Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Csobbanós családi hétvége Hajdúszoboszlón

2021. augusztus 24. - panpeterstop

Ha kiváló minőségű gyógyvízre és felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk, Hajdúszoboszlóra mindenképp  el kell menni!  Mi is ellátogattunk néhány napra feltöltődni nemcsak az Alföld, hanem Magyarország legnépszerűbb fürdővárosába.

c5734332-c57e-4c87-ac66-c0f1bd973e81.jpeg

Milyen volt a szállás?

Amikor közeledtünk a városhoz, legalábbis a GPS szerint csupán pár percnyire voltunk, a nyári melegben egy kukoricás fogadott a város határában és romantikus szalmabálák. Szállásunk, a Thermal Hotel Garden szálloda Magyarország legnagyobb, dinamikusan fejlődő gyógyfürdőjének szomszédságában található, a város turisztikai központjában. A hotel parkolójában nehéz volt helyet találni, telt házzal üzemeltek. A recepciós viszont ez is megoldotta, rögtön segítségünkre sietett. Nemcsak ő, hanem a szálloda teljes személyzete rendkívül vendégszerető, udvarias és előzékeny volt. A hotel 3. emeletén kaptunk szállást, fantasztikus kilátással a gondozott kertre és a kültéri medencékre. A szoba vadonatúj volt, kényelmes ágyakkal, nagy televízióval, a tusolós fürdőszoba is patyolattiszta volt. A méretes teraszra is kiülhettünk és a fürdőruhákat, törölközőket is kitehettük később ide száradni.

Hogyan teltek a napok?

Kipihentük a hosszú út és a fárasztó, dolgos munkahetek fáradalmait a hűs vizű medencékben és a gyógyvizesben. Kiizzadtuk a mindennapok stresszes méreganyagait a finn és az infra-szaunában és utána hosszú perceken át csak ültünk a kinti medencénél a kert lombos fáit bámulva és a madarak csicsergésén elmélázva. Az úszómesterrel élmény volt elbeszélgetni, rengeteg érdekességet megtudtunk a gyógyvízről, a környék nevezetességeiről, sőt még jótanácsot is kaptunk arról hogyan alkalmazható leghatékonyabban a gyógyvíz reumás, ízületi fájdalmakra. Miután "kifürödtük" magunkat, a szálloda játszószobájában játszottunk egy társast. Este pedig lent biliárdoztunk. A városban is tettünk egy sétát. A téren megcsodáltuk a harangokat és minden sarkon volt egy koncert, de legjobban a helyi zeneiskola fúvószenekarának a koncertjét hallgathattuk ingyenesen.


Terveztük, hogy a strandra is ellátogatunk, de mire odaértünk  beborult az ég és az iszonyatos felhőszakadás miatt úgy döntöttünk, majd később visszatérünk. Hajdúszoboszlóra sokan visszajáró vendégek, mint megtudtuk, nemcsak nyaralni, hanem fürdőkúrákra is érkeznek határon innen és túlról is. A 75°C-os és 1100 méter mélységből feltörő jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos termálvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas, de számos más betegséget is enyhít, illetve utókezelésekre is sokan igénybe veszik. A különböző mozgásszervi, kopásos és degeneratív betegségektől szenvedő pácienseknek a tapasztalatok szerint több mint 90 százaléka szépen javul. A strand elmaradása ellenére sem volt hiányérzetünk, hiszen a szállodában minden adott volt a pihenéshez: hideg vizes élménymedence és meleg vizű gyógyvíz. Így azok számára is ideális, akik nem szeretnek nagy tömegbe menni.

Mit kell tudni Hajdúszoboszlóról?

A Debrecentől mindössze 22 km-re fekvő alföldi város hazánk egyik legnépszerűbb  üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található. Elismertségét elsősorban gyógyvizének és gyógyfürdőjének köszönheti. 1925-ben bukkantak itt kutatófúrás során olaj vagy gáz helyett termálvízre, melyet a gyógyhatásoknak köszönhetően gyógyvízzé minősítettek.  Hungarospa legnagyobb fürdőkomplexuma, amelynek egységei a szabadtéri AquaPark, az Aqua-Palace fedett élményfürdő. A Gyógyfürdő egész évben nyitva tart. Látványos nevezetessége a városnak a millennium évében felavatott Harangház, melyben  50 darab alumínium harang került elhelyezésre. A város jeles szülöttének, Oborzil Edit iparművész és Rácz Zoltán építész együttes alkotása, mely szimbóluma is egyben a városnak. A város híres lakója volt egykoron Szép Ernő költő. Édesapja egy időben néptanítóként dolgozott itt, mely idő alatt Szép Ernő is itt lakott. A városban kollégiumot neveztek el tiszteletére. A Mátyás Király sétányt is fontos megemlíteni, mely Hajdúszoboszló főutcája a nyári időszakban. Két oldalán éttermek, fagyizók, borozók és cukrászdák várják a vendégeket. 

Mit ettünk-ittunk? 

 A szállodában az ételek nagyon ízletesek, svédasztalos a vacsora, reggeli.  Zömében klasszikus, magyaros konyhát visznek, nagyon ízlett a töltött káposzta, a marhapörkölt. Kisebbek is találnak kedvükre valót, például rántott csirkemellet krumplipürével, gyümölcslevest, brassóit. A sütemények is finomak, a túrós-, almás rétes különösen ízlett, és volt mindig friss idénygyümölcs is. Rántotta, tükörtojás, sült kolbász, virsli, friss felvágottak, sajtok, zöldségek, dzsemek, méz, gabonapelyhek, friss péksütemények, joghurt, gyümölcslevek, kávék, teák, gyümölcsök is benne vannak a reggeli választékban.  A pincérek nagyon udvariasak, előzékenyek, ugyanez elmondható a személyzet többi részéről is. 

 

Mi van a környéken?

Az izgalmakat kedvelők felkereshetik tavasztól-őszig az egy hektáros Mókuskaland Élményparkot vagy akár játszhatnak a gravitációval az úgynevezett Fordított Házban. Ha távolabbra támad kedvünk kirándulni, számos túraútvonal közül választhatunk. Ellátogathatunk Debrecenbe vagy a Hortobágyi Látogatóközpont és Kézművesudvarba. A Tisza-tó, a Nyíregyházi Sóstó Zoo sincs innen túl messze.

Bevalljuk, hogy mi is terveztük a kirándulást, de a nagy hőség és a szálloda megejtően hangulatos kertje, hűs medencéje nem engedett el minket, így belemerültünk a teljes pihenésbe. A város megvár. 

Finom ételek, kényelmes, ízléses szobák, kedves vendéglátás, hűs vizű medencék, gyógymedence, szaunák? Mi kell ennél több egy tökéletes pihenéshez? Nem jutott eszünkbe semmi több, amivel ezt a listát még ki lehetne egészíteni. Nincs hiányérzete annak, aki itt tervezi meg a családi nyaralást.

 

Kiknek ajánljuk?

Pihenésre vágyó családoknak, baráti társaságoknak, akik szeretnének nyugodt környezetben pihenni. Van külön pin-pong asztal, kosárpálya, játszótér is a kertben. A társalgó helységben pedig lehet biliárdozni, csocsózni, társasozni. A kisebb gyerekesek számára van pelenkázó, babaágy, WC-ülőke. A wellness-részlegen nincs külön gyerekmedence, de láttunk kisebb gyerekeket karúszóban vagy úszógumival fürdeni a szülők mellett.

Gyógyulásra vágyók számára is ideális, ugyanis nem kell elmenni a gyógyfürdőbe sem, itt helyben, távol a nagy tömegtől élvezhetik a gyógyvíz jótékony hatásait.

Egy kis videós összeállítást is készítettünk a pihenésről:

 Elérhetőség:

thermalhotelgarden.hu

4200 Hajdúszoboszló, Debreceni út 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr816664396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása