Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Muzslai-Bízik Hanna: Várva várlak – Egy gyermekre vágyó nő igaz története

Könyvajánló

2024. június 10. - panpeterstop

A meddőség fájdalma sokakat érint, ezért is nagyon fontos, hogy tabuk nélkül tudjunk beszélni róla. Egy nagyszerű kötet érkezik a témában!

varva_varlak_3d_02.png

 

A meddőség fájdalma világviszonylatban egyre több embert érint. A Várva várlak szerzője - egy azok közül, akik magukban hordozzák ezt a gyászt - tabuk nélkül jeleníti meg a gyermektelen élethelyzet kínkeserves mélységeit, valamint az újjáépülés lehetőségeit. A fejezetek igaz, őszinte és megharcolt tapasztalatot adnak át: megmutatkozik bennük a teljes megsemmisülés és a hamvakból való feléledés. Bár a beteljesületlen várakozás időszakában a szűnni nem akaró szenvedés és hiány valóságos, mégis van lehetőség elindulni a teljes és termékeny élet felé.

A kötet önismereti kalandra, lelki felfedezőútra hív. Rámutat arra, hogy a krízis időszakában mindenkiben ott vannak a megoldások, a "Kijáratok", és segítséget nyújt ezek felfedezésében és alkalmazásában. Az érintettek környezetében élők számára pedig betekintést enged a gyermekre vágyók rejtett gyászfolyamatába, ezáltal segíti az együttérző közeledést.

A szerző egy évtizednyi meddőségi küzdelem után megjelentetett kötete érzékletesen mutatja be, hogy mit él át a gyermekre vágyó nő a várva várakozás időszakában, min megy keresztül azokban a látszólag “nem történik semmi” években, és mi teszi olyan idegőrlően nehézzé ennek a terméketlen élethelyzetnek az elhordozását. „…Megvan az ideje annak, hogy megtapasztaljuk: a végső kérdés nem a “Miért?!”, hanem a “Hogyan?” Hogy miként tudunk teljes életet élni a gyermektelenség fájdalmas ténye ellenére is, és hogyan tapasztalhatjuk meg az örömöt még akkor is, ha a terméketlenség sötét fellege időről időre teljesen körbezár.” Beszélgetés túlélési technikákról, életmentő leckékről a krízisben, amelyek bizonyítékok arra, hogy a végeláthatatlannak tűnő harc közben is van lehetőség feltöltekezni, és élvezni az életet. „Ajándékok, amelyek ékes bizonyítékai annak, hogy az újrakezdéshez az utolsó lélegzet is elég.”

Bővebben

A könyvbemutató Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1291425851816926

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr418425107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása