Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Hét új pszichológia és önismereti könyv nem csak lélekbúvároknak

2023. szeptember 22. - panpeterstop

Hét új pszichológiai és önismereti könyvet gyűjtöttünk össze, amelyek semmiképp sem hiányozhatnak a téma iránt érdeklődők bakancslistájáról!reading-925589_1280.jpg

 

Stipkovits Erika

Még közelebb önmagunkhoz

A nehézségből a kiút befelé vezet

 Hogyan lehetnék végre boldog? Miképp dolgozhatom fel a saját és a családi traumáimat? Miért nem vagyok elég jó? Segíthet-e a „véletlen” és a spiritualitás? Miért nem tudok őszintén megnyílni?

L. Stipkovits Erika, az ismert szakpszichológus-pszichoterapeuta a Közelebb önmagunkhoz című kötetében megkezdett önismereti út folytatására hív minket. A bátor szembenézés, az érzelmeink és a gondolataink megélése után a személyiségfejlődés tágabb összefüggéseit vizsgálja. Bemutatja a transzgenerációs traumák és felmenőink sorsának személyiségünk alakulására gyakorolt hatását, a boldogság, az intimitás és a spiritualitás valódi természetét. Ezúttal is hatékony módszereket és fejlődési feladatokat kínál, továbbá terápiás esetein keresztül és a legfrissebb kutatási eredmények felhasználásával segíti az önismereti úton járókat. Végigvezet traumáink feldolgozásának, belső erőforrásaink felismerésének és önmagunk elfogadásának folyamatán, hogy még közelebb és közelebb kerülhessünk önmagunkhoz.

Megjelenés: 2023. szeptember 25.

 

Szirtes Lili

A bántalmazó árnyékában

Kiút a traumából az EMDR módszerével

 Hogyan szerezhetjük vissza az életünket bántalmazás után?
A munkájában sikeres, párkapcsolatban élő harmincas Olivérről senki nem gondolná, hogy gyermekkori bántalmazás áldozata. Egy váratlan esemény felszínre hozza azokat az évtizedeken át elnyomott, szörnyű emlékeket, amelyek még előtte is rejtve voltak. A trauma újraélésével a férfi élete megtorpan. A megrázó, ugyanakkor felszabadító felnövéstörténet bemutatja, miként lehet kitörni a szégyen köreiből, felkarolni a bennünk élő gyermeket, meggyászolni és újraalkotni az elveszett pozitív jövőképet. Szirtes Lili tanácsadó szakpszichológus érzelemszabályozó gyakorlatok és a modern traumaterápiák egyik leghatékonyabb és leginkább kutatott módszertana, az EMDR bemutatásával enged betekintést a múlt traumáival való megküzdés folyamatába.

Megjelenés: 2023. szeptember 25.

 

Julia Samuel

Családi traumák

Gyógyulástörténetek veszteségről és szeretetről

 Miért a szeretteink tudnak leginkább felbosszantani minket? Hogyan vészelhetik át a családok együtt a különféle kríziseket? Miként hoz jelentős javulást a család életében akár egyetlen családtag lelki fejlődése?

Julia Samuel elismert pszichoterapeuta családok több generációjával végzett terápiáinak tanulságait ismerteti. Nyolc gyönyörűen elmesélt, tanulságos eseten keresztül elemzi a családi életet nehezítő tényezőket a sokáig őrzött titkoktól a kirepülő gyerek okán érzett aggodalmon át a mozaikcsaládokban jellemzően előforduló súrlódásokig. Rávilágít, hogy valójában mennyi mindent örököltünk felmenőinktől és milyen sok sebet tudunk begyógyítani, ha a családtagjainkkal közösen nézünk szembe traumáinkkal. A kötet szerzője a legszorosabb és egyúttal legtöbb fájdalmat okozni képes kapcsolataink vizsgálata és a legfrissebb tudományos kutatások segítségével mindannyiunk számára használható tudást ad bonyolult családi viszonyaink értelmezéséhez és átalakításához. A családi jóllét tizenkét alappillérének megismerésével – a hatékony veszekedéstől az összetartozás érzését erősítő rituálékig – gyakorlati eszközöket, tanácsokat kapunk kapcsolataink javításához, és ahhoz, hogy olyan családi viszonyrendszert alakítsunk ki, amilyet szeretnénk.

Megjelenés: 2023. szeptember 25.

 

David Goggins

Nincs hatalmad felettem

Te irányíts, ne a körülményeid!

 The New York Times-bestseller - Több mint 5 millió eladott példány világszerte

Bármi történt is velünk a múltban, bármilyen nehéz helyzetben vagyunk is a jelenben, van esélyünk, hogy mi alakítsuk a jövőnket. David Goggins 40 százalékos szabálya szerint a legtöbben képességeinknek alig 40 százalékát használjuk ki még akkor is, amikor úgy érezzük, már mindent beleadtunk. Akaraterővel, kemény munkával és kitartással azonban bárhová eljuthatunk.
Goggins az Egyesült Államok fegyveres erőinek ikonja, világrekorder állóképességi sportoló, élő legenda. Jövő nélküli, depressziós, túlsúlyos fiatalként a gyerekkora valóságos rémálom volt: szegénység, előítéletek, testi és lelki bántalmazás vette körül. Felnőve azonban rengeteg önfegyelemmel és mentális állóképessége fejlesztésével nagyot fordított a sorsán: három hónap alatt leadott 48 kilót, hogy bekerülhessen a haditengerészet SEAL programjába, és azóta sem ismer lehetetlent. Kezdetben 400 métert is alig tudott lefutni, ám azóta háromszor teljesítette a 217 kilométeres Badwatert, sikeres ultramaratonista és ultratriatlonista, valamint az Egyesült Államok hadseregében három haderőnemben is elvégezte a legkeményebb kiképzéseket.
Hihetetlenül inspiráló és olvasmányos könyvében megosztja velünk elképesztő történetét, amely nekünk is segíthet túllépnünk a fájdalmakon, leküzdenünk a démonainkat és a félelmet, valamint teljes egészében kiaknáznunk a bennünk rejlő potenciált.

Megjelenés: 2023. szeptember 27.

 

Jane McGonigal

Elképzelhető

Hogyan valósítsuk meg az általunk vágyott jövőt a képzelőerőnk és a rezilienciánk fejlesztésével?

Hogyan lehet előre látni mindazt, ami ránk vár? Miért érdemes a jövőről kreatívabban és optimistábban gondolkodni? Milyen készségek elsajátításával leszünk képesek irányítani a jövőnket?
Hogyan reagálhatunk rugalmasabban és alkalmazkodhatunk gyorsabban egy világjárvány vagy egy háború idején?

A társadalmak időnként olyan mélyreható és tartós változásokon mennek át, amelyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Ilyenkor egyfajta „jövősokk” ér bennünket: elveszítjük a talajt a lábunk alól, felismerjük, hogy addigi megküzdési módszereink az egészséges, boldog és sikeres élet biztosítására már nem működnek. Óriási kihívást jelent, hogy reményteljesnek és felkészültnek érezzük magunkat, és optimistán tekintsünk a jövőbe, miközben lehetetlennek tűnik megjósolni, milyen lesz a világ a következő héten, nemhogy a következő évtizedben.
Jane McGonigal, világhírű játéktervező és jövőkutató, gondolatébresztő könyvében a pszichológia és a neurológia legújabb tudományos kutatásaira támaszkodva mutatja be, miként képezhetjük az elménket, hogy félelem nélkül, reziliensen valósítsunk meg egy olyan világot, amelynek lehetőségeit még elképzelni sem tudjuk.

Megjelenés: 2023. július

Danielle Dick

Dekódold a gyermeked!

Ismerd meg a gyermeked veleszületett adottságait, hogy a lehető legjobb szülője lehess!

Szülőként rengeteg nevelési tanácsot kapunk rokonainktól, barátainktól, könyvekből és szakemberektől azzal kapcsolatban, mit tehetünk azért, hogy a gyermekünk „jól” viselkedjen. Danielle Dick humángenetikus és pszichológus két évtized kutatói és szülői tapasztalatai alapján, példákkal és személyes történetekkel illusztrálva mutatja be, hogy a gyerekek és szüleik veleszületett adottságait alapul véve több sikert érhetünk el. A könyvben található teszt kitöltésével feltérképezhetjük gyermekünk temperamentumjegyeit, és ezzel együtt a sajátjainkat is – ezek ismeretében pedig gyermekünk társaságigényét, impulzivitását és szorongásra való hajlamát. A köztünk lévő kölcsönhatást figyelembe véve nemcsak hatékonyabban támogathatjuk lehetőségei kibontakoztatásában, de mi is boldogabb, kiegyensúlyozottabb szülővé válhatunk.

Megjelenés: 2023. július

 shiro.jpgDr Edith Shiro

A trauma váratlan ajándéka

Út a poszttraumás növekedéshez

A traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a fájdalom szinte megbénítanak.

Dr. Edith Shiro amerikai pszichológus, traumaterapeuta ötlépéses modelljét alkalmazva megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, szenvedésünkből előnyt kovácsolhatunk.

A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett munkájának tapasztalatai alapján bemutatja, hogyan gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak.

A kötetben található tesztek, gyakorlatok és technikák nemcsak a traumatizált személyeknek, hanem a családtagoknak és a terapeutáknak is praktikus segítséget nyújtanak.

 

A blog Facebook-oldalán is gyakran osztunk meg új posztokat, ott is várunk!
Nézz be az Instagramra is!
Feliratkozhatsz a hírlevélre is (havonta, kéthetente küldjük), itt a blogon jobb oldalon, .
Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! 
Minden jog fenntartva! 
A trágár, gyűlölködő, politikai tartalmú kommenteket kimoderáljuk.

Első kép forrása: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8218218649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.23. 14:04:13

Lassan már nemcsak a foci-, vírus- és katonai szakértők országa leszünk, hanem a fotelpszichológusoké is. Aki nem tudja csinálni, az tanítja.

Az agyonhype-olt Csernus válása megmutatta, hogy egyes felkapott úszómesterek csak szóban tudnak úszni, ám a vízben már elsüllyednek.
süti beállítások módosítása