Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Milyen könyvet vegyek egy tizenévesnek?

2022. december 19. - panpeterstop

Sokaknak gondot okoz mit vegyenek egy tizenévesnek. A kütyük túl drágák és jó lenne valami értelmes dolog. Ebben a videós könyvajánlóban összegyűjtöttem néhány hiánypótló segítő, motiváló könyvet fiataloknak.

image_6487327_7.JPG

Lentebb pedig a legkisebbekre is gondolva egy csokorba gyűjtve találjátok a kisiskolás, óvodás korosztály számára javasolt könyveket sok újdonsággal.

 

Alfa generációnak, vagyis 11 éves kor alatt ajánlom:

GARY CHAPMAN: Tökéletes pajtás – Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek

Bizonyára többen ismerik a "szeretetnyelvek" üzenetét, melyet Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, lelkész alkotott meg 1992-ben.  Az elmélete szerint az emberek természetes módon úgy nyújtanak szeretetet, ahogyan másoktól is várják annak kifejezését, és jobb kommunikáció valósítható meg, amikor az egyik olyan szeretetnyelven tudja kifejezni a gondoskodását, amit a másik megért. Ebben a könyvben gyerekeknek történetekbe ágyazva tanítja meg az öt szeretetnyelvet, mely a következő:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

 A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.

Bővebb info:

https://www.harmat.hu/uzlet/tokeletes-pajtas/
chapman_tokeletes_l.jpg

 

Jan Dodfrey, Estelle Corke:

Hová tűnt a cseresznyefa, nagypapa? – Életről és elmúlásról gyerekeknek

A hiánypótló mesekönyv szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak kíván segíteni abban, hogy egyszerűen és világosan beszélgessenek a gyerekekkel az elmúlásról általában vagy egy családtag, ismerős haláláról, úgy, hogy gyereket ne terhelje meg, de ne is legyen félelmetes tabu számára.

Bővebb info:

https://www.harmat.hu/uzlet/hova-tunt-a-cseresznyefa-nagyapa/

jan-godfrey-hova-tunt-a-cseresznyefa-nagyapa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicky Woodgate: Csodálatos alvás

Hogyan és miért alszanak az emberek és az állatok?

Sok gyereknek sajnos gondja van az alvással, vannak, akik szoronganak az esti lefekvés előtt. Pedig mennyivel jobban teljesítenek azok, akik éjjel kialusszák magukat! Érdemes megismerni az alvás csodálatos világát. Segíthet abban is, hogy az iskolás gyerekek megértsék milyen fontos este időben lefeküdni.

Bővebb info: https://hvgkonyvek.hu/konyv/csodalatos-alvas

 image_6487327_6.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melissa Kruger, Isobel Lundiel (Fordította Lackfi János)

Bárhol járj a világon, van rólad egy nagy álmom…

Minden gyerek álmodozik a jövőről: mennyi mindent csinál majd, hová utazik el, és kivel találkozik a világon. Spoiler: a könyv végére az író megsúgja, hogy a terveinkkel egy nagyobb terve is beleillünk!

Bővebb info:
HTTPS://WWW.HARMAT.HU/UZLET/BARHOL-JARJ-A-VILAGON-VAN-ROLAD-EGY-NAGY-ALMOM/

barhol_jarj_a_vilagban_b1-224x305.jpg

 

Dr. Gareth Moore: Szabadulószoba

Juss ki a múzeumból!

A szabadulószobák alapvetően nem az ijesztgetésről szólnak, hanem a furfangos feladványokról. Ezért nem kimondott cél hogy félelmetesek legyenek, az viszont igen, hogy minden szobának legyen egy eredeti hangulata, ami beszippantja a játékosokat. Ebben a könyvben is számtalan izgalmas feladvány tornásztatja meg az olvasó fejét és repíti fantáziáját a múltba.

Bővebb info: https://hvgkonyvek.hu/konyv/szabaduloszoba

image_67181569.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radka Piro, Carmen Saldana:

  • Ki lakik itt?

Segíts a kis csigának új otthont találni!

Segíts az őzikének megtalálni a mamáját!

A mai városi gyerekek közül sokan előbb látnak bizonyos állatokat, növényeket videón, mint élőben a természetben. Ezek a kis könyvek hasznosak abban is, hogy a nemcsak tanulhatnak belőlük az állatokról, hanem kedvet is kaphatnak ahhoz, hogy több időt töltsenek kint az erdőben vagy a mezőn.

Bővebb info: https://hvgkonyvek.hu/konyv/ki-lakik-itt

 

whose_track_cover_300dpi.jpg

ki_lakik.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr9818006350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása