Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Már a gyerekeket is érintheti a kiégés

2023. május 24. - panpeterstop

Sajnos a stressz, és a teljesítmény kényszer már-már természetes része a gyerekek mindennapjainak, főleg most, az érettségi, az év vége és az év végi vizsgák miatt. Egy friss felmérés szerint a középiskolások 85 százaléka túlterhelt, 50 százalékuknak pedig olyan nagy fokú stresszben is volt már része, amely már fizikai és mentális tünetekkel is járt, és sokukat érintette a kiégés – mondta a KARC Fm-nek Bereczki Enikő. Az ifjúsági és generációs szakértő, mentálhigiénés prevenciós specialista hozzátette azt is, hogy a kiégésnek több szakasza és több tünete van, vagyis, ha figyelünk a gyerekünkre, időben észre tudjuk venni, ha baj van. Simori Renáta interjúja.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4518131332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2023.07.26. 06:03:24

Ilyen elcseszett oktatási rendszerrel nem is csodálom, ha kiégnek. Aztán később ennek a sokszorosával szembesülnek majd a munkahelyeken. Nem kell itt csodálkozni, hogy az emberek jelentős része 50 éves korára egy meredtpofájú megkeseredett savanyúuborka lesz, akit már csak a tévé meg az ital tart életben.
süti beállítások módosítása