Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Tanuljatok internetbiztonságról egy izgalmas rajzfimsorozatból!

2021. március 12. - panpeterstop

A Da Vinci Kids app több órányi, gondosan válogatott oktatási céllal felhasználható ismeretterjesztő tartalmat kínál a 6-12 éves korosztály számára. Díjnyertes, tananyagalapú videókkal és elmés játékokkal a gyerekeket önálló felfedezésre, kísérletezésre és alkotásra buzdítja. 

oravazlat_keress_ra_popo.jpg

A Da Vinci Kids "Keress rá!" BAFTA-jelölt sorozat epizódjaiból könnyedén megtaníthatjuk az általános iskolás diákoknak hogyan mozoghatnak okosan, felelősségteljesen és nem utolsó sorban biztonságosan az online térben. Szülőként is érdemes megnézni a gyerekekkel ezeket az izgalmas epizódokat, de pedagógusoknak is ajánlom iskolai foglalkozásokra, órákra!

A Digitális Témahét webináriumon a sorozat tematikus bemutatásán kívül betekintést nyújtottam a filmek és az ahhoz kapcsolódó óravázlatok tanórákon és tanórákon kívüli felhasználási lehetőségeibe, tantárgyi kapcsolódási pontjaiba, a Da Vinci Kids alkalmazás órai használatába:

Azért is vállaltam ezt a feladatot, mert meg vagyok győződve arról, hogy ez a sorozat hiánypótló és egyedülálló. Általános iskolai pedagógusokkal beszélgetve azt látom, hogy sokszor rájuk hárul a gyerekek bevezetése az internet világába, megtanítani őket az internetbiztonság alapvető lépéseire, mivel otthon nem esik erről szó sokaknál sajnos. Ez a sorozat ha lehet így mondani "terhermentesíti" a túlterhelt tanítókat, tanárokat, hiszen több epizódhoz kész óravázlatot is kapnak, de ha csak beviszik a néhány perces kisfilmeket az órákra, arról is rengeteget lehet beszélgetni.
A gyerekeknek ezzel kapcsolatban mindig van mondanivalójuk és kérdésük is.
Amennyiben saját ötletek érkeznek ajánlom a Da Vinci Kids különdíját, melyet hirdet pedagógusok és iskolák részére értékes díjakkal, a pályázatról itt lehet tájékozódni: https://digitalistemahet.hu/hir/da-vinci-media-kueloendij-digitalis-temahet-2021
A Da Vinci Tanár Klub Facebookcsportot-ot is jó szívvel ajánlom: https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr3116458854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása