Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Hévíz, ahol az egész család jól érzi magát

2022. augusztus 17. - panpeterstop

Hévíz és környéke gazdag a látnivalókban, rengeteg kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Elsősorban mindenkinek a fürdés élménye a legemlékezetesebb, hiszen a világon egyedülálló tóban mártózhat meg itt. Íme, élménybeszámolónk, az itt töltött csodás napokról!heviz-956426_960_720.jpg

Hévíz hazánk egyik legkülönlegesebb csodavilága: a fák, bokrok pompázatosan buják, különösen a tó körül. Belföldről és külföldről egyaránt csodájára járnak a Hévízi-tónak, ami  4,44 hektár kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyhatású, meleg vízű tava. A tó  vize elsősorban mozgásszervi problémákra és krónikus nőgyógyászati betegségekre van jótékony hatással. Minden évszakban érdemes kipróbálni, hogy milyen a tavirózsák között úszkálni a kellemesen meleg vízben. Érdemes úszógumit vinni annak, aki nem bízik úszástudásában. 

Rendkívül szerencsésnek éreztük magunkat, hogy visszatérő vendégként újra eltölthettünk néhány napot a városban, méghozzá a népszerű Európafit négycsillagos szállodában. Egy színvonalas, jól felszerelt, tiszta családi apartszobában szálltunk meg, ahol mind kényelmesen elfértünk. A személyzet teát, kávét és egy üveg helyi ásványvizet is bekészített számunkra. A hotelben még egyágyas, kétágyas szobák, apartszobák és lakosztályok állnak rendelkezésre. 

Fürdőköntösöket is kaptunk, így a fárasztó út után gyorsan átöltözve, a fürdőrészleg felé vettük az irányt, hogy csobbanjunk a medencékben. A gyerek-, gyógy-, jacuzzi-, és úszómedencéken, kül-, és beltéri medencéken kívül, szaunavilág, masszázs, kozmetika, fodrászat, sószoba is várja a vendégeket. Kint új játszótér, bár és luxus napozóágyak is szolgálják a családok kényelmét. A gyógyvíz az egyik benti és az új kinti medencébe a hotel saját kútjából érkezik, amelynek vízösszetétele megegyezik a Hévízi-tóéval, így azok, akik egészségügyi állapotuk, vagy a kisebb gyerekek miatt nem tudnak a tóig elsétálni, a szállodában is részesülhetnek a világhírű tóvízének gyógyító hatásaiban. 

A hotelben gyógykezeléseket is igénybe lehet venni, például van itt gyógyvizes fürdő, naponta különböző típusú torna és többféle vízi gimnasztika, gyógytorna, gyógyvizes és egyéb kezelések, különféle gyógymasszázs és poszt-Covid kezelések is.

Mennyei ízek 

A szállodában minden étkezés egy külön gasztronómiai élmény. Igazán változatos a kínálat a frissen sültektől a halételekig, amelyekhez rengetegféle köretből, salátából lehet választani. Bőséges a sajtkínálat és persze a desszertek sem átlagosak. Gyakran kedveskedtek helyi specialitásokkal is. A kisebbekre is gondolva, mindig volt olyan étel, ami kifejezetten az ő ízlésüket elégítette ki a spagettitől a rántott szeletig, a túrógombóctól a nudliig és persze fagylalt. A reggeli is pazar volt, többféle meleg és hideg reggeli ételből-italból lehetett válogatni. A személyzet udvarias, magas színvonalon gondoskodnak az itt pihenők vendéglátásáról.

Színes felnőtt-, kamasz-, gyerekprogramok 

6f8dba54-9692-49d7-8d12-3a0babe11eb5.jpeg Gönye Erika szálloda rekreátor és egészség menedzsere vezetésével számos új csoportos rekreációs és preventív sport- és mozgásprogramokkal bővítették az eddigi is gazdag sportkínálatot, amelyek között változatos, sokféle, minden egészségturisztikai célcsoport (a gyermektől a seniorig) igényeit kielégítő mozgásformák helyet kapnak.

A szakember számos sport, szórakoztató és kulturális programsorozat ötletgazdájaként és megvalósítójaként  rengeteget tett azért, hogy mind a kisebbek, mind a felnőttek megtalálják a számukra legmegfelelőbb minőségi programot.

Csupán néhány napos ottlétünkkor olyan hírességekkel futottunk össze, mint a Unique énekese, Völgyesi Gabi és itt tartózkodott családjával Dr. Kádár Annamária népszerű pszichológus is.

84eca1db-5cda-412d-8412-c8254bf689a9.jpeg Völgyesi Gabi nemcsak koncertet adott, hanem Kovacsics Ádámmal - a Unique dalszerzője, hangszerelője, producere -3 órás workshopot is, ahol közös, jóhangulatú dalírásra invitáltak, ahol mindenki kivehette a részét – ambícióitól függően. Kipróbálhattuk magunkat dalszerzőként, énekesként, hangszerelőként, zenei producerként, de ha valaki szégyenlős volt, az csupán figyelhette a folyamatot. A műveket végül stúdiótechnikai eszközökkel rögzítették.

Kisebb gyermekes szülők közül bizonyára sokan ismerik és örömmel forgatják a gyerkőcökkel Kádár Annamária Lilla és Tündérbogyó kincset keres című mesekönyvét. Hévízen a szállodában nyaraló gyerekeknek tartott a neves pszichológus a történeten alapuló izgalmas foglalkozást az új Tavirózsa tanösvényen. Felejthetetlen élmény volt látni, amint a próbákat sikerrel teljesítve a gyerek átsétál a hídon, majd Annamária megmutatja neki az IGAZI KINCSET! (Hogy mi is az, azt bárki megtudhatja, aki elolvassa a könyvet).

Részt vettünk még számtalan más foglalkozáson, gyerektornán-,  és kézműves foglalkozásokon ahol pólót festettünk, volt agyagozás, a gyerekek alkottak homokképet, és mini diszkóban is táncoltak. Bár itt a többesszám első személy használata nem helytálló, hiszen nem nekünk szülőknek kellett most a gyereket elfoglalni, fejleszteni, hanem felkészült, lelkes animátorok, gyógytornászok tették meg mindezt. A fiatal animátor többsége pedagógus vagy pedagógusképző intézményben tanul, ez meg is látszott hozzáállásukon, hozzáértésükön.

Míg a gyerekekkel az animátorok foglalkoztak, mi szülők kihasználtuk a lehetőséget időnkét arra, hogy kettesben is sétáljunk a városban, felfedeztük a két keréken is a Tavirózsa tanösvényt, a szálloda kerékpárjai közül választva  tekertünk egy kört.

Este sok család  játszott a game-roomban, vagy videójátékkal vagy offline társasjátékkal, melyből óriási volt a kínálat. Egész családokat, baráti társaságokat is lehetett látni önfeledten játszani. A játékterem animátorai ha látták, hogy szükségünk van valamire, rögtön ugrottak és arra is figyeltek, hogy a kiskorúak csak meghatározott időt töltsenek az életkoruknak megfelelő játékokkal. 

Kirándulások a környéken

 Bár nem mindig könnyű kitenni a lábunkat, főleg, ha olyan minden igényt kielégítő családbarát hotel a bázisunk, mint az Európa fit superior szálloda, sok izgalmas látnivalóban és kalandban lehet részünk, ha rászánjuk magunkat egy kis kiruccanásra, utazásra ezen a gyönyörű vidéken.

A Balaton, akik Budapest felé utaznak, kihagyhatatlan és útba is ejthető, de közel van a felújított Szigligeti vár, Tapolcát is kár kihagyni és a Festetics Kastély autóval mindössze 6 kilométer innen.

Ebben a cikkben részletes beszámoló található azokról a helyekről, melyeket érdemes megnézni. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. Látogass vissza újra, és olvasd el korábbi posztjainkat is!

A fotók a szerző tulajdonai, a rajta szereplők és szüleik engedélyével készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4617905347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása