Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Fejlesztő cégek ingyenesen segítenek

2020. március 15. - panpeterstop

A koronavírus miatt az oktatási intézményeknek át kell állniuk a távoktatásra. Egyre több cég igyekszik az iskoláknak és a tanároknak segíteni a krízishelyzetben.

ipad-kids_1.jpg

A koronavírus járvány idejére például a Duelbox ingyenessé teszi a prémium szolgáltatásait az oktatási intézmények számára!  

A Duelbox több mint egy tucat játékot és oktatást segítő modult biztosít, amelyek professzionális rendezvényeken, továbbképzéseken és csapatépítőkön bizonyítottak már. Mindezeket az eszközöket most a tanárok a hatékony #távoktatás szolgálatába állíthatják – ingyenesen! 

Ingyenes regisztráció:
“A Duelbox segít felszámolni a távolságot és hatékonyan átadni a tudást, mindeközben képes nevetést csalni a diákok arcára, hogy könnyebben teljenek ezek a hetek. Ezért úgy döntöttünk, hogy a platform prémium funkcióit világméretekben ingyenesen megnyitjuk az oktatási intézmények előtt a koronavírus-járvány idejére.” 
- mondta Sárosi Róbert, a Duelbox alapítója és ügyvezetője.
A Duelbox egy 2017-ben alapított magyar cég, amely a nemzetközi teambuilding és rendezvényszervezés piacán már bizonyított. A Duelbox szolgáltatásai kiválóan használhatók a távoktatásban a tanár-diák interakciók támogatására, valamint a tananyag mélyebb átadására a gamifikációs eszközökkel és erősebb élményszerűség biztosításával.
„Hiszünk abban, hogy nem lehetnek határai annak, hogy mikor és hol tanulnak a gyerekek. Ehhez megfelelő segítséget nyújtanak a Duelbox most ingyenessé tett távoktatási eszközei!”
- tette hozzá Sárosi Róbert.

A pénteken bejelentett iskolabezárások hírére a Telenor is aktivizálta magát

A HiperSuli program keretében elkészült egy tanároknak/intézményeknek és szülőknek szóló javaslatcsomag, amelyet a nyilvánosság mellett a szakmai szervezetek felé közvetlenül is eljuttatnak a szervezők. Az iskolabezárások idejére összeállított szakmai javaslatcsomag az alábbi linken érhető el: http://hipersuli.hu/tavoktatas.
A Telenor a kialakult helyzetre való tekintettel – akár otthoni munkára, szórakozásra vagy a távoktatási célok támogatására – minden üzleti és lakossági számlás és kártyás ügyfelének 100 GB ajándék adatforgalmat biztosít. Ennek pontos részletei a http://telenor.hu/extra-hipernet oldalon érhetők el
- olvasható a Prím hírek portálon.
ipad-girl_3.jpg
Önszerveződő csoportok is alakultak

Gyorsan alakult egy Facebook-csoport is, ami gyűjti a távoktatással kapcsolatos információlat, jó gyakorlatokat. A csoportnak rekord időn belül több mint 60 ezer tagja lett!
Március 12-én este hoztam létre, és rögtön már az első órában ezren lettünk. A csoport létrehozásakor már tapintható volt a feszültség a pedagógusok, a szülők és a diákok között a koronavírus-veszélyhelyzet miatti iskolabezárás kapcsán. Ekkor határoztam el, hogy elébe megyek a dolgoknak, és a közösség erejét kérem, hogy összegyűjtsük a tanulást segítő, otthon, az iskolától távoli környezetben is használható digitális eszközöket.
- nyilatkozta a csoport alapítója, Fülöp Hajnalka újságíró, tudatos internethasználat oktatót és digitális pedagógia szakértő a kepmas.hu-nak.

 


A Mozaik is segít!

Hasznos lehet videotanar.hu, ahol a teljes felsőtagozatos tananyagot – 850 videó formájában - ingyen bocsátják a pedagógusok rendelkezésre a Youtube-on, illetve 17 ezer kvízkérdéssel is segítik a távoktatást.

 

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm!

Még több olvasnivaló, ami érdekes lehet:

A Z-, és az alfa-generáció is retteg a koronavírustól

Egymás foglyai: drón-szülők és bumeráng-gyerekek"

Kommentháború: amikor arctalanul arcul csap egy arcátlan arcoskodó

AZ ISKOLA MINT HADSZÍNTÉR? – GENERÁCIÓK CSATÁJA AZ ISKOLÁBAN

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon  vagy itt.

Az oldalon a bal sáv alján található "Blogkövetés" ablakban lévő ikonra kattintva követheted a blogot.

Gyere a  Facebook-oldalra is, beszélgetni, olvasgatni új híreikről hasznos témákban.

Látogass el az Instagramra is!

 

A blog alapító-szerkesztője: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő

Minden jog fenntartva!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr10015518762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása