Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Egy brutálisan magamutogató világban élünk

- mit gondolnak a fiatalok?

2018. szeptember 04. - panpeterstop

Menő vagy inkább ciki az, ha a sztárokhoz hasonlóan egyre többet megmutatunk testünkből a világnak? Megkérdeztünk, sok különféle világnézetű fiatalt 16-tól 26 évesig mit gondol erről.girl2.jpg

Az egyik ismert online magazin szerzője nemrég egy cikkének a címében feltette a kérdést:

Miért ütközünk mellekbe és kilógó fenekekbe az utcán?

Majd így folytatta:

 

Szerencsére nem mindenki követi azokat a sztárokat, „Insta-lányokat”, akik például ezzel szereznek ismertséget maguknak: minél többet mutatnak magukból, annál több lájkot kapnak, annál nagyobb lesz a rajongótáboruk, az egójuk pedig az egekig szárnyalhat. Úgy tűnik, ez már nem csak a közösségi médiában, hanem a valóságban is így működik.

Ahogy elnéztem ezeket a lányokat, azon gondolkoztam, vajon miért csinálják?

A hírességeket utánozzák? Az elismerő pillantásokra vágynak? Tetszeni akarnak mindenkinek, aki szembejön velük? Versenyezni akarnak a többi lánnyal? Vagy csak szimplán büszkék arra, milyen jó alakjuk van, és meg akarják mutatni másoknak is?

Ezeket és hasonló kérdéseket mi is feltettük fiataloknak, fiúknak-lányoknak egyaránt. Íme a meglátások, válaszok:

"Szerintem rohadtul kihívóan öltöznek a lányok és a fiúknál is gyakran előfordul. Az osztálytársaim is: csupa feszülős cucc, mély dekoltázs és ilyenek. Ja, és a sminkek!

Hát volt olyan, hogy nem ismertem meg smink nélkül a szomszéd lányt, mert annyira más volt. Emberibb. Persze a fiúk is mutogatják magukat, főleg, akiknek beach body-ja van - vagy azt gondolja magáról, hogy az van neki-, gyúr ezerrel, meg teli van menő tetoválásokkal. Szóval szerintem egy brutál magamutogató világban élünk. Szép legyen a tested és mutasd meg. Ez megy.

Erre pedig a ott van már az Insta, Snapchat és a többi. Nem azzal tündöklünk, hogy milyen nagy gondolataink , világmegváltó terveink vannak, mint mondjuk Petőfiék idején a márciusi ifjak...nem ez jön le nekem az Instát vagy Facebookot görgetve, de bocs ha tévedek....Engem nem zavar amúgy, öltözzön úgy mindenki, ahogy kedve tartja. Tegyen ki magáról nyugodtan szexi képeket, amit akar, de ne csodálkozzon, ha ezek alapján kialakul róla egy benyomás...Bár engem nem zavar, de tudom, van akit igen, tanárok között is látom, meg hallok eseteket, amikor nagyon félremennek az üzenetek, azzal, amit posztol valaki magáról, és az amilyen valójában" (Robin, 20)

dressup_beachbody_1.png

 

“Nekem kicsit olyan érzés, mintha azért csinálnák a legtöbben, azért öltöznek fullszexi cuccokba, mert nincs más érték, amit közvetíthetnek vagy tényleg nagyon meleg van, de ez látszik szerintem, ha az időjárás miatt vesz fel rövidebbet, lengébbet vagy nem. De vannak, akik nagyon büszkék, és kötelezőnek érzik hogy mutogassák magukat.

Legtöbbször szerintem nem az/nem csak az áll a háttérben hogy valakit meg akarnának “szerezni” egyszerűen azt szeretnék hogy valamit végre értékeljenek.

De ez csak egy vélemény, kíváncsi vagyok a többire, én legtöbbször így éltem meg.”(Misi 23)

"Úgy látom, hogy sokszor a figyelmet akarják megszerezni így. Nem csak a hétköznapi lányok, hanem a celebek is. Gyakran, ha nincs semmi olyan dolog, amivel hírt kelthetnének, fogják és felvesznek egy provokáló ruhát, ami alig takar valamit és akkor a probléma megoldva: rögtön "Majd rólad szólnak a hírek/Veled van tele a sajtó/ Aki a pokolra kíván jutni annak/ Balra a második ajtó"  - ahogy a Tankcsapda énekli.

A figyelem pedig ma óriási érték, lájkokra váltható valuta.

Ha van figyelem, van lájk is. A lájkokat sokan pénzzé teszik (influencerek). Aztán az is gyakori, hogy azon sajnáltatják magukat, hogy ó őket tárgyként kezelik, meg beszólnak nekik vagy butának tartják őket, nem veszik komolyan őket senki, mert áldozatszerepben legalább még sajnálják is őket..." (Levi, 21)

tophirek.jpg

“Szerintem nem baj ha egy fotón szereplő hölgyön látszik hogy nőies, manapság még jó is...inkább azzal van a baj, hogyha a képei/öltözködése kihívó, szexuálisan túlfűtött.

Ezzel a fajta öltözködéssel pont ellene megy annak a szuper elképzelésnek, hogy a nőket az ő testüket ne szexualizáljuk, tárgyiasítsuk el. Mert önmaga bocsájtja a testét közszemlére.

Fixen a figyelem miatt csinálják ezt, ami  full gyenge.” (Máté 22)

"Véleményem szerint azért zavaró ha a nők mutogatják magukat, mert sokan nem akarják ezt látni. Magukról és a kor fiataljairól is tükrözi, hogy milyen szinten állunk. Vágynak az elköteleződésre, a normális értékrendekre (gondolok ezalatt egy hűséges kapcsolatra, kiegyensúlyozott családra, stabil identitásra), mégis inkább sodródnak sokan. Azzal hogy ezt csinálják felesleg szexuális mechanikusokat indíthatnak be, melyeket mások nem is akarnak. Aztán kapkodhatják a tekintetüket, hogy ne lássák, amire nem kíváncsiak. Szerintem elsősorban azért megy ez nagy méretekben,  mert ma ez a trendi. Folyamatosan tolják ki a határokat és évről évre rövidebb és kisebb minden ruhadarab. Ciki lenne mást felvenni. Ez is jól mutatja az identitás gyengeségét! Egyéniségekre van szükség. Másfelől mindenki arra vágyik, hogy folyamatosan pozitív vissza csatolásokat kapjon. Sajnos ehelyett a folyamatos rombolást és elértéktelenedést érik el, magukban, a kapcsolatokban, a fiatalságban.

De szerintem fontos kiemelni, hogy ezekért a problémákért mindkét nem felelős. De első az, hogy mindenki tanulja meg, hogy mi az, amit meg kell mutatni és mi az ami nem tartozik másokra!

 (Bálint, 22)

"Szerintem a hiányos öltözködés mögött rejlő fő ok az önértékeléssel és az önképpel van szoros összefüggésben. Ha valakinek sokszor mondták gyerekkorában, hogy „Szép vagy így, ahogy vagy!”, akkor valószínűleg nem akar később úgy kompenzálni, hogy kivetkőzik magából.

A másik ok az lehet, hogy azt hiszi valaki - például egy lány - hibásan, hogy attól nőies, ha kitesz mindent a kirakatba. Ez ostobaság!

Szerény véleményem szerint egy igazi férfinak nem ez imponál. Hiszem, hogy lehet úgy öltözni, hogy egyszerre legyen nőies és határtartó, szolid. Ebben a média- és Hollywood fókuszú világban nehéz dolguk van a hölgyeknek, ezt elismerem. Nem érzik magukat elég szépnek a plakátokhoz, színésznőkhöz képest. Szerintem ez csak úgy védhető ki, ha a fejünkben tudatosulna minden nap, hogy nem mérjük magunkat másokhoz, és azt, hogy amit a médiában látunk az egy kamu, mert azoknak a színészeknek is meg vannak a problémái, mint minden más embernek. Ők sem tökéletesek. Nekem például alapelvem lett, hogy nem leszek amiatt frusztrált, hogy a körülöttem levők hogyan élnek, hogyan néznek ki, mit értek el az életben. Aki ebben a kérdésben nem kapcsolja át a gondolkodásmódját, annak egész életében önértékelési problémái lehetnek. Hiszen mindig találunk olyat, aki feljebb van, mint mi." (Bulcsú, 21)

"Szerintem tiniként az öltözködés kérdése elég nehéz téma, mivel rengeteg behatást kapunk szülőkön, barátokon és médián keresztül. Sokan meg akarnak felelni az aktuális öltözködési áramlatnak és ez szerintem alapjában véve nem is gond. Én is szeretek divatosan öltözködni viszont figyelek, hogy a személyiségemet ne befolyásolják a folyton változó trendek.

Az ember stílusa gyerekkorától kezdve sokat változik épp ezért olyan ruhába öltözz, ami épp jólesik, amiben önmagadnak érzed magad, és legfőképpen ami nem akasztja ki a benned található erkölcsi iránytűt.

Keresztény családban nőttem fel és nekem a szüleim már az elején elmagyarázták, hogy mit illik hordani különböző helyeken, és hogy a Biblia mit mond az öltözködésről. Jó ha megtalálod  a személyes ízlésednek megfelelő ruhákat és használd valami értelmesre is az Instagramot… találj inspirációt, ami nem mindig könnyű. Én nem hordok kompromittáló ruhákat, mivel nem akarok zavarban lenni és tudom zavarban lennék ilyenekben és nem akarok zavarba hozni másokat sem. Egyszer valaki azt mondta és ez nagyon bennem maradt, mert sok igazság van benne úgy tapasztalom: „Ha nem akarod hogy a legyek tapadjanak rád akkor ne öltözz légypapírba” Az első a belső, szóval műveld magad és érd el, hogy az embereket elsősorban ne a külsőd fogja meg. Az öltözködésed tükrözze a személyiséged. Nekem fontos, hogy egy ruhában jól érezzem magam a bőrömben és nem az érdekel legfőképp, hogy az emberek mit gondolnak a ruhádról, hanem felteszem magamnak a kérdést vajon összeegyeztethető elveimmel, hitemmel, ha így megyek ki az utcára? (Emese 16)

"Én muszlim lány vagyok, a családom is muszlim Izmírben élünk Törökországban, itt járok egyetemre.Nagyon sokan vagyunk és sokféle ember van itt, több országból, kultúrából is és érdekes látni, hogy mennyire kultúrafüggő az öltözködés. Itt nálunk többféle női típust is lehet látni az utcán: vannak, akik kendőt hordanak a fejükön, de teljesen átlagos szinte a ruházatuk és vannak akik egyáltalán nem hordanak kendőt, hidzsábot, semmi ilyesmit, csak úgy, ahogy Európában és vannak, akik konszolidáltabban öltöznek: hosszabb ruha, vagy nadrág,  kendő. Én hordok kendőt. Nem azért hordom, mert rám erőltetné bárki, hanem én úgy gondolom ez helyes. Tehát nem azért hordok kendőt, mert szokás, hanem mert egyet értek az erre vonatkozó paranccsal, amelyet helyesnek tartok. Lehet, hogy ez más, mint nyugaton de szerintem a ruházatnak rendeltetése van, egyrészt az, hogy megvédje a testünket az időjárási viszontagságoktól, másrészt, hogy eltakarja, nem pedig az, hogy a csábítás üzenetét küldje. Szerintem nagyon sokszor ez utóbbi irányba megy el a kommunikáció a médiában és a filmekben és az utcán is. Ebben az a gond, hogy a ruházkodás legfontosabb alapgondolatai vesznek el. 

A népek közötti együttlétben fontos, és ez nagyon gyakori a mindennapokban is, ha a globalizációra és a multinacionális cégekre gondolunk,  hogy átgondoljuk mi náluk a szokás és annak megfelelően öltözködünk, hogy ne sértsük meg a másikat. Ez szerintem nem is vallás vagy hit, hanem inkább érzelmi intelligencia kérdése." (Ayse, 21)

trend_ferfi.jpg

"Nagymamám sokszor mondta, hogy a ruha hossza egyenesen arányos egy lány önértékelésével. Nagyon jófej volt, szerettem, nemrég halt meg. Egy főiskolán tanított, imádták a diákok. Nyáron sokat voltunk nála, ő hívő volt, sokat olvasott nekünk a gyerekbibliából, de nem lettem vallásos, úgy látszik ezt nem sikerült átadnia, de sok mindent tanultam tőle, és mindig eszembe jut mostanában miket mondott. Szerintem a ruhahosszal kapcsolatban is sok igazság van ebben a mondatban. Persze nem mondom, hogy nekem nincs rövidebb szoknyám, de szerintem, ha valaki nagyon kitűnik a cuccaival, valami nem teljesen OK vele.

Most gyakorlaton vagyok egy multinál, nem egyszerű felöltözni normálisan, hogy ne legyek vénasszonyos, de megfeleljen a dreszkódhoz. Tény, hogy mindenki jónő akar lenni és nagy a vadászat a legjobb partikra a lányoknál, meg a fiúknak sem mindegy ki van mellettük.

Egyszer a volt-barátommal elmentünk egy buliba és kérte, hogy úgy öltözzem fel, hogy büszke lehessen rá milyen jó nője van...na itt hamarosan véget is ért a kapcsolatunk, mert rájöttem neki egy kirakatbaba kellett, nem egy barátnő. Folyamatosan az volt a lényeg, hogy sztárképeket készítsen rólunk, trendik legyünk rajta, öltözzünk ugyanolyan márkába, aztán meg a valóságban mindig veszekedtünk. Megjegyzem szerintem a fiúk is ugyanúgy tudnak gázul öltözni, vagy nagyon igénytelenül vagy gúnárkodóan és kevés, akinek igazán bejön a stílusa.
(Réka, 22)

"Folyamatosan az vesz minket körül, hogy ha nem kapunk külső visszajelzést, megerősítést, akkor nem vagyunk elég jók, ha nem néznek utánunk, ha nem bámulnak meg, ha nem füttyentenek, ha nem kerülünk a középpontba, akkor nem vagyunk elég szépek.

Igazából éhezzük a visszajelzést, a megerősítést, ami egy bizonyos szintig természetes és jogos. Azonban sajnos ez lehet egy nagy csapda is.

Mert ilyenkor tudattalanul is keressük fiatalon a dicsérő szavakat, a kedveskedő és olykor hízelkedő beszélgetéseket, de mégis, ha valakinek ez a fő motívuma (és hangsúlyozom, ez nem mindig tudatos...itt jön be a helyes ÖNÉRTÉKELÉS égető fontossága!!!), akkor nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerül, mert elkezd magára úgy nézni, mint egy test csupán, ami folyamatos pontozásra vár. És mivel a testünk van hangsúlyosan kirakatban, a valódi énünk, személyiségünk elbújhat mögötte, az árnyékában, hiszen így úgysem kap figyelmet." (Dorina, 21, bővebben a véleménye itt)

"Véleményem szerint az instagrammon sokan a like-ok és a visszajelzések prostituáltjaivá váltak. Ez benne a perverzitás. Ledobni egy ruhaneműt, hogy többen kövessenek. Lassan elfesleni, belülről kifelé. A pornográfia előcsarnoka.

Arról nem is beszélve, hogy az elpornografizált társadalomban, a nők szexuális eszközökké degradálódtak (közhely). A fiúk, azon küzdenek, (már aki) hogy egy lányban elsősorban a személyiségét lássa meg, és abba szeressen bele.

A lányok meg azon küzdenek, hogy minél csinosabbak és szebbek legyenek ezzel együtt, egészséges identitásra és önértékelésre szert tegyenek, egy olyan társadalomban, ahol a szilikonnal felfújt guminők, sovány modellek, szexrobotok és playmate-k alakítják a férfiak gondolkozásmódját az ideális nőről." (Ted, 21 bővebben a véleménye itt)

“Mutassunk meg még többet magunkból, mert akkor fognak like-olni, követni, szeretni és figyelni rám”- ez van benne a levegőben. 

Sokszor itt azt a figyelmet és szeretet, akarják a lányok pótolni a levetkőzött képükre megszerzett like-okkal, amit lehet, hogy nem kapnak meg teljesen a szüleiktől.

(Anna, 22)

lany_szexi.jpg

“ Én úgy gondolom, ha egy nő a szépségét nem egy megfelelő távolságtartást sugárzó, mondhatjuk, hogy konzervatív módon mutatja meg a külvilágnak, belekalkulálhatjuk, hogy egyértelműen testi vágyak felgerjedését eredményezheti. Lehetséges, hogy a kirívóan öltözködő hölgyeknek alapvetően nem is ez a céljuk, de az egy éjszakás kalandokon túl is váratlan meglepetések érhetik őket az utcán, mert vannak férfiak, akik nem gyakorolják olyan szinten az önuralmat, hogy ne szólítsák le őket, vagy éppen ne kezdeményezzenek fizikai kontaktust velük egy szimpla hétköznapi szituban.

Engem, mint magánszemélyt azért zavar ez a jelenség, mert úgy gondolom, hogy férfi és nő kapcsolata többet érdemel egy "match"-nél a Tinderen, vagy éppen egy Insta-like-on alapuló légyottnál. Sajnos gyakori, hogy a klasszikus értelemben vett hódítást, randizást stb. már megspórolják maguknak a felek, és ezt az üzenetet sugározzák az öltözködésükkel sokan - tisztelet a kivételeknek -, hogy ezekre nincs is szükség...

Az az érzelmi űr, ami pedig ezek a magánéleti vakvágányok után keletkezik fiatalok tömegeinek az életében, óriási károkat tesz korunk társadalmában és komolyan veszélyezteti a házasság intézményét, valamint a családalapítást. Véleményem szerint alapvetően figyelemre, pozitív visszacsatolásra vágynak ezek a nők a férfiak részéről. Hajthatja továbbá őket az aktuális kor szellemiségének való megfelelés és a kortársaikkal való rivalizálás, a "like-vadászat". Szerintem azoknál a férfiaknál, akik egy életre keresnek társat (igen, még vannak ilyenek), vagy egy kiegyensúlyozott párkapcsolatot szeretnének egyértelműen kontraproduktív lehet. Kíváncsi vagyok, hányan szeretnék, hogy a Barátnőjük/Menyasszonyuk/Feleségük perverz tekintetek kereszttüzében égjen nap, mint nap... Viszont ha a férfiak figyelmének felhívása, "játszadozás", futó kalandok kezdeményezése a cél, akkor hatásos.” (Tibor, 27)
Szavazz: 

A képek illusztrációk, forrás: pixabay.com

Az anyag a panpeterstop.blog.hu tulajdona. Minden jog fenntartva! Idézet közlésének igénye esetén, kérlek, írj: info@generationdilemmas.com

A trágár, obszcén ide nem illő vagy politikai tartalmú kommenteket kimoderáljuk!

A cikk a Dress UP! Kampány részeként készült.

Kövesd Te is a kampányt és ha tetszett, oszd meg a posztot

Videók:

Látogass vissza újra, egész nyáron hasznos és informatív interjúkat, posztokat olvashatsz a témáról. Az első videóinterjúban a bemutatkozást láthatod.

Dr. Schiffer Miklóssal készült videó

Bombera Krisztinával is készült videó  

Kósa Erika az érzelmi intelligenciáról is beszél a videóban

Dr. Baracsi Katalin internetjogász beszélt videóinterjúban a szextingről

Yurkov - Kovács Orsolya nemzetközi stílustanácsadó videó

Nagy Janka gyermekpszichológussal is - kattints a videóra!

Czinege Richárd is nyilatkozott ebben a rövidfilmben

Bővebben a Dress UP! Kampányról a legújabb híreket itt olvashatod a blogon a Dress UP! kampány menüben

Nézz be a a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr7214205149

Burgermeister 2018.09.05. 06:02:22

Sok igazság van benne, de még szerencsére vannak olyanok akik inkább semmit sem mutatnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 16:37:19

Mégis, inkább egy pici túlzó nőiesség, mint homokosok és pedofilek toleranciapropagandája.

Cs 2018.09.05. 17:06:23

Erről a témában mit írtak a 60-as években, amikor hirtelen eltűnt hatalmas mennyiségű textil a női ruhákból?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:20:43

Én például örültem nyáron ennek a melegnek,mert a lányoknak alul felül kilógott mindenük.:PP

Brix 2018.09.05. 18:35:25

Egyszerű az ok: a lányoknak huszonèves korban van a legmagasabb árfolyamuk ès ezt próbálják meg mèg magasabbra srófolni a (hús)piacon. Egyúttal, növelik a már amúgy sem kicsi önbizalmukat, èlvezik a nèpszerűsègi csúcspontjukat, az irigy vagy vágyakozó pillantásokat..Ha ügyesen sáfárkodnak testi adottságaikkal ,felfigyelnek rájuk , akkor egy Rogán Tóni - vagy Hajdú Peti- fèle milliárdos elveszi őket , ès " le van játszva az èletük" ...

Zephyrous 2018.09.05. 21:33:03

Valami tagolást és szerkesztést tehettél volna bele, egybefolyik az egész, mindenféle elválasztás és kiemelés nélkül. Zavaró olvasni.

Proud Mary 2018.09.05. 21:56:36

@Gibbonka26: nocsak, betalált? te melyik vagy?

csakférfi 2018.09.06. 02:08:43

@Larrikin:
Aha öregem!
Monokini.
Igaz hogy ezek a "nagymamák" ledolgoztak egy életet. Ahelyett hogy magukat mutogatnák vigyáznak a hisztis túlmozgásos unokáikra.
Magyarul "benőtt a fejük lágya".
Elnézve a mai celebeket.30-40 évesen is dedósok.

2018.09.06. 03:47:53

"Azzal hogy ezt csinálják felesleg szexuális mechanikusokat indíthatnak be, melyeket mások nem is akarnak."
Hát ez a szóösszetétel sem semmi :S

tamask 2018.09.06. 05:40:40

@csakférfi: gondolom elkerülte a figyelmedet, hogy leírtam, nem velem kezdődött a női nem iránt behatóan érdeklődő férfiak sora. A most kulturális ikonokként tisztelt emberek szinte mind pinabubusok voltak. Petőfi, Wesselényi, Ady Endre, Csáth Géza, Munkácsy, Leonardo da Vinci, aki mindket kapura játszott, Paul Gaugin se csak megfestette a tahiti lányokat, hanem meg is fektette őket. Mindig voltak depressziós pöcsök, akik akkor se tudtak mit kezdeni a muffal, ha azt a kezükbe adták. Kölcsey, Deák Ferenc a magyar történelemből.
Minden generációban van pár kesergő, akik szerint a mai fiatalok linkek, buták, ledérek. Ez igaz is minden generációban egy szűk kisebbségre. De valahogy a magadfajtának mindig jól esik erre az erkölcsi magas lóra felülni. Ti ettől érzitek jobban magatokat.

Anyámék korosztályát a 60-as, 70-es években ugyanígy megszólták az akkori öregek meg a KISZ-es fiatalok (akiknek ma a KDNP-s ifjú fasiszták a megfelelői), hogy miért járnak rövid szoknyában és miért táncolnak egymagukban beat zenére páros tánc helyett.

Ja. És én sose villogtam az öltözködésemmel, sose volt rá igényem, se pénzem. Instagramot nem követem, nem használom. De azt se értem, hogy aki most ajvékol az Instagram miatt, az miért követi az ott folyó eseményeket.
Be kellene fejezni a károgást.

csakférfi 2018.09.06. 05:47:09

@tamask:
Lövésed nincs az emberi jellemekről.
Ezáltal önmagadról.....világról...társadalomról....életről és halálról.
Ez nem az én bajom.....hanem a tiéd.
Depresszió?
Meg fogod tapasztalni abban bizonyos vagyok.
Sokára.....20....30...év múlva.
Mert ez az "élet rendje".
Mindenkinek az jár amit megérdemel.
Sajna.

Kánikula 2018.09.06. 08:14:26

@maxval balcán bircaman: Neked mindenről a melegek meg a pedofilok ugranak be? Hol találkozol pedofil propagandával amúgy?

Treff Bubi 2018.09.06. 08:58:32

Az úton-útfélen kipakolt bőrfelületek nekem csak arról árulkodnak, hogy az illetőnek nincs ízlése vagy pénze nőiesen, vonzóan, mégis decensen felöltözni. BIzony, úgy is lehet szexi valaki, hogy nem lóg ki mindene, csak hát ehhez kell a megfelelő tudás és pénz (olcsóbb a csiklóig feltépett farmersort plusz haspóló kombó, mint egy rafinált szabású, mégis elegáns összeállítás).

arncht 2018.09.06. 09:59:52

a noi egyenjogusag, es a magukbol kivetkozott nok kozott csak en erzek ellentetet? mintha egy seggel akarnanak megulni ket lovat.

Cs 2018.09.06. 10:20:29

@arncht: Az ellentét valahol ott van, hogy a mai Y meg X generációk tagjai azért küzdenek, hogy a nők öltözzenek fel, takarják el magukat (Dress up), míg az édesanyjuk, esetleg nagymamájuk generációja meg éppen azért küzdöttek, hogy levetkőzhessenek, megmutathassák magukat.

Valahol el kéne dönteni, hogy a női szabadság, egyenjogúság, hol kezdődik az öltözködésben! Most, akkor lesz meg a női akart, ha levetkőzik, vagy akkor ha felöltözik, vagy mondjuk akkor, ha nem akarja senki, senkinek sem megmondani, hogy mit vegyen fel és ez csak és kizárólag az egyén döntése?

tip 2018.09.06. 11:16:05

A strandoláshoz (nem versenyúszáshoz) meg egyenesen hülyeség bármilyen ruhát viselni.
süti beállítások módosítása