Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

ÉNIDŐ AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!

Egyedülálló program a neves hévízi szállodában minden generáció számára!

2019. november 22. - panpeterstop

Az egész heti munka és hajtás után jólesik nyáron és a többi iskolaszünetben kikapcsolódni. A Hotel EurópaFit Superior olyan rendkívüli programsorozatot álmodott meg, ahol a család apraja-nagyja feltöltődhet.

ed420e67-f06a-4c4e-abaa-f5185ed819f6.jpeg

Rohanó világunkban egyre több időt töltünk munkával és számtalan olyan tevékenységgel, amitől szükségszerűen egy idő után fáradtnak, sőt akár kiégettnek is érezhetjük magunkat. Sok szülő igyekszik mindent megtenni azért, hogy gyermekének mindent megadjon, hogy jól érezze magát és sikeres felnőtté váljon. Gyakran megesik, hogy a sok munka és a családi tennivalók között éppen az anya vagy az apa veszik el, mindig ő sorolódik háttérbe, és ez gyakran nemcsak a saját mentális jólétére, egészségére lehet káros, hanem a családi és a párkapcsolat minősége is megsínyli. Éppen emiatt nem meglepő, hogy egyre többeknél egy idő után eljön a túltelítődés időszaka. Mit lehet ilyenkor tenni? Sokat segít a környezetváltozás, az utazás, amikor kizökkenünk a mindennapok mókuskerekéből, amikor kizárunk minden mást. Ez nem könnyű még akkor sem, ha elutazunk egy kellemes helyre, főleg, ha közben egy vagy akár több csemete után is kell futkosni, szórakoztató programot szervezni számára. Az EurópaFitSuperior szálloda példátlan „ÉNIDŐ” az egész családnak programsorozata pontosan erre az igényre ad választ, méghozzá több generációra szabott változatos programkínálattal.

729617fd-274a-4606-b78e-289ef5985cee.jpeg

Wellness léleknek is, testnek is

Horváth Ferenc, a szálloda vezérigazgatója szerint „ÉNIDŐ” az egész családnak programsorozat egyedülállósága abban rejlik, hogy több generációs, XXI. századi tartalmas, élményekben gazdag, izgalmas animációs programokat tudtak megszervezni nyáron és ősszel is a vendégeik részére:

10684bc7-c57c-47c0-bfe6-b1b82a8da0e5.jpeg„A jól összeállított programok közül mindenki megtalálhatta azt a rekreációs tevékenységet, mely wellness volt a léleknek is, nemcsak a testnek. Mindenki kiválaszthatta azt, amit jó kedvvel, örömmel végezhetett. Nagyon fontos számunkra, hogy az egész család jól érezze magát, kipihenten, élményekben gazdagon térjen haza. Mindenki számára jusson „ÉNIDŐ”! A nyári és őszi tapasztalatok alapján 2020-ban sok újítással találkozhatnak kedves vendégeink mind a programokban, mind a szállodában. A sikeres „ÉNIDŐ” az egész családnak programsorozat folytatódik jövőre is. Régi és új Pszicho-Est vendégeink újabb izgalmas, érdekes, hasznos témákkal, interaktív előadásokkal, játékokkal várják az egész családod. Szeretném megköszönni az „ÉNIDŐ” programsorozat minden előadójának a színvonalas előadásait, műsorait, valamint a szálloda dolgozóinak a kitartó munkájukat!"

A vendégek igényei adták az ötletet

Gönye Erikát, a szálloda rekreáció-, és egészségmenedzserét kérdezem arról, hogyan jött a nem mindennapi program ötlete:

b22d281c-86b1-4290-9e23-ecc379240636.jpeg

„Az egyedülálló „ÉNIDŐ” az egész családnak programsorozatot Könnyid László volt igazgató úrral (jelenleg Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai vezérigazgató-helyettes) dolgoztuk ki közösen tavaly. Számunkra mindig sokat jelent a vendégek véleménye, amelyek alapján alakítjuk, változtatjuk programjainkat. A szállodai programok után és közben a vendégekkel folytatott beszélgetések adták az ötletet, hogy igény lenne olyan előadásokra, melyek érdeklik mind a szülőket, mind a gyerekeket. Neves, ismert szakértőket hívtunk meg különböző témákban: gyerekek egészséges táplálkozása, gyereknevelés, tini-problémák, párkapcsolati problémák, mini elsősegély, „kütyüzés”, sminktechnikák, Waldorf pedagógia, érzelmi intelligencia fejlesztése, a mese szerepe, generációk szokásai, internetbiztonság és még sok más.” Erika nem győzi sorolni a sok hasznos témát, azt is elárulja, hogy a mind nyáron, mind az ősszel megtartott „Pszicho-Est” programjaik nagyon népszerűek voltak minden korosztály számára. Az előadásokon és utána is sok kérdésre kaptak választ az érdeklődők, sőt még személyre szóló tanácsokat is: „Sokszor még az előadások után is folytatódtak a beszélgetések, tanácsok szülők között. Barátságok is kialakultak gyerekek, felnőttek, családok között. Bár először ezt a programot felnőtteknek terveztük, de a gyerekek is szívesen részt vettek rajta, ők is bekapcsolódtak, és előadóink így ennek megfelelően hozzájuk is igazították a mondanivalót, így végül családi program lett az interaktív előadásokból is.”

A vendégek az összes generációt megismerhették az alfától a veteránig

Idén nyáron az ÉNIDŐ Pszicho-Estekre kaptam meghívást, melynek célja, hogy a szülők, nagyszülők információt és akár személyre szóló tanácsot is kapjanak szakemberektől az új, digitális bennszülött generáció nevelésével kapcsolatban. Ottlétem alatt szerencsém volt Kádár Annamáriával és Fegyverneki Gergővel is találkozni, de további ismert szakembert is hívtak a nyári és az őszi szünetben előadást tartani, többek között csak úgy, mint Dr. Baracsi Katalint, Dr. Gőbel Orsolyát, Magyar Lórántot, Bajzáth Máriát, Wolher Veronikát, Ferenczy Júliát, Takács Ildikót és Tóth Gábort.

Előadásaimon, nyáron a családokban élő összes generációt bemutattam az alfától a veteránig. Betekintést nyújtottam a szülői digitális felelősségvállalás sajátosságaiba, az alfa-, Z-generáció tartalomfogyasztásába, szórakozási, tanulási és kommunikációs szokásaiba és könyvajánlóval is hasznossá tettem a programokat. Ősszel pedig kizárólag a fiatalokra koncentráltuk, szemügyre vettük azokat a társadalmi, kulturális, technológiai változásokat is, amelyek hatására egészen más karakterisztikákkal rendelkeznek a mai fiatalok. Beszéltünk a legnagyobb kihívásokról és veszélyekről is és arról, hogy mit tehetünk mi szülők a gyerekeinkért. Minden alkalommal sok kérdés érkezett és be kell, hogy valljam, hogy én is sok tapasztalattal gazdagodtam a szülők beszámolóin, kérdésein keresztül. Legtöbb kérdés azokkal a közösségi oldalakkal kapcsolatosan fogalmazódott meg, amelyeket kizárólag a tinik használnak, így a szülők számára ez egy ismeretlen világ része. Nagyszerű volt megélni, hogy az előadásokkal sikerült temetni az árkot a generációk között.

Tartalmas programok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Míg a szülők pihenhettek vagy előadásokon képezhették magukat a gyerekeket is megannyi sokszínű programmal várták. Az angol foglalkozás az ovisok és kisiskolások kedvence közé tartozott, ahol a kicsik játékos-mozgásos- kreatív módon ismerkedhettek az angol nyelvvel. A gyerekek a tematikus kreatív foglalkozásokon készíthettek amigurumi figurákat, megismerkedhettek különleges rajzolási technikákkal, és még sok hasznos dologgal foglalatoskodhattak napközben este pedig a minidiszkóban táncolhattak az animátor által bemutatott vicces koreográfiákra.

Nagy szenzáció az GameRoom terem is, ahol az animátorok odafigyeltek, hogy mindenki csak meghatározott időt töltsön az életkorának megfelelő játékokkal. Az egészségmenedzser elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektettek mind a gyerekek, mind a felnőttek mozgásprogramjaira is, a medencékben is számtalan foglalkozás, torna, játékos feladat gazdagította a programkínálatot.

 Együtt főz a család!

Megújult az évek óta kedvelt, rendszerességgel megrendezett főzőiskola, ahol idén a családok főzhettek együtt ismert sztárokkal. A GastroShow alatt a vendégek olyan hírességekkel beszélgethettek, és tanulhattak, akik otthon is rendszeresen ragadnak fakanalat, mint például a több szakácskönyv szerzőjeként is népszerű Hegyi Barbara, a szintén receptjeit könyvben is közreadó Szulák Andrea, az énekes Völgyesi Gabi, aki családjával érkezett, továbbá Peller Anna, Polyák Lilla, Náray Erika, Stohl András és még sokan mások. Főzés közben a szálloda séfjeitől hasznos főzési-sütési tippeket kaptak a résztvevők.

Októberben például Gumhert András - a szálloda új séfje -, és Tóthné Matil Alexa – a szálloda konyhafőnök-helyettese készített gyerekekkel és szülőkkel közösen egy komplett karácsonyi álommenüt. A sztárok legtöbbször estére is maradtak és koncertet vagy beszélgetős estet adtak. Az őszi szünetben Torres Dani játszotta el dalait a szálloda vendégeinek.

Robotépítés, Minecraft? Miért ne, ha szórakoztató és még fejlesztő is!

„Nyáron először szerveztünk a Logiscool programozó iskolával és a Robotépítő Egyesülettel a gyerekeknek Minecraft és Applikáció készítő tábort, valamint családi robotépítő napot. Ezeken a programokon a gyerekek játszva tanulhatták meg az élményalapú programozást, melynek később nagy hasznát tudják venni az iskolai órákon.” - sorolja Horváth Ferenc a részletes programkínálat újabb kiváló elemét.

Elmesélte, hogy több szülő is kifejezetten azért választotta ezt a szállodát, ez a program teljesen összhangban állt pihenéssel kapcsolatos elképzelésükkel: „Megbeszélték otthon:  a szabadság alatt nem szeretnék, ha a gyerek egész nap a telefonját vagy a többi „kütyüt” nyomkodja, ezért befizette a Logiscoolra, ahol napi 90 percet 5 napon át kellemesen ugyanakkor hasznosan tölthetett, sőt, még szombaton is ment a robotépítésre, a többi időt pedig a medencében és a szabad levegőn töltötte.”

Nézd meg a rövid videónkat:

 

További információk itt:

Európa Fit superior elérhetőségek

cím: 8380-Hévíz, Jókai u. 3.

Email cím: sales@europafit.hu

Telefonszám: +36 83 501-149

weboldal: https://www.europafit.hu/

 

 Ha tetszett a cikk, olvasd el, nézd meg nyári élménybeszámolónkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8215318794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása