisan lelassul az anyagcsere (nem úgy WC-zel)
Erről sokat tudok, és nemcsak én vagyok az egyetlen pajzsos, nálunk női ágon öröklődött de rajtunk kívül is van távoli rokon aki szintén nem olyan ritka ez.

Utólag azt tudom mondani, hogy ne fogyózzon senki terhesen - ugye én nem direkt csináltam de koraszüléshez is vezethet. Utána valamikor el lehet kezdeni , amire figyelni kell hogy a tested akkor is jelzi, hogy éhes vagy, ha egyébként még “tele” van a gyomrod, ezt a téves jelzést kell legyőzni akarattal. Ez persze azokra vonatkozik akiknél nem áll fent olyan hormonbetegség ami ellene dolgozik.

apro_marosan_petergabor 2020.01.22. 14:35:16

Ki az a S.N.?
Egy senki. Aki azt hiszi, ért valamihez. Pedig nem.
Addig még elment, amíg ugrált(fitness), a sport jó dolog. De mióta önjelölt táplálkozási szagértő lett - nem kis pénzéhséggel - csal, hazudik gátlastalanul.
Azaz teljesen hiteltelen.

Larrikin 2020.01.22. 14:39:49

Kicsit olyan ez, mint a fidesz migránsozása. Van egy kevés igazságalapja, de nem a valóság hiteles bemutatása, hanem az emberi félelmekre játszó haszonlesés. A migránsozáshoz képest annyiban elegánsabb, hogy igazi vesztese nincs, leginkább Norbi amúgy sem szárnyaló renoméja sérül tőle.

Azon a félművelt álértelmiségi toposzon, miszerint a szépség iránti vágyat a szépségipar generálja, nem ártana kissé elgondolkodni. Az ember biológiai szempontból egy falkában élő állat, a viselkedésének genetikailag meghatározott integráns része a csoportban elfoglalt pozíciójának megőrzése és javítása. A megjelenés párkapcsolattól, szexualitástól függetlenül is kiemelt jelentőséggel bír. Még a (tudatosan) igénytelen megjelenésű emberek körében is, mivel számukra ez a szocializációs siker kulcsa.

kemény keleti kommentelő 2020.01.22. 15:15:49

@'it's cool to know nothing':
Szerintem a legtöbb válást a férfi alkoholizmusa miatt kezdeményezik a nők.
A Norbi meg a maga nevében beszél. Nyilván nem szereti a feleségét, csak mint fogyirekrámot használja koplaltatásra. Ha enne is, elhajtaná.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.01.22. 15:48:28

Az elhízás rossz a testnek. Nem azért szükséges némi fogyás és jobb erőnlét, mert a szépség kultusz nyomaszt: a plusz kilók csökkentik az élettartamot, mert terhelik az ízületeket, a keringést, kikészítik a szívet. Amolyan passzív öngyilkosság elhízni.

BiG74 Bodri 2020.01.22. 15:51:16

@Pipas:
Na de kérem, miért bántja a bablevest?

BiG74 Bodri 2020.01.22. 15:57:55

Akármit is mondtok, Norbika jól megél azokból az emberekből (nőkből, férfiakból, de főleg nőkből) akik most is bólogatva hallgatták. Innentől háboroghattok, mint a tenger, ő csak röhög a csúcson.

pánstopsyou3 2020.01.22. 17:01:34

@Nancsibacsi: "akkor is sajnos KIB.SZOTT TÉNY, hogy az emberek nem súly, kor, pénz alapján fognak párt választani. "

Ennél nagyobb baromságot írni se tudtál volna :D
Számos kutatás van a témában és a nők pl mindig az anyagi biztonságra törekednek egy kapcsolat létrejöttekor. Ugyanígy jobban preferálják az izmos férfiakat a sovány/elhízottal szemben. Annyira nem bonyolult miért, mert így biztosítva van a család és az utód neveléséhez szükséges biztonság.
Férfiaknál nem számít hogy mennyire pénzes a csaj, ellenben jobban az hogy hogy néz ki és hány éves. Egy huszonéves nővel biztosabb a családalapítás mint egy negyvenessel, ezek egyszerű biológiai szempontok.

De hogy kérdés is legyen, az a kövér pasi ismerősöd a bombanő feleséggel ugye nem gyári melós? És gondolom a 48 évesen 24 éves csajt elvevő se alkalmazott valami kis cégnél havi 200ért.

Pipas 2020.01.22. 18:16:35

@midnightcoder2: "Amúgy az edzés ebbõl a szempontból kb. mindegy, egy szelet pizza ledolgozására rámegy a fél napod."

Egy szelet pizza az körülbelül negyed óra, húsz perc komolyabb edzés. Persze nem táncolás meg ugrabugra, hanem valami kardio. Persze az emberek általában egy egész pizzát esznek, ami nyolcszor ennyi, és rohadtul nem fogják a szobabiciklit tekerni két órán keresztül.

Pipas 2020.01.22. 18:19:19

@BiG74 Bodri: "Na de kérem, miért bántja a bablevest?"

Éppen bablevest ettem, amikor ezt írtam... körülnéztem, hol látok valami olyat, aminek kábé annyi esze van mint ennek a norbi gyereknek. Egy darabig a kanálra gondoltam, de aztán végülis a leves mellett döntöttem.

Súlyproblémáim miatt igencsak üres leveseket eszek, a Norbi is ilyen "üres" hangulatot áraszt magából... :D

BiG74 Bodri 2020.01.22. 18:20:19

@Pipas:
Mindenkit szeretettel várunk egy kis kalóriaégető vagontakarításra.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.01.22. 18:30:16

#jesuis dagadt #metoo
A "liberális" kampány hiszti újra felpörgött.
Nekem mind1 ki mit mond, csak ne legyen kötelező dagadtnak lenni.
És ha lehet máglyára se akarjon vetni az "értelmiség", ahogy most Norbi komát.
Természetesen csakis a szólásszabaccság nevében.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.01.22. 18:35:11

Most minden multi kiáll a dagadtakért.
Aztán a reklámjaikban meg mégsem látunk belőlük egyet sem. Hogy van ez?
Kaka Kóla bemutatta a palackjait, amiben a hízlaló, egészségtelen löttyeit árulja.
Eközben a legkövérebb palackokat, a 2,5 literest, de még a 2 literest is visszavonta a kínálatából.
Képmutatásparádé...

midnight coder 2020.01.22. 18:51:30

@Pipas: Ha az egész életed a sportról szól akkor ez tényleg így van. De szerintem valahol az is egy betegség, hacsak nem főállásban ebből élsz.

midnight coder 2020.01.22. 18:54:02

@wmiki: Nem kell ahhoz az hogy kötelező legyen, elég egy jól irányzott betegség. Vagy csak az idő vasfoga.

midnight coder 2020.01.22. 19:06:50

@gauchos: Alapvetően nyilván az is benne van, hogy kis hazánkban azért többet kell dolgozni egy szendvicsért mint Svácban. És a fizudból nem azt a minőségű kaját tudod megvenni mint kinn. Nem mellesleg a szuper egészséges kaják nagy része szépen csomagolt mezőgazdasági hulladék. A barna kenyértől (ami mellesleg idehaza jó eséllyel tele van aflatoxinnal ami nem csak a hormonháztartásodnak ad egy pofont, de rákot is okozhat), a müzliken át a fehérjeporokig.

A másik gond ezzel, hogy kismillió emberke mondja meg hogy mit kellene enned, a Norbi-féle önjelölt guruktól a felkent dietetikusokig, amivel emberek millióinak az életét változtatják meg. De ezekre a tanácsokra abszolút semmiféle garancia nincs. Még az olyan agyament baromságokra sem, mint a homeopátia vagy a fényevés.

BiG74 Bodri 2020.01.22. 19:10:43

@midnight coder:
Homeopátia, fényevés = darwini kiválasztódás

Ménár Atya 2020.01.22. 19:11:03

Norbi a legnagyobb politikus ma magyarországon.
Egyetlen megszólalásával közös nevezőre hozta a magyar politikai pártokat.
Végre kiderült, hogy a magyar politikus a dagadt nőket szereti.
:D

kvadrillio 2020.01.22. 19:12:36

:o))))))))))))))))))))))))))))))...EZTAZÖNELÉGÜLTSÉGET ATYÁÁÁÁÁM ! ASSZONGGYA....Ő BETALÁLT !!!!! :o))))))))))))))))))))))))))))) EZTAHÜJJJJJÉT !!!!!....LEGFEJJJEBB A RÉKÁDBA TALÁLTÁL BEHHH ! EZ A ZEMBERKE TÉLLEG EGY FAROK CSAAKKK !!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

és marharosszul néz ki !!!!!

kvadrillio 2020.01.22. 19:16:33

:o))))))))))))))))))))))))))))))...EZTAZÖNELÉGÜLTSÉGET ATYÁÁÁÁÁM ! ASSZONGGYA....Ő BETALÁLT !!!!! :o))))))))))))))))))))))))))))) EZTAHÜJJJJJÉT !!!!!....LEGFEJJJEBB A RÉKÁDBA TALÁLTÁL BEHHH ! EZ A ZEMBERKE TÉLLEG EGY FAROK CSAAKKK !!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

és marharosszul néz ki !!!!!

Mindig megdöbbenek, mikor ennyire önelégült faszjancsikra kell egy másodpercig figyelnem !!! :O))))))))))))))))))))))))))))))))))

ÉS EZ A NAGYONHÜJJE, MEG VAN GYŐZŐDVE ARRÓL, HOGY MEKKORÁT HASÍTOTT A PRIMITÍVEN BUTA MEGNYÍLVÁNULÁSÁVAL !!!!

KATASZTRÓFA EZ A FAROK ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ÉS......ELHISZI ! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2020.01.22. 19:28:32

MOST MUTATTÁK AZ RTL FÓKUSZ MŰSORÁBAN NORBIRÉKÁT ÉS RÉKA BÁTYJÁT, AKI EGY BÁLNA...:o))))) NEMTOM MIÉRT NEM VELE MEG A FELESSEGGÉVEL FOGLALKOZIK NORBIKA !!!!! FOGYASSZA LE A SÓGORÁT MERT NAGYON NEM EGY SZEXI FASZOM !!! :o)))))))))))))))))))))))

gauchos 2020.01.22. 20:01:12

@midnight coder: És mi a helyzet a románokkal, bolgárokkal, szerbekkel, ukránokkal? De sorolhatnám még a balkáni országokat is. Nekik több pénzük van minőségi élelmiszerre? Nem. Aztán mégis kevésbé elhízottak, mint a magyarok. Tehát szerintem nem állja meg a helyét az álíltásod, hogy csórók vagyunk, emiatt nem étkezünk normálisan. A zöldség/gyümölcs fogyasztásban is alég rosszul állunk. Ha csak annyit tennénk, hogy a szemét kóla (de emílthetném bármely üdítőt) helyett zöldséget vennének a magyarok, már jobb lenne a helyzet. Sőt, már az is sokat jelentene, ha senki nem inna mást, csak vizet. Azzal ráadásul spórolnának is.

kvadrillio 2020.01.22. 22:00:21

PFFFFF !!!...na...., kb ennyire hüjjjék a celebjeink... szelLemek meg démonok vannak rajta......SZTEM MEG EZ SZÜLETÉSI DEFEKT LEHET, AMI SAJNOS MÁR SOHA NEM KINŐHETŐ.., MERT AHHOZ MÁR ÖREGECSKEHHH, ...ELKÍSÉRI A SÍRIG.....SZEGÉNYT...:o))))))))))))))))))))))))))))))))

Molnár Anikó
P.P.
P.P.
követés
2019.12.17. 11:40
Kapcsolódó
Negyedik mellműtétjétől határtalanul boldog Molnár Anikó
Negyedik mellműtétjétől határtalanul boldog Molnár Anikó

Féléve műtötték meg, ígérete szerint többé már nem fogja átszabatni a melleit.

Szulák Andrea műsorában mesélt arról Molnár Anikó, hogy sokáig küzdött pánikrohamokkal, de miután megszabadult a démonoktól és a szellemektől, azóta sokkal jobban van.

Van egy emberkém, aki látja a démonokat, szellemeket. Rengeteg pánikrohamom volt, majdhogynem napi szinten, és mondta, hogy van rajtam 10 szellem, 10 démon, nagymamám, barátnőm stb. szelleme ott van. Mondtam, hogy akkor szedjük le, és onnantól kezdve nem volt több rohamom és ez most már harmadik éve. Úgyhogy biztos, hogy ez létezik

– mesélte furcsa betegségével kapcsolatban Molnár Anikó.Molnár Anikó
P.P.
P.P.
követés
2019.12.17. 11:40
Kapcsolódó
Negyedik mellműtétjétől határtalanul boldog Molnár Anikó
Negyedik mellműtétjétől határtalanul boldog Molnár Anikó

Féléve műtötték meg, ígérete szerint többé már nem fogja átszabatni a melleit.

Szulák Andrea műsorában mesélt arról Molnár Anikó, hogy sokáig küzdött pánikrohamokkal, de miután megszabadult a démonoktól és a szellemektől, azóta sokkal jobban van.

Van egy emberkém, aki látja a démonokat, szellemeket. Rengeteg pánikrohamom volt, majdhogynem napi szinten, és mondta, hogy van rajtam 10 szellem, 10 démon, nagymamám, barátnőm stb. szelleme ott van. Mondtam, hogy akkor szedjük le, és onnantól kezdve nem volt több rohamom és ez most már harmadik éve. Úgyhogy biztos, hogy ez létezik

– mesélte furcsa betegségével kapcsolatban Molnár Anikó.

PFFFFF !!!...na...., kb ennyire hüjjjék a celebjeink... szelLemek meg démonok vannak rajta......SZTEM MEG EZ SZÜLETÉSI DEFEKT LEHET, AMI SAJNOS MÁR SOHA NEM KINŐHETŐ.., MERT AHHOZ MR ÖREGECSKEHHH, ...ELKÍSÉRI A SÍRIG.....SZEGÉNYT...:o))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2020.01.22. 22:01:25

@kvadrillio: ez a molnár anikó is kb norbert kaliberű élőlénykehhh....OL)

kvadrillio 2020.01.22. 22:58:02

MINDMEGHALUNK !!! NORBIKA SEGÍÍÍÍCCCSSS ! KORONAVÍRUS ELLEN NORBITORNA !!!!!

KORONAVÍRUS KARANTÉNBAN VUHAN....SE KI, SE BE !Lezárták a tüdőgyulladást okozó új koronavírus sújtotta Vuhan tömegközlekedési hálózatát Herczeg Márk külföld ma 21:11 102 Lezárták a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan tömegközlekedési hálózatát, a hatóságok egyben felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost – közölte a kínai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.A busz-, a metró-, a komp- és a távolsági személyszállítást végző hálózatokat reggel 10 órától leállítják. A város repülőterén és a vasútállomásokon pedig az induló járatokat állítják le.Az állami sajtó a városvezetés járványellenes akciócsoportjára hivatkozva közölte azt is: a kormány felszólította a lakosokat, ne hagyják el a várost, hacsak rendkívüli körülmények ezt szükségessé nem teszik. Egy nő a vuhani kórháznál, ahol egy férfi meghalt az új koronavírustól.Fotó: NOEL CELIS/AFPA Zsenmin Zsipao kínai pártlap legfrissebb értesülése szerint 473-ra nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A halottak száma immár 17-re emelkedett. (MTI) 

kiskutyauto 2020.01.22. 23:00:01

Növény szinten sem levő norbika megint elböfögte magát, a koponyaűri semmit kifújta magából némi bélgázzal.. és az egész ország összerezzent... hát nem tudom, de azt hogy norbika fogyatékos dilettáns idióta kókler, kb 20 éve tudjuk... értelmes ember nem veszi komolyan mit locsog... kár hogy ezek az emberek rohamosan fogynak az országban...

kvadrillio 2020.01.22. 23:00:23

@kvadrillio: Megtalálhatták a koronavírus gazdaállatát
Tudósok szerint a kígyó lehet legnagyobb valószínűséggel a közép-kínai Hupej tartományban már 17 halálos áldozatot követelő új koronavírus gazdaállata - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2020. január 22. szerda, 22:14
Fotó: Getty Images

Hozzászólok

Elküldöm

Ajánlom

A kígyó azon állatok egyike, amelyeket a közelmúltban bezárt vuhani tengeri élelmiszerpiacon árultak. A feltételezések szerint ehhez a piachoz köthető a megbetegedések többsége. A 2019-nCoV vírus egy rekombináns vírus a denevérekben lévő koronavírus és egy ismeretlen eredetű koronavírus között - olvasható a portálon.
Koronavírus - Lezárták Vuhan tömegközlekedési hálózatát

Az eredmények alapján a kutatók feltételezik, hogy a glikoproteinben végbement hasonló rekombináció hozzájárulhatott a fajok közötti átterjedéshez kígyóról emberre.

kvadrillio 2020.01.22. 23:05:36

Terjed a kínai koronavírus - Magyarország sem érezheti biztonságban magát
Danó Anna
Publikálás dátuma
2020.01.22. 19:19

Fotó: HANDOUT / AFP
Kijutott Kínából a súlyos tüdőgyulladást okozó koronavírus, az általa megbetegítettek száma naponta megduplázódik.
Az utóbbi egy napban 17-re emelkedett, vagyis majdnem megduplázódott Kínában a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma - közölték Hupej tartomány tisztségviselői szerdán. A járvány forrása még nem ismert, de valószínűsítik, hogy az eredeti vírus állatról terjed át az emberre, és most már emberről emberre is. Tavaly év végén jelezték a kínai hatóságok a WHO, hogy Hubei tartományában, Vuhan városában eddig ismeretlen eredetű, de fertőző tüdőgyulladást észleltek. A kórokozót január 7-én azonosították is, eszerint a betegségeket egy mindeddig ismeretlen koronavírus (2019-nCoV) okozta.

Magyarországon még nem találtak ilyen beteget – mondta a Népszavának Falus Ferenc egykori tiszti főorvos -, de Amerikában, Ausztráliában, Japánban, Dél-Koreában, Thaiföldön már igen. Wuhan 11 milliós város, ahonnan a napokban, a kínai holdújév alkalmából 2100 repülőjárat indul el a világ minden részére. S az utasok között igen sok vírushordozó is lehet, mert sokan tünet mentesek, vagy csak nagyon enyhe influenzára jellemző jeleket tapasztalnak magukon. Azaz a betegség terjedését nagyon nehéz lesz korlátozni. Az egykori tiszti főorvos szerint már jó néhány reptéren felállították a thermo kamerákat (ezek az extrém testhőmérsékletet érzékelik), az így kiszűrt lázas betegeket izolálják, és alaposan megvizsgálják.

Volt olyan utazó, akinél a repülő út alatt jelentkeztek a tünetek, vagyis elvben egészségesen ült fel a gépre, de már betegen szállt le onnan. Megnehezíti a járványügyi hatóságok munkáját, hogy egyelőre túl sok mindent nem tudni az új vírusról, még azt sem, hogy milyen hosszú a lappangási ideje. A kórokozótól legtöbben lázasak lesznek, köhögnek, és a betegek egy részénél súlyos tüdőgyulladás alakul ki. S ugyan vannak gyógyult esetek is, ám szerda reggelig 17 ember belehalt a fertőzésbe. Falus Ferenc szerint aggasztó jel, hogy az igazolt megbetegedettek száma naponta duplázódik, miközben nem lehet tudni, hogyan terjed, a koronavírus. Mint ahogyan azt sem, mi van, ha mutálódik és a jelenleginél is nagyobbá válik a fertőzőképessége. Hozzátette: úgy tudja, a vírus vizsgálata több ország biztonsági laboratóriumában már zajlik, éppen annak érdekében, hogy mielőbb megtalálják a megfelelő védőoltást.

Arra a kérdésre, hogy ha ő lenne a tiszti főorvos, milyen megelőző lépeseket vezetne be, Falus Ferenc azt mondta: utánajárna, van-e elég laborkapacitása az országnak, egy esetleges járvány idején szükséges vizsgálatok elvégzéséhez. Valamint arra kérné a repülőtéri egészségügyi szolgálatot, hogy fokozottan figyeljenek a Kínából, illetve a távol-keleti országokból vagy azokon keresztül érkező lázas vagy egyéb panaszokkal jelentkező utasokra. Az egyes embereknek pedig azt tanácsolja, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, ha utcán jártak, vagy közösségi közlekedési eszközt használtak mossanak gyakrabban kezet. Köhögéskor, tüsszentéskor tartsanak az arcuk elé zsebkendőt.

A WHO Vészhelyzeti Bizottsága cikkünk megjelenése idején is ülésezett, a testület egyebek mellett arról is értekezik, hogy milyen óvintézkedéseket javasolnak a világ országainak.

A nemzetközi tapasztalatok alapján a WHO jelenleg nem javasolja a többi ország számára a beutazók egészségügyi szűrését, mivel az jelentős anyagi ráfordítást és humán erőforrást igényel, nagy fennakadást okozhat az utasforgalomban, hatékonysága viszont nagyon alacsony - tudtuk meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. A Kínába utazók számára jelenleg a heveny légúti megbetegedések megelőzésére szolgáló higiénés rendszabályok betartása a legfontosabb. Az országban jelenleg a szezonális influenzavírusok cirkulációjával is számolni kell, ezért az oda utazóknak javasoljuk az influenza elleni védőoltást. Az új koronavírus által okozott tüdőgyulladással járó megbetegedések megelőzésére nincs oltóanyag. Ha az utazónál légúti tünetek jelentkeznek az utazás előtt, alatt, vagy azt követően, fontos, hogy orvoshoz forduljon, és jelezze, hogy hol járt.

kvadrillio 2020.01.22. 23:14:48

Koronavírus: a járvány megfékezésében az idő a legfontosabb faktor
Írta: Euronews • A legfrissebb fejlemények: 22/01/2020 - 13:30
Koronavírus: a járvány megfékezésében az idő a legfontosabb faktor
Szerzői jogok
euronews

A tudósok állnak a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában. A kínai Vuhanból indult, már cseppfertőzéssel emberről emberre terjedni is képes fertőzést egyre több országban, kontinensen, egyre több betegen regisztrálják.

A járvány megfékezésében fő faktor az idő. Német kutatók egy új diagnosztikai fertőzésteszttel álltak elő.

- A laborok elemzik a receptünket, megrendelik hozzá a specifikus összetevőket, amik két napon belül eljutnak hozzájuk. Ezzel párhuzamosan megkérik tőlünk ezt a molekulát, amit hamar megkapnak. És máris kezdhetik a diagnosztikai teszteket a páciensektől levett légzőszervi mintákból - meséli el a folyamatot a berlini virológiai intézet kutatója, Dr. Christian Drosten.

A nem regisztrált, de már megfertőződött betegek, akikben lappang a kór környezetükben bárkit, bárhol tovább fertőzhetnek. Ezért is nyilatkozott borúlátóan egy szakértő az Euronewsnak, amikor világméretű járványveszélyről beszélt.

- A légi közlekedés annyira fontos, hogy nehezen elképzelhető a leállítása, hogy így vessünk gátat a terjedésének. Amit tehetünk, az az idő "lerövidítése". Ha képesek vagyunk minél hamarabb diagnosztizálni, akkor gyorsan intézkedhetünk. Ehhez folyamatosan figyelemmel kell kísérni az eseteket, mert jelenleg még sok a bizonytalanság. Amennyiben az összes gyanús esetet sikerül diagnosztizálni, akkor tudjuk meg, hogy mire képes ez a vírus, és mire nem - állítja Dr. Bruno Lina virológus.

Egyre több ország repterén ellenőrzik a Kínából érkező utasokat.

Európában "élesítették" a laborokat és a klinikákat az európai esetek kezelésére.

A koronavírus terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet rendkívüli bizottsági ülést hívott össze szerdára.
kapcsolódó cikkek
Továbbterjedhet a koronavírusos tüdőgyulladás Kínából
Újabb ember halt bele a koronavírusba
Újfajta koronavírus okozza a kínai tüdőgyulladásos járványt

kárárámaispj 2020.01.22. 23:14:53

Hogy felháborodott a sok kövér zsírdisznó.
Na, lehet rárepülni, 2022es kampányígéret lehet, hogy ha nyer az X párt (nem tudom Norbi mi), akkor kötelezve lesz minden fasz, hogy felálljon az anyakocákra.

kvadrillio 2020.01.22. 23:25:16

'''Goossens ugyanakkor bizakodó:

„az adatok elemzését nagyon gyorsan nyilvánosságra hozták, a diagnosztikai tesztet nagyon gyorsan kifejlesztették, és már a klinikai protokollt tárgyaljuk. Soha nem láttam ilyen [gyors] reakciót korábbi helyi vagy nemzetközi járványok során.”

A kutató elmondta, ez azért volt lehetséges, mert a kínai államtól megkapták a szükséges adatokat és információkat, így január végére, mire várhatóan nagyobb számban fognak eseteket jelenteni, már fel lesz készülve az Unió a kórság kezelésére.'''...HMMMM..ÍGYLEGYEN !!!!!

pandémia
Könnyen globális járvánnyá fajulhat a kínai koronavírus, már több országban felütötte a fejét
Kiss Soma Ábrahám
ma 9:45

Az Egyesült Államok után Ausztrália is fokozott ellenőrzést vezetett be a kínai Vuhanból érkező utasokra vonatkozóan, miután a kontinensen regisztrálták az első, koronavírussal megfertőzött beteget, mindazonáltal az ország hatóságainak keddi nyilatkozata szerint nehéz lesz megakadályozni a járvány kitörését – írja a Reuters.

A kínai hatóságok bejelentették, hogy a vírus valószínűleg cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, és a korábbi négy helyett kedden már hat halálos áldozatról számoltak be a kínai hatóságok, valamint hivatalosan 291 megbetegedést regisztráltak, közülük 15 egészségügyi dolgozó.
Azonban brit kutatók szerint a fertőzöttek száma már múlt hétre meghaladhatta az 1700-at, mostanra pedig ennek akár többszöröse is lehet, és a kínai források szerint is 922 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

A Hongkongi Egyetem járványügyi központja szerint pedig a fertőzés már húsz nagyvárost el kellett, hogy érjen, és Vuhanban több, mint 1300, más városokban pedig több, mint 160 megbetegedés valószínű – azonban a járvány eddig nem érte el Hongkongot.

A járvány terjedésének különösen szerencsétlen aspektusa, hogy Vuhan, ahonnan a fertőzés kiindult, fontos közlekedési csomópont Kínában, rengeteg repülőjárat indul bel- és külföldre egyaránt, ahogy a belföldi közlekedés szempontjából fontos szerepet ellátó vasúton is el lehet érni az ország más nagyvárosait.

Erre tesz rá egy lapáttal, hogy épp tart a kínai holdújév, melyhez a világ legnagyobb éves vándorlása köthető, ilyenkor ugyanis több százmillió ember utazik Kínán belül a családjához, hogy együtt töltsék az időszakot – emellett tavaly csaknem hétmillióan külföldre mentek vakációzni. Ez pedig ideális körülményeket teremt a vírus terjedéséhez, Vuhan a január 10-február 18 közötti időszakban 3,5 millió légi, és 24,4 millió vasúti utast fogad.

Óvintézkedésképp a repülőtéren és a vasútállomásokon ellenőrzik az emberek testhőmérsékletét, és akinél rendellenességet találnak, karanténba zárják megfigyelésre. A vasút és több légitársaság visszafizeti a jegy árát azoknak, akik az intézkedés miatt lekésik a járatukat.

A nem regisztrált, azonban már megfertőződött betegek, akikben csak lappang a kórság, így országszerte, sőt, külföldön is könnyen el tudják juttatni a vírust olyan helyekre, ahová egyébként sokkal lassabban jutna el – miközben már regisztráltak betegeket Japánban, Tajvanon és Dél-Koreában is.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője hétfőn válságtanácsot hívott össze, mely szerdán, azaz holnap fog összeülni, hogy megtárgyalja a vírussal kapcsolatos eddigi ismereteket és a szükséges óvintézkedéseket.

A fertőzés eredete valószínűleg egy piac Vuhanban, ahol nyers állati eredetű élelmiszereket árulnak, azonban a vírus képes emberről emberre terjedni. Ezt zoonotikus terjedésnek hívják, ami azt jelenti, hogy az alapvetően állatokat fertőző kórság szert tesz az emberek közötti terjedés képességére, hasonlóan a MERS-hez vagy a SARS-hoz, melyek szintén állatról terjedtek emberre.
Az Európai Unió egészségügyi hatóságainak készen kell állnia arra, hogy a koronavírus eléri Európát

– mondta egy vezető egészségügyi ügynökség vezetője az Euronewsnak.

Az Európai Járványterjedési Felkészülési Platform (Platform for European Preparedness Against (Re-)emerging Epidemics; PREPARE), egy EU által támogatott, járványokra adott gyors reakciókra létrehozott projekt kedd reggel érvénybe léptette a „Mode 1” készültséget.

„Úgy véljük, hogy valós járványveszély van Európában is”

– mondta Herman Goossens, a PREPARE koordinátora, az Antwerpeni Egyetemi Kórház klinikai patológiai osztályának igazgatója.

A Mode 1 készültségi fokozat azt jelenti, hogy a klinikákat és a diagnosztikai laborokat felkészítik az európai esetek kezelésére, és különböző intézmények kutatói megtárgyalják a releváns kutatási kérdéseket, beleértve a legjobb gyógymódokat.

Az újfajta koronavírus egyelőre ellenállónak bizonyult az antibiotikumok széles skálájával szemben, és nincs rá gyógyszer. Jelenlegi ismereteink szerint súlyosabb tünetei közé tartoznak a légzőszervi tünetek, láz, köhögés, légszomj és légzési nehézségek, a tüdőgyulladás, a súlyos akut légúti szindróma és a veseelégtelenség.

Zsuzsi25 2020.01.23. 04:36:34

@kárárámaispj: Igazából én azert vagyok felhaborodva, mert arrol egy kurva szó nem esik, hogy a férfiak hol cseszik el sulykérdésben. Azt meg hagyjuk is, hogy a férfiak 99%a selejt, és alkalmatlan arra, hogy gyereket vállaljon...

Burgermeister 2020.01.23. 05:30:49

Tokmindegy, egy ido utan csokken a vagy. mindegy h kover vagy vekonka, izmos. Jon a felrelepes, kell az uj inger. Ennyi, egy nagy alszent vilagban élunk. Tudikaaaa???

kvadrillio 2020.01.23. 07:11:50

réka ! rékA !!!
SZTEM TE EGY BUROKBAN ÉLSZ ÉS AZT HISZED TE SZÉP VAGY. NEM VAGY. PÁROD SZINTÉN BUROKBAN AZT KÉPZELI MAGÁRÓL HOGY OKOS. NEM AZ. NÁLATOK AZ INTELLIGENCIÁNAK A LEGALACSONYABB FOKA SEM ÁLLAPÍTHATÓ MEG, LELHETŐ FEL, EZ VISZONT SZÍVÁS. EZEN A MAGATOK KÖRÉ MEGTEREMTETETT SZEKTATAGOK SEM TUDNAK VÁLTOZTATNI. Rubint Réka most nagyon kifakadt: „Az lenne a legbölcsebb, ha mindenki a saját házának udvarán söprögetne”

sajnállak....:(

kvadrillio 2020.01.23. 07:19:54

@kvadrillio: ...kieg. EÉKA ! ANNYIRA HÜJJJJJJJE VAGY, HOGY AZ MÁR FÁÁÁÁÁÁJJJJJ !!!!! :o)

sting7 2020.01.23. 10:21:59

@kvadrillio:
Te magadtól vagy ilyen hülye vagy posztolás előtt beszedsz valamit?
Hogy jön ide Molnár Anikó meg a koronavírus? Ha véleményt akarsz nyilvánítani csinálhatsz saját blogot aztán oda szemetelj.
Nyilván nagyon trollkodni akarsz ezekkel a caps lock-os beírásokkal meg a bandzsa helyesírásoddal, de csak magadat égeted vele.

citrix 2020.01.23. 14:27:07

Boldog-boldogtalan azzal foglalkozik és háborog mit mondott update Norbi. Van egy véleménye, de tulajdonképpen annyira meghatározó személy akinek a szava mint a szentírás olyan? Azt mond amit akar, ha nem szereti a husi csajokat hát nem szereti. Megvan a maga párja, jól elvan vele és jól van ez így. Nem kell a nőknek attól megsértődni, akinek nem inge ne vegye magára. A vélemény szabad, neki a vékony csajok a zsánerei, másnak esetleg a teltkarcsúak, nem kell vele foglalkozni. Olyan mint ha Norbi pl. egy autómárkát felmagasztalna, másikat leócsárolna. Kit érdekel?

kárárámaispj 2020.01.25. 21:37:57

@Zsuzsi25: Így igaz. Neked és Norbinak is igazad van. Mindkét nemben vannak igénytelenek.

Zsuzsi25 2020.01.27. 05:56:08

@kárárámaispj: és amugy kinek mi tetszik. Ezt azért tegyuk hozzá. Én voltam vékony is! Akkor csak a csóró, lúzer férfiak találtak meg. Felszedtem 10-15 kg.ot (nem tobbet) és előkerültek a normális férfiak is...
- csodálkoztam is!

Reactor 2022.05.04. 23:50:28

@Zsuzsi25: Olyan vicces, hogy szerinted a férfiak 99%-ával van a baj, veled egy gramm se. A sztrádára is forgalommal szembe hajtasz fel?
süti beállítások módosítása