Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Z generáció a munkahelyen

2024. január 18. - panpeterstop

Míg a korábbi generációk igyekeztek beállni a sorba, a Z generáció tagjaira jellemző, hogy fontos számukra az önazonosság, elfogadóak azokkal, akik nem férnek bele a skatulyába.

shutterstock_1728065929.jpg

"A Z generációhoz tartozó fiatalokat, de már a 30-as, 40-es korú Y generáció tagjait is gyakran érte az a vád, hogy kényelmesek, és gyorsan váltogatják a munkahelyüket. „A baby boomerek közül szinte mindenki dolgozott, és a munkaidő után sokan a telekre, a háztájiba rohantak, fusiztak, másodállást vállaltak” – mondja Bereczki Enikő. – „Az X generáció fénykorában érkeztek a mutinacionális cégek, a túlórák, a kiégés. Az Y, majd a Z generáció fiataljai ezt látva érezhették úgy: eszük ágában sincs így folytatni. Ekkor vált először valóban hangsúlyossá a munka és a magánélet egyensúlya iránti vágy. Nekik ez már egyenesen elsődleges elvárás egy munkahelyen. Nem azért élnek, hogy dolgozzanak, hanem azért dolgoznak, hogy éljenek.”

Csíki Judit újságíró kérdezett a témában, itt a teljes cikk

https://meglepetes.hu/lelek/2024/01/10/ezek-a-mai-fiatalok-nem-akarnak-dolgozni-es-a-telefonjukat-nyomkodjak-de-tenyleg-olyanok-amilyennek-latjuk-oket/

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8118305103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása