Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Életre szóló élmények Hévízen

2020. augusztus 18. - panpeterstop

A világhírű fürdőváros és környékét Hévízt nagyon sokan ismerik. Egy olyan üdülőhely, ahol télen-nyáron élet van. A nyári élet semmihez sem hasonlítható, hiszen annyi érdekesség vár, hogy alig győzzük sorolni.

3d108ff0-5629-4f10-96fa-6ba94984315d.jpeg

Ismét előkaptuk a bőröndöket, hátizsákokat és nyakunkba vettük az országot! 2 és fél órás út állt előttünk, hogy eljussunk hazánk egyik legcsodásabb tájára, Hévízre. Aki nyomon követi  élménybeszámolóinkat, az már tudja, hogy egy kislánnyal és két  kamaszfiúval teljesek a családi utazásaink. Mindenki nagyon várta ezt az utazást és mindenki egy kicsit másért, de a rekkenő hőségben egyben mindenki megegyezett: a hűsítő medence most nagyon jól jött! A hévízi Európa fit superior szállodában ehhez minden adott volt: 700 m2 vízfelület, kültéri és beltéri élmény- és úszómedencék, gyógymedence, új beltéri gyermekpancsoló, Acapulco családi élménymedence  garantálták az vízi élményekkel teli kikapcsolódást.

Vízikalandok kint és bent

Miután bejelentkeztünk a recepción, elfoglaltuk a szobánkat, - egy nagycsalád részére elegendő három-légterű szobát kaptunk jól felszerelt fürdőszobával- egy hatalmasat csobbantunk hotel parkosított kertjében található medencékben és rögtön részt is vettünk a számtalan medencés mozgásos program egyikében.

A hátralévő időszakban is rendszeresen beiktattunk egy-egy animátor vagy gyógytornász által vezetett vízi foglalkozást, mely után a gyerekek nagy örömére jutalom-jégkrém is járt! A fiúk számára a legnagyobb élmény talán a vízilabda-mérkőzés volt, amelyben nagyon sok vendég bekapcsolódott. Naphosszat el lehetett itt tölteni az időt, és ha megéheztünk, vettünk egy hatalmas hamburgert vagy jégkrémet, üdítőt a medencék melletti bárban.  A négycsillagos szállodában arc,-gyógykezeléseket, masszázsokat is igénybe lehet venni.

Ha eleredt az eső, akkor sem unatkoztunk

Szerencsére a csalóka időjárás miatt sem kell aggódni, ha valaki az Európa fit superior szállodát választja a családi vakáció helyszínének. Amikor elborult az idő, benti és kinti fedett programok sokasága közül válogathattunk, melyek közül nagy sikert aratott egy helyi fazekasmester foglalkozása. Gyönyörű agyagtálakat, kancsókat formázhattunk, sőt, a korongozást is kipróbáltuk.

Sztárokkal és séfekkel is főztünk-sütöttünk!

A hét fénypontjai közé tartozott a főzés, amikor Peller Annával és Lukács Mikivel rakott krumplit készítettünk a másik alkalommal pedig a szálloda séfjei tanítottak arra hogyan készül a tökéletes linzer. 

Hasznos tanácsokat kaptunk Gumhert Andrástól (a szálloda séfje), és Tóthné Matil Alexától (a szálloda konyhafőnök-helyettese) gyerekekkel és szülőkkel közösen és a művészházaspárral is elbeszélgettünk a programon, akik nagyon közvetlenek voltak mindenkivel és készségesen álltak a közös szelfire vonatkozó megkeresésekhez is. A gyerekeknek séfsapkával és köténnyel is kedveskedtek és a közösen elkészített ételek őszintén elmondhatjuk, hogy nagy örömet okoztak az egész családnak.

Fergeteges multigenerációs buli Peller Annáékkal

Peller Annáék este egy fergeteges koncertet is rendeztek a hotelben, mely során az énekesnő széles repertoárból hozott dalokat, melyben mindenki talált kedvére valót kezdve az Edith Piaf sanzontól a Csárdáskirálynőn át a popdalokig. Anna kifinomult érzékkel vonta be az idősebb és a legfiatalabb korosztályt és észre sem vettük, de már vele együtt énekeltünk és lengettük a kezünket, a gyerekek pedig a színpadon vele ropták a táncokat. Kislányunk azóta is gyakran emlegeti, és nem gondolnánk, hogy valaha is elfelejti, hogy kis társaival együtt énekelhettek és táncolhattak hazánk egyik legismertebb színésznőjével, előadóművészével.

A gyerekek nemcsak jól szórakoztak, de ügyesedtek is

Részt vettünk még számtalan foglalkozáson, gyerektornán-, táncoktatáson, felnőtt sminktanácsadáson, gyermek arcfestésen, gyerekangol és kézműves foglalkozásokon pólót festettünk, homokképet alkottunk, mini diszkóban táncoltunk. Itt szeretném kiemelni Gönye Erika, a szálloda rekreátor és egészség managerének elkötelezett munkáját, mellyel mindig igényes, és a kamaszok, gyerekek életkori sajátosságainak, érdeklődésének megfelelő, sőt, fejlesztő programok közül válogathattunk. 

Változatos programok a wellnesstől a videójátékokig

Míg gyerekekkel az animátorok foglalkoztak, mi is kihasználtuk a lehetőséget időnkét arra, hogy kettesben is legyünk. Amikor esett az eső a legtöbb időt a benti wellness részlegen töltöttük, ahol a hévízi gyógytó vízével feltöltött medence, termál fedett medencék, hőmérsékletű finn szaunák, gőzkamra, sókamra, illatkamra, valamint fitness terem szolgálta a felüdülést. Este a gyerekek gyakran játszottak a game-roomban, vagy videójátékkal (XBOX ONE és PS4 játékkonzol a nagyobb gyerekek számára és sok más népszerű játék, FIFA 17, Lego- és Infinity STAR WARS, Minecraft, Formula1 2016, Kinect Sports csak, hogy néhányat említsünk) vagy offline társasjátékkal, melyből óriási volt a kínálat. Testvéreket és egész családokat is lehetett látni önfeledten társasozni. Bármi kérdés esetén az animátorok ugrottak is és segítettek és arra is figyeltek, hogy a kiskorúak csak meghatározott időt töltsenek az életkoruknak megfelelő játékokkal. Mindig lehet találni új játékokat is, mivel évről évre megújulnak,  az aktuális trendeket követve elhozzák a vendégeknek az újdonságokat, idén például volt itt léghoki, autóversenyzés, tengeralattjáró vezetés, reflex játék és még sorolhatnánk.

Hévíz csodálatos helyei

Többször sétáltunk kettesben vagy hármasban a városban, amíg az animátorok felügyeltek a kisebb gyerkőcre. Jártunk a  hévízi úgynevezett nagyparkoló mögötti piacon, ahol régiségárusok mellett, szőrmekészítők, méztermelők, savanyúság-,  és gyümölcslékészítők, sajt- és zöldségárusok termékeiből válogathattunk.  A 2010-es években felújított városközponti  hangulatos sétálóutcáin  kellemes sétákat tettünk és a tófürdő körüli virágos parkot is bejártuk. Gyönyörűek a tófürdőhöz vezető Schulhof sétány történelmi épületei. A helyi dottó utasainak integettünk, de mi már kellemesen fáradtak voltunk egy kisvonatozáshoz.

Természetesen nem maradhatott ki Európa egyedülálló tófürdőjében a fürdőzés sem, ahol zárás után épp egy menyasszony és vőlegény fotózkodott.  Az egyik legkülönlegesebb hazai természeti kincsünk jótékony hatását sokan ismerik és a világ minden tájáról látogatnak ide, kivéve természetesen most a pandémia időszakot, amikor sokan nem utazhatnak. Talán kevesen tudják, hogy a víz gyógyító erejében bízva 106 éve, éppen ilyen tájt egy kis elefánt is a tóban pihentette reumás lábait. A 3 éves Nelly névre hallgató cirkuszi elefánt a fájós lábát gyógyíttatta itt. Beszámolók szerint annyira megkedvelte a fürdőzést, hogy amikor tehette visszaszökött a meleg tóba. A hat hetes fürdőkúrának meg is lett az eredménye, a cirkuszi kedvenc gyógyultan hagyta és a várost. A fehér és fuksziaszínű vízililiomok és a víz gyógyító illata, a fák zöldellő lombkoronája megnyugtatta a karantén alatt nem kímélt idegrendszerünket és testileg-lelkileg feltöltődtünk.

Annyira jól éreztük magunkat, hogy csak egyszer hagytuk el a hotelt és környékét. Badacsonyba mentünk túrázni, ahol egy hat kilométeres túraútvonalat választottunk, hogy feljussunk a kilátóra, ahonnan az összes tanúhegyet, a Káli-medencét, sőt még a Balaton északi partját is lehetett látni. Ha valakinek kedve támad a környéket is bejárni, nem fog csalódni, hiszen a táj errefelé gyönyörű, a levegő tiszta, a Balaton, Keszthely és a Kis-Balaton közelsége csalogató. Ebben a korábbi bejegyzésben részletesebben is írtunk arról mi mindent lehet még csinálni a környéken a családdal.

Páratlan ízek és szakértelem

Ahogy a hotelt, úgy az éttermét is az igényesség és a szakértelem határozza meg, ígyz étkezések külön gasztronómiai élményt nyújtottak. Ódákat lehetne zengeni a kacsasültekről, a vadasról, a változatos köretekről, a bőséges sajtkínálatról és persze a desszertek sem átlagosak. Gyakran kedveskedtek helyi specialitásokkal is. A kisebbekre is gondolva, mindig volt olyan étel, ami kifejezetten az ő ízlésüket elégítette ki a spagettitől a rántott szeletig, a túrógombóctól a nudliig. A reggeli is pazar volt, többféle meleg és hideg reggeli ételből-italból lehetett válogatni. A személyzet udvarias, mindegyikük maszkot viselt és a hotelben több pontján is kézfertőtlenítő elhelyezésével is figyeltek az itt pihenők biztonságára.

Közös esti programok

A szálloda esti programokkal is kedveskedik, a Mandarin bárban mindig élő zene szól és ahogy ott jártunkkor is, úgy más alkalmakkor is hívnak meg híres énekeseket koncertet adni. Szülők-gyerek számára szakemberek is tartanak előadást. Jómagam is tartottam interaktív előadást: A lájk nem szeretet - Hogyan hat a közösségi média az alfa-, Z-generáció énképére, önértékelésére? Szülőként mit tehetünk? címmel és Csoma Gergővel közösen is tartottunk egy programot, melynek címe: Youtuberek, influencerek, gamerek - Hogyan igazodhatunk el szülőként? Gergő  népszerű TheCovery youtube-csatorna és a Podkedd alapítójaként youtuberként és immáron 3 gyermekes édesapaként is behatóan ismeri a youtuberek, gamerek világát, melyről sok kérdés érkezett az interaktív előadás során. A gyerekek is bekapcsolódtak és számos kreatív alkotást, rajzot is készítettetek miközben az alfa-, Z-generáció tartalomfogyasztásáról" beszélgettünk.  Minden alkalommal sok kérdés érkezett, legtöbb kérdés azokkal a játékokkal, alkalmazásokkal kapcsolatosan fogalmazódott meg, amelyeket kizárólag a tinik használnak, így a szülők számára ez egy ismeretlen világ része, melyet most nem csak mi, hanem a gyermekeik is megismertettek velük. Nagyszerű volt megélni, hogy az előadásokkal sikerült temetni az árkot a generációk között. A előadás felkerült a blog youtube-csatornájára is.

Hazafelé összegeztük a megszerzett élményeket és jól eső érzéssel könyveltük el, hogy ismét megérte eljönni ide. 

Nézd meg ezt a rövid videós élménybeszámolót:

 

További információk itt:

Cím: Hotel Európa Fit superior 8380-Hévíz, Jókai u. 3.

Email cím: sales@europafit.hu

Telefonszám: +36 83 501-149

weboldal: https://www.europafit.hu/

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! 
A blog Facebook-oldalán is gyakran osztok meg új posztokat! 
Nézz be az Instagramra is!
Feliratkozhatsz a hírlevélre is. 
Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! 
Ez pedig a honlapom.
A fotók a szerző tulajdona

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8816165558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása