Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel a háborúról?

2022. március 16. - panpeterstop

Ugyanez a téma a Karc Fm-en_ https://www.youtube.com/watch?v=jZGlIcF-R7s&list=PL4VZbDvPxPM21dl0KRvLCYy5CkUrLe47M&index=24

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr6317781984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2022.05.04. 23:08:37

A gyerek már óvodáskorban megtanulja, hogy a háború is ugyanúgy része az emberiségnek, mint a béke. In fact, Kant szerint a háború az alapállapota az emberiségnek, a békét meg kell szerezni.
Annyira nem kell ám tanítani. Miről szólnak a magyar népmesék? A fekete király és a veres király csatázik. Mit látnak csomó rajzfilmben? A jók az ellenségekkel csatáznak. A játékokban? Ez meg az a birodalom egymásnak ugrik, a játékos eldönti, melyiket támogatja. Onnantól, hogy képes megérteni az "ellenség" fogalmát, képes lesz felfogni a háború fogalmát is. Mindazonáltal a háborúkat gonosz, rossz dolognak lefesteni borzasztó együgyű, szemellenzős hozzáállás. El kell magyarázni, hogy vannak jó háborúk és vannak rossz háborúk, és nem lehet minden problémát szép szóval, mézeskaláccsal megoldani.
süti beállítások módosítása