Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Tiltakozunk a puncs.hu oldal ellen

2017. szeptember 05. - panpeterstop

A blogon már többször is írtam a puncs.hu-ról. Jó hír, hogy a CitizenGo egy profi petíciót indított útjára. Ezen a linken egy gombnyomással aláírhatod

index_egyetemista_lany_tamogatot.jpg

 

Számom nagyon jó érzés, hogy a petíció egyik inspirálója lehetek. A petíció végén 3 írásomat is feltüntették azok között akik, inspirálták őket.

 

citizengo_petivio_puncs.jpgHa egyetértetek a petíciószövegével, kérlek írjátok alá és osszátok meg! http://citizengo.org/hu/fm/83658-le-fiatalokat-kihasznalo-csaladrombolo-tarskeresokkel

Néhány részlet a petíció szövegéből:

A közelmúltban hazánkban is megjelent az a fajta társkereső modell, amely célja tehetős, egzisztenciával rendelkező, idősebb férfiakat (sugardaddy) összehozni egzisztenciával nem rendelkező fiatal nőkkel (sugarbaby).

Néhány hete, a felvételi pontszámok megjelenése után ellepték Budapestet a puncs.hu oldal plakátjai, amelyek a fiatal lányokat célozzák meg, gazdagsággal és luxussal kecsegtetve őket, amiért társaságukkal és legtöbb esetben a testükkel fizetnek. A plakátokon egy fiatal nő hirdeti: "Én csak menő pasikkal randizok!", korábban pedig a "Köszönöm Sugar Daddy" felirattal találkozhattunk.

A forgatókönyv a következő: míg a tehetős öregúr (sugardaddy) fizeti a találkozásokat, a luxusutazásokat, vagy a fiatal lány tanulmányait, illetve ajándékokkal halmozza el őt, a sugarbaby cserébe társaságával és jellemzően szex-szel fizet. (Bár az oldalon regisztrálhatnak sugarmommyk és sugarboyok is, jelentős többségben sugarbabyk és sugardaddyk a felhasználóik.)

Mi ez, ha nem a prostitúció egy formája? – merül fel bennünk a kérdés. Akármennyire is próbálják cukros mázba csomagolni, tény, hogy ami itt történik, kísértetiesen hasonlít a luxusprostitúcióhoz.

Tiltakozunk a puncs.hu oldal ellen, mivel véleményünk szerint az oldal:

A prostitúció egy formáját propagálja, rendszeres haszonszerzés (pl. luxusutazás, lakhatás, tanulmányok finanszírozása) céljából történő szexuális cselekmény végzésére buzdít. A Büntetőtörvénykönyv alkalmazásában „a prostitúció a rendszeres haszonszerzés céljából történő szexuális cselekmény végzése.” 459. § (1) 25.)

Kimeríti a kerítés büntetőjogi kategóriáját: „Aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekmény végzésére másnak megszerez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” 
„A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a kerítés üzletszerű.” Btk 200. § (1) (3)

Áruba bocsátja a szexualitást. 

Áruba bocsátja és tárgyiasítja a fiatal nőket (férfiakat).

Írásain a témában:

http://panpeterstop.blog.hu/2017/03/03/cukros_bacsik_egyetemistak_puncs

http://panpeterstop.blog.hu/2017/08/04/reklam_aminel_mar_nincs_lejjebb

http://www.hetek.hu/hatter/201703/sugar_babyk_es_sugar_daddyk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr3012804636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2017.09.09. 16:05:50

Annak ellenére, hogy nem lennék soha prosti, nem írnám ezt alá. Prostitúció és kitartottság mindig volt, van és lesz, csak az internettel megjelent az online formája is.
Olvastam erről a sugardaddy-sugarbaby jelenségről cikkeket, posztokat, és meglepve tapasztaltam, hogy vannak olyan naivak, akik azt hiszik, ez új keletű jelenség.
Az a fiatal nő, aki erre vállalkozik, tudatosan választja ezt az életformát és nem áldozat. Azok a prostituáltak az áldozatok, akiket hamis ígéretekkel stricik hálóznak be és utána elrabolják és a személyi szabadságuktól megfosztva prostitúcióra kényszerítik őket.
El kell olvasni pl. Dumas regényét, A kaméliás hölgyet, vagy olvasgatni a középkori-kora újkori királyi szeretőkről, és látni lehet, hogy ez a jelenség nem új.
Sőt, gyakran nagyon rejtetten működik. Sok nő csinál úgy karriert pl. politikai, üzleti vagy művész vonalon, hogy karrierje kezdeti szakaszában tudatosan szeretője egy idősebb, befolyásos férfinak, aki egyengeti a karrierjét. Ezek a nők úgy választják ki a célpontot, hogy előre felmérik, mit profitálhatnak belőle. Ha a pasi nem hozza be a várt támogatást, könnyű szívvel ejtik, és átnyergelnek az újabb szponzorra.
Ez a jelenség megszüntethetetlen. Sokan üzletelnek a szexualitásukkal, ilyen típusú ember mindig lesz, mert ehhez kell egy speciális karakter. Mint ahogyan sokan képtelenek prostituálódni, mert ők más személyiségtípussal bírnak.
süti beállítások módosítása