Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Csodás családi napok Hévízen

2023. július 17. - panpeterstop

Szerencsésnek éreztük magunkat, hogy visszatérő vendégként újra eltölthettünk néhány napot a Hévízen, az igényes szolgáltatásáról népszerű Európafit négycsillagos szállodában.

bca99d94-f3ff-426d-8a97-0737ff75d642.jpeg

Egy színvonalas, jól felszerelt, ragyogóan tiszta családi apartszobában szálltunk meg, ahol mind kényelmesen elfértünk. A hotelben még egyágyas, kétágyas szobák, apartszobák és lakosztályok állnak rendelkezésre. 

Fürdőköntösöket is kaptunk, így a fárasztó út után átöltözve, a fürdőrészleg felé vettük az irányt, hogy csobbanjunk a medencékben. A gyerek-, gyógy-, jacuzzi-, és úszómedencéken, kül-, és beltéri medencéken kívül, szaunavilág is várja a vendégeket. Kint játszótér, az Acapulco bár és luxus napozóágyak is szolgálják a családok kényelmét. A gyógyvíz az egyik benti és a kinti medencébe a hotel saját kútjából érkezik, amelynek vízösszetétele megegyezik a Hévízi-tóéval. A hotelt több olyan nyugdíjas, illetve kisebb gyerekes vendég választja, akiknek körülményes lenne minden nap a tóig elsétálni. A világhírű tóvízének gyógyító hatásaiban a szállodában is lehet részesülni. 

 Egészségmegőrzés Hévízen

2023-tól Vitalium Medical Centre néven exkluzív környezetben, kibővült orvosi szolgáltatásokkal, ultrahang-diagnosztikával és egynapos sebészeti műtővel kínál teljes körű szolgáltatást az egészségükért aktívan tenni vágyó vendégek számára. A hotelben nemcsak a vendégeknek, hanem „külsősöknek” is lehet különböző gyógy-, lézeres és szépészeti, valamint kényeztető kezeléseket igénybe lehet venni.

 Felséges ízek 

A szállodában minden étkezés egy külön gasztronómiai élmény. Változatos a kínálat a frissen sültektől a halételekig, amelyekhez rengetegféle köretből, salátából lehet választani. Bőséges itt a sajtkínálat és persze a desszertek sem átlagosak. A kisebbekre is gondolva, mindig volt olyan étel, ami kifejezetten az ő ízlésüket elégítette ki a spagettitől a rántott szeletig, és persze fagylalt. A reggeli is pazar volt, többféle meleg és hideg reggeli ételből-italból lehetett válogatni. A személyzet udvarias, magas színvonalon gondoskodnak az itt pihenők vendéglátásáról.

Felnőtt-, gyerekprogramok színes kavalkádja

Gönye Erika szálloda rekreátor és egészség menedzsere vezetésével számos csoportos rekreációs és preventív sport- és mozgásprogramokkal bővítették az eddigi is gazdag sportkínálatot, amelyek között változatos, sokféle, minden egészségturisztikai célcsoport (a gyermektől az idősebb korosztályig) igényeit kielégítő mozgásformák helyet kapnak. A szakember számos sport, szórakoztató és kulturális programsorozat ötletgazdájaként és megvalósítójaként folyamatosan tesz azért, hogy mind a kisebbek, mind a felnőttek megtalálják a számukra legmegfelelőbb minőségi programot.

Csupán néhány napos ottlétünkkor olyan hírességekkel futottunk össze, mint Sipos Tamás énekes és itt tartózkodott családjával Dr. Kádár Annamária, a népszerű pszichológus is.

Az Irigy Hónalj Mirigy énekese nemcsak koncertet, hanem élményfőzést is tartott a szálloda séfjeivel. A jóhangulatú programon a csepvapcsicsa elkészítését sajátítottuk el számos olyan családdal, akik hozzánk hasonlóan szintén visszatérő vendégek.

 Dr. Kádár Annamária nemcsak önismereti előadást tartott, hanem elvitt magával a Tavirózsa tanösvényre egy szó szerint mesés workshopra! A gyerekek szüleikkel ezen a csodás helyszínen izgalmas próbákat teljesítve találhattak rá az IGAZI KINCSRE!

Annamária este a felnőttek számára tartott egy nyilvános podcast-felvételt, amelyen az És boldogan éltek csatorna újságírója, Vörös István kérdezte Annamáriát és engem életciklusaink és generációs kihívásink témában. Az előadás után kérdezni is lehetett, illetve Annamáriával dedikáltuk is könyveinket.

Részt vettünk még számtalan foglalkozáson, festettünk pólót, de volt levendulapárna-készítés, gumikarkötő-fűzés is, és a gyerekek a mini diszkóban is ropták a táncot. A fiatal animátor többsége pedagógus vagy pedagógusképző intézményben tanul, ami meglátszott hozzáértésükön. Janka és Richárd görög és brazil foglalkozásokat is tartottak a kicsiknek élménydús táncos, mozgásos gyakorlatokkal, amelyek során játszva tanulhattak különböző kultúrákról.


Este sok család szórakozott a Mandarin Bár táncos-zenés estjein vagy játszott együtt a videójátékkal vagy társasjátékkal, amelyekből óriási volt a kínálat. Egész családokat, baráti társaságokat is lehetett látni önfeledten játszani. Az új, gazdagon felszerelt gyerekrészleg és a játékterem animátorai rögtön ugrottak, ha kellett segítség és arra is figyeltek, hogy a kiskorúak csak meghatározott időt töltsenek az életkoruknak megfelelő játékokkal. 

A kihagyhatatlan tó

Több alkalommal is sétáltunk a tó körül, ahol a fák itt mesésen zöldek. A Hévízi-tó 4,44 hektár kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyhatású, meleg vízű tava. Nyáron a víz hőfoka 33-38 °C közötti a levegő hőmérsékletétől függően. Ősszel és télen 24-26 °C körül mozog. A Hévízí tó gyógyhatású vize elsősorban mozgásszervi problémákra és krónikus nőgyógyászati betegségekre van jótékony hatással. A jó egészségnek örvendőknek is érdemes kipróbálni milyen a tavirózsák között úszkálni a meleg vízben. A European Best Destinations szavazásán legjobb 15 közé bekerült Hévíz is, megkapta a 12. legtöbb szavazatot- írta meg a Forbes magazin.

Nézd meg a videónkat:

Bővebb információ: https://europafit.hu/

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. Látogass vissza újra, és olvasd el korábbi posztjainkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr1718169255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása