Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

18 könyv, amit el kell olvasnod, ha érdekel a Z-, alfa-generáció!

2020. augusztus 16. - panpeterstop

Összeállítottunk egy sokrétű ajánlót a közelmúlt legizgalmasabb, leghasznosabb könyvmegjelenéseiből a digitális bennszülöttekről, vagyis az alfa-, és Z-generációról.  Ha szülőként, pedagógusként, vezetőként  vagy munkavállalóként érdekel a téma, felbecsülhetetlen segítség lesz ez a lista!

girl-1848478_1920.jpg

 

 JEAN M. TWENGE: IGENERÁCIÓ 

igeneracio_1.jpgJean M. Twenge pszichológus, a San Diego-i egyetem tanára több mint 25 éve foglalkozik azzal, hogy vizsgálja  digitális bennszülött generációk életét. Ha szeretnénk jobban megérteni a Z-generációt, vagyis a mai tinédzsereket és húszas éveik elejét taposó fiatalokat, akkor érdemes kezünkbe venni és elolvasni Twenge magyarul is megjelent IGeneráció című könyvét (a szerző a ’95 után születtekkel, vagyis főként az itthon Z-generációként ismert csoportot nevezi iGenerációnak).

A pszichológus, aki 25 éve foglalkozik generációs különbségek vizsgálatával könyvében arról ír, hogy 2012- től miképpen változott meg a tinédzserek érzelmi állapota és viselkedése, ugyanis a korábbi, millenniuminak (1980–2000 között születettek) nevezett nemzedékre még jellemző vonások ebben az időben tűntek el. Átfogó képet ad a világunkban zajló és a fiatalok felnőtté válását meghatározó társadalmi, kulturális és digitális változásokról is. Ez azért fontos, mert így könnyebben megérthetjük, mi miért történik úgy a mai digitális bennszülöttek életében.

 

 

 

 A poszt itt folytatódik: https://panpeterstop.blog.hu/2020/08/09/konyv_melybol_megismerheted_a_digitalis_nemzedekeket

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr6416165460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása