Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Az Ünnepi Könyvhét legkülönlegesebb könyvújdonságai

2024. május 23. - panpeterstop

Június 13-16. között ismét megrendezésre kerül az Ünnepi Könyvhét. Nézzük milyen újdonságokra számíthatunk, amelyek elkalauzolnak a pszichológia, a menedzsment, az életrajz- és tényirodalom, a gasztronómia, és a gyerekkönyvek világába.
canva_reading_books_and_drinking_tea.jpg

Pszichológia/Önismeret

 

Kőváry Zoltán - Papp-Zipernovszky Orsolya:
21 magyar, aki forradalmasította a pszichológiát

Napjainkban minden pszichológia iránt érdeklődő találkozik a transzgenerációs elméletekkel, de csak kevesen tudják, hogy ez a téma már egy évszázaddal ezelőtt élénken foglalkoztatta a magyar kutatókat. Az is alapvetés, hogy drámai hatásokkal jár, ha a kisgyermeket elválasztják az édesanyjától, de alig ismert annak története, miként fedezte ezt fel egy magyar pszichológus.
Ez a kötet segít, hogy arcokhoz, nevekhez és élettörténetekhez tudjunk kötni ismert fogalmakat és meghatározó elméleteket – az őstöréstől a Szondi-teszten át a flow-élményig. A kötet lapjain megelevenednek ikonikus helyszínek, műhelyek és módszerek, mint például a lipótmezei Sárga Ház, a pszichoanalízis Budapesti Iskolája vagy a Mérei-féle csoportozás. A huszonegy tudós, gyakorló pszichológus és pszichiáter között találunk fontos tudományszervezőket, kísérletező tudósokat, iskolateremtőket, szakterületek megalapítóit, jelentős elméletalkotókat és nagy hatású tudomány-népszerűsítőket is. Az egyes fejezetek szerzői olyan szakemberek, akik – családtagként, munkatársként vagy barátként – közelről ismerték a „főszereplőt”, vagy régóta foglalkoznak az illető munkásságával, így pályafutásuk legfontosabb állomásain túl a pszichológia nagyjainak magánéletébe is bepillanthatunk, és emberi oldalukról is megismerhetjük őket.

Megjelenés: 2024. június 7.

 

Iben Dissing Sandahl: Kamasznevelés dán módra

Hogyan támogassuk gyerekeinket, hogy magabiztos és kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak?

 

 Kamaszt nevelő szülőként gyakran hatalmas változásokkal és komoly dilemmákkal szembesülünk. Fejtörést okozhatnak például a képernyőhasználattal, az alkoholfogyasztással, a szexualitással vagy éppen az önállósodással kapcsolatos kérdések. Ráadásul a közvélekedés szerint ebben az életkorban már nem lehet hatni a gyerekekre.
Iben Dissing Sandahl könyvéből megtudhatjuk, miért olyan fontos, hogy elérhető közelségben maradjunk a kamaszok számára. Pszichoterapeutaként és édesanyaként szerzett tapasztalataira és a dán nevelési gyakorlatra alapozva megmutatja, hogyan érdemes kezelnünk a kamaszkori nehézségeket, és hogyan támogathatjuk a fiatalokat ebben a kihívásokkal teli időszakban. Rávilágít, hogy bizalmunkkal, elfogadásunkkal és hitelességünkkel továbbra is biztonságot és iránymutatást nyújtunk nekik, segítve őket, hogy önismeretre és magabiztosságra tegyenek szert, és kiegyensúlyozott, autonóm személyiséggé fejlődjenek.

Susan Forward: Anyák, akik nem tudnak szeretni
Útmutató a mérgező anya-lánya kapcsolatokból való felépüléshez

 

„Addig nem élhetjük a saját életünket, amíg be nem gyógyítjuk a lelkünkben tátongó anyasebet.”


Mérgező szülők bestseller szerzőjétől

Nőként az anyánkkal való azonosulás és kötődés kulcsfontosságú abban, hogy nőiességünket, a családban és a munkánkban vállalt szerepeinket kialakítsuk. A jó anyának nem kell tökéletesnek lennie, ám ha azt erősíti a lányában, hogy higgyen saját értékességében, akkor érezhető, valódi szeretetet ad. De mi történik akkor, ha az anyánk nárcisztikus, irányításmániás, elhanyagoló, bántalmazó volt, vagy túlzottan ránk telepedett, esetleg felcserélődtek köztünk a szerepek, és ő számított „anyai” gondoskodásra tőlünk? Susan Forward, a népszerű pszichoterapeuta szerint az ilyen káros anya-lánya kapcsolatban olyan sebeket szerzünk, amelyek hatására ösztönösen önmagunkat hibáztatjuk és értékeljük le. Esetleírásai és támogató módszerei segítségével felismerhetjük és feldolgozhatjuk kötődési traumáinkat, megerősíthetjük önmagunkat, meghúzhatjuk a határainkat és elkerülhetjük, hogy saját gyermekünknek is átadjuk ezt a mérgező örökséget. A lelki egyensúlyunk érdekében pedig átformálhatjuk, vagy ha szükséges, akár le is zárhatjuk az anyánkkal való kapcsolatunkat.

Megjelenés: 2024. június 12.

 

Megyeri Zsuzsanna: Családi kirakós
Hogyan lesz darabokból egész? – 18 történet mozaikcsaládokról

 

A válások számának növekedésével egyre emelkedik a mozaikcsaládok száma, mégis keveset beszélünk róluk. Az újrarendeződött családok működése ritkán zökkenőmentes, a mindennapok számos kihívás elé állítják a családtagokat.

Megyeri Zsuzsanna pszichológus, családterapeuta, Metamorphoses meseterapeuta, újságíró olyan emberekkel beszélgetett, akik mozaikcsaládban nőttek fel, illetve akik megalkották a saját patchwork családjukat. Az interjúalanyok ‒ köztük Ábel Anita, Kovács Patrícia és Szabó Simon színészek, Hadas Kriszta és Kun Zsuzsa újságírók, Sárközi Ákos séf ‒ több nézőpontból, őszintén mesélnek felbomlott és újrarendeződött családjaikról, bizonytalanságaikról, kudarcaikról, aggodalmaikról, örömeikről és sikereikről. A történetekből a mozaikcsaládban élők erőt és ötleteket meríthetnek számos konfliktus és rossz gyakorlat elkerülésére, miközben a sokféle nézőpont megismerése hozzásegíti őket családtagjaik és önmaguk mélyebb megértéséhez és elfogadásához, valamint a számukra optimális megoldások kialakításához.

Megjelenés: 2024. június 7.

 

Dr. Gyömbér Noémi - Dr. Kovács Krisztina: Sportpszichológia
Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez
Minden, amivel a sportpszichológia a kiemelkedő teljesítményhez hozzájárul – gyakorlatorientált kézikönyv sportolóknak, edzőknek, sportszakembereknek és szülőknek.

„Fejben dől el” ‒ hallani gyakran sportkörökben. Valóban fontos, hogy a sportoló tudatos kontroll alatt tartsa önmagát és teljesítményét, a siker ugyanakkor nem kizárólag az egyénen múlik. Az egyetemi oktató és sportolókkal, élsportolókkal dolgozó szakember szerzők szerint a sportteljesítményekkel kapcsolatban számos más féligazság, mítosz is él a köztudatban. Átfogó kötetükben bemutatják a kiemelkedő teljesítményhez szükséges tényezőket, köztük azokat, amelyekre maguknak a sportolóknak nincs befolyásuk.
Megismerhetjük a legfőbb lélektani tényezőket, mint az önbizalom, a koncentráció vagy a motiváció, az egyéni és a csapatsportok, az élsport és az utánpótlás-nevelés jellegzetességeit, az egyéni, a közösségi és a vezetői szempontokat, emellett tabutémákról is szó esik. Sportolóként és sportszakemberként a sportpszichológia alapvetései és a friss tudományos eredmények mellett szemléletes példákkal, hasznos eszközökkel, gyakorlatokkal, illetve kérdőívekkel fejleszthetjük magunkat.

Megjelenés: 2024. június 7.

 

 

Ashley Yeh: A Montessori-otthon
Adjunk teret gyermekünk kibontakozásához!

 Hogyan alakíthatunk ki a szabad felfedezést és a zavartalan összpontosítást támogató környezetet?
Miért tegyük hozzáférhetővé gyermekünk számára a mindennapi tevékenységekhez szükséges tárgyakat?
Miképpen rakhatunk és tarthatunk rendet néhány egyszerű elv segítségével?
Hogyan csökkenthetjük az étkezések, az altatások és az elindulás körüli stresszt?

A Montessori-szemléletmódban fontos a fejlődést támogató környezet létrehozása, amely örömteli együttlétre és önálló felfedezésre egyaránt lehetőséget ad. A könyv a kisgyermek életszakaszai – csecsemőkor, tipegőkor és óvodáskor – és az egyes helyiségek szerint sorra veszi, hogyan alakíthatunk ki olyan tereket és szokásokat, amelyekkel nemcsak gyermekünk önbizalmát, függetlenségét és tudásvágyát erősítjük, hanem ahhoz is hozzájárulunk, hogy kölcsönös tiszteletben, harmonikusan élhessünk együtt. A letisztultság, a kiszámíthatóság, a rend és a korának megfelelő keretek és választási lehetőségek elősegítik, hogy gyermekünk magabiztosan és nyitottan forduljon a világ felé, és kibontakoztathassa személyiségét.

 

Alex Howard: Nem a te hibád
Miért formál át a gyermekkori trauma, és hogyan légy szabad?

 Sosem vagy igazán elégedett önmagaddal vagy a pároddal? Testi és mentális problémákkal, függőséggel küzdesz? Örökké fáradt vagy, szorongsz, álmatlanság és depresszió gyötör?
Nem vagy egyedül. És ne hibáztasd magad!

Korai tapasztalataink, legyenek jók vagy rosszak, mindannyiunkra hatással vannak. Sokunk esetében a gyermekkori traumák tönkreteszik a felnőttet, akivé válunk: megakadályozzák, hogy megéljük a valódi érzéseinket, vagy hogy hosszan tartó, egészséges kapcsolatokat alakítsunk ki.
Alex Howard terapeuta szerint a gyermekkori trauma egész életünkben fogva tarthat, ha nem nézünk szembe vele. Bár a múlt eseményeit nem változtathatjuk meg, azt azonban igen, hogyan befolyásolják tapasztalatainkat és döntéseinket a jelenlegi életünkben.
A Nem a te hibád segít megérteni a minket ért trauma hatásait, biztonságos határokat húzni, és kapcsolódni az érzéseinkhez, hogy teljes életet élhessünk.

 

Életrajz és tényirodalom

 

Nagy szerelmek
 Életre szóló kötelékek, botrányos viszonyok, tiltott románcok, viharos kapcsolatok. A Nagy szerelmek a történelem legszenvedélyesebb és legtragikusabb szerelmi történeteit tárja elénk, Antonius és Kleopátra izzó szenvedélyétől kezdve Simone de Beauvoir és Jean-Paul Sartre nyitott kapcsolatán át Michelle és Barack Obama boldog házasságáig.
A szerelem gyakran nem csak két ember magánügye: formálhatja a történelmet éppúgy, mint a közgondolkodást, a szexuális normákat, követendő példaként, akár intő jelként is szolgálhat eljövendő generációknak. A gazdagon illusztrált kötet bebizonyítja, hogy a szerelemnek annyi arca van, ahány szerelmespár él a világon.

 

Hannah Fry-Adam Rutherford: Kalauz abszolút mindenhez

Tényleg létezik szabad akarat?
Mennyire pontos a pontos idő? Valóban szeret minket a kutyánk?
Hány másodpercig tart kiüríteni egy tele hólyagot?
Miért elavult Hollywood ufóábrázolása?

Higgyük bármennyire is, hogy már minden tudásnak a birtokában vagyunk, átlátjuk és értjük is a világegyetemet, be kell ismernünk, hogy az intuíciónk és az érzékszerveink rendre félrevezetnek bennünket. A gazdagon illusztrált Kalauz abszolút mindenhez szerzői azt a célt tűzték maguk elé, hogy – az unalmasabb részeket természetesen kihagyva – sorra vegyék a tudomány botlásait, tévedéseit és hibáit.

Hannah Fry matematikus és Adam Rutherford genetikus játékos utazásra hívnak minket, magyarázatot kínálva abszolút mindenre – az idő és a tér eredetétől kezdve a galaxisokon, az evolúción és a dinoszauruszokon át egészen a rejtelmes emberi elméig. Könyvükben számos közvélekedést megcáfolva szellemesen és közérthető formában világítanak rá, hogy a valóságunk sokkal több annál, mint amit látunk, hallunk, szagolunk, tapintunk, vagy egyáltalán el tudunk képzelni.

Megjelenés: 2024. június 3.

 

Anne Sverdrup-Thygeson: Erdők

Hogyan kapcsolódunk a fákhoz és huszonötezer másik fajhoz?

A változatos és lenyűgöző erdei ökoszisztéma emberi identitásunk szerves részét képezi. Miközben szükségünk van nyersanyagokra, európai erdőségeinket a veszélyeztetett fajok élőhelyeként, szén-dioxid-raktárként és rekreációs helyszínként is meg kell őriznünk. De vajon feloldható ez az ellentmondás?

Anne Sverdrup-Thygeson gazdagon illusztrált, szórakoztató kötetében erre keresi a választ – mind a fajok közötti parányi és lenyűgöző részletekben, mind pedig távlatokban, az üknagypapa növényhatározójától egy kéregdarab alatt élő rovar létezésén át a sok tízezer kilométert felölelő erdei tájakig. A népszerű norvég biológus, a nagy sikerű Terra Insecta és Az élet szövete szerzője, ezúttal az ember és az erdei fajok együttműködését kutatja, alapot kínálva az erdők jelentőségének megértéséhez a mai természeti és éghajlati válságban

 

Megjelenés: 2024. június 10.

 

Wendy Lower: A szurdok
Egy fénykép, egy család és egy tömegmészárlás a holokauszt idején

 „Mit tesz az ember, ha egy gyilkosságot megörökítő fényképre bukkan?”
A holokauszt dokumentációja kiterjedt, mégis alig van olyan kép, amely egy zsidó családot ábrázolna a meggyilkolásuk pillanatában. A világszerte elismert holokausztkutató, Wendy Lower megrázó fényképet talál: egy ukrán lövész puskája centiméterekre van egy nő fejétől, aki egy mezítlábas kisfiú kezét fogja.
Nyomozni kezd a kép eredete, körülményei, szereplői – az áldozatok, a gyilkosok és a fotós személyazonossága – után; rétegről rétegre illeszti össze a szörnyű tragédia részleteit. Ukrajnába, Németországba, Szlovákiába, Izraelbe és az Egyesült Államokba utazik, hogy az ott fellelhető történelmi dokumentumok és a túlélők beszámolói alapján döbbenetes információkat tárjon fel az ukrajnai tömegmészárlásokról. A szurdok méltó emléket állít a több mint ötvenezer férfinak, nőnek és gyermeknek, akiket zsidó származásuk miatt lőttek agyon, az emlékezet segítségével visszaadja az elfeledett áldozatok nevét és helyreállítja a becsületüket.

 

Sophie Collins: Hogyan neveljünk boldog macskát
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, elégedett macska legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, ez a könyv nekünk szól.

Milyen az ideális kaparófa, és hová helyezzük a lakásban? Hogyan építsük be a mindennapjainkba a játékokat a cicánk bioritmusához igazodva?
Miként szoktassuk össze az új macskánkat a már meglévővel, hogy konfliktusmentes viszonyuk legyen?

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kedvencünket, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG MACSKÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a cicánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Megjelenés: 2024. 05.30.

 

Sophie Collins: Hogyan neveljünk boldog kutyát
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, elégedett kutya legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, ez a könyv nekünk szól.

Hogyan tehetjük még élvezetesebbé a közös sétákat? Miként készíthetünk az ízlésének megfelelő, adalékanyag-mentes házi csemegét? Hogyan alakítsuk ki az álomfekhelyét?

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kutyusunkat, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG KUTYÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a kutyánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Megjelenés: 2024. 05.30.

 

Gasztronómia

Ötvös Zsuzsanna: Több mint desszert
6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben
Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak. A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

 Megjelenés: 2024. május 23.

 

Gennaro Contaldo: Gennaro konyhája
Laktató és pénztárcabarát olasz ételek


Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik. Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.

Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.

Megjelenés: 2024. május 30.

 

Üzlet-menedzsment-önfejlesztés

 

Robert B. Cialdini: Hatás – Bővített, átdolgozott kiadás

A befolyásolás pszichológiája

 „Robert Cialdini megvalósította a lehetetlent: tökéletesített egy remekművet.” Daniel Kahneman közgazdasági Nobel-emlékdíjas pszichológus

Milyen hatások alapján döntünk? Miért képesek egyesek meggyőzni bennünket, míg mások nem? Mi hat ránk, amikor engedünk egy reklám csábításának? Hogyan lehet rávenni az embereket, hogy olyan ügyeket támogassanak, amelyeket korábban eszük ágában sem volt?
Robert B. Cialdini szociálpszichológus, a befolyásolás világhírű szakértője évtizedek óta foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. Kutatásai és gyakorlati tapasztalatai alapján foglalta össze a hatékony, etikus meggyőzés alapelveit és eszköztárát a Hatás című művében, amelynek bővített, átdolgozott kiadása az ismeretek frissítésén, az új kutatási eredmények bemutatásán túl rengeteg, izgalmas, aktuális példával gazdagodott.
A befolyásolás alapelveinek tárgyalását kiterjesztette korunk mindennapi interakcióira és a közösségi médiumokra, valamint megismertet az újonnan felfedezett, hetedik univerzális meggyőzési alapelv, az egység hatásával. A gyakorlati tanácsokban és tudományosan dokumentált megállapításokban gazdag kötet nemcsak az üzleti és a kommunikációs szakmában tevékenykedőknek, de a rábeszélők hatása ellen védelmet kereső fogyasztók számára is elengedhetetlen olvasmány.

Megjelenés: 2024. június 12.

 

Adam Grant: Rejtett potenciál
Hogyan érhetünk el többet, mint gondolnánk?

Bárki képes kiemelkedő eredményeket elérni. Nem az számít, milyen magas csúcsot hódítottunk meg, hanem az, hogy mennyit haladtunk felfelé, mire odaértünk.

A veleszületett tehetséget megszállott csodálat övezi: felnézünk a jó felfogású tanulókra, az őstehetségnek számító sportolókra és a csodagyereknek tartott zenészekre. Ezért gyakran alábecsüljük, hogy átlagos képességekkel milyen jelentős eredményeket érhetünk el: pedig ha a lehetőségek nem hullanak az ölünkbe, nekünk kell kézbe venni az irányítást.

Adam Grant szervezetpszichológus szerint a siker záloga nem feltétlenül valamely zseniális adottságunk, sokkal inkább az, hogy milyen jellemet építünk fel magunknak. A legújabb kutatási eredményeket, meglepő felismeréseket és lebilincselő történeteket összefűzve rávilágít, hogy a fejlődés kulcsa sokkal inkább a hatékony tanulás, mint a kemény munka. Arra bátorít, hogy gondolkodjunk másként a célkitűzéseinkről és az elvárásainkról, és akkor túlszárnyalhatjuk önmagunkat. Megtudhatjuk, hogyan alakítsuk ki a bennünk rejlő potenciál kiaknázásához szükséges személyes készségeket és motivációt, és hogyan építhetünk fel olyan rendszereket, amelyekben a korábban alábecsült jelentkezők is lehetőséghez juthatnak.

Megjelenés: 2024. június 3.

 

Seth Godin: Mindenki számít
Tanuljunk meg (újra) hinni a csapatokban!
 „Az ember nem csupán erőforrás. Az ember a lényeg.”
A bizonytalan gazdasági környezet, a távmunka, az elbocsátások szétzilálhatják a munkahelyi közösségeket. A vezetők válaszul gyakran erőből, szigorú ellenőrzésekkel igyekeznek fenntartani az irányítást. A munkatársak sokszor érzik úgy, hogy csak a képességeikre van szükség, nem a teljes emberre – és a „csendes felmondást” választják, vagyis lélek nélkül, csak a minimumot teszik bele a feladataikba.
De ennek nem kell így lennie.
Seth Godin, a legendás üzleti tanácsadó, felfedi, mi áll e tendenciák hátterében, és a munkavégzés és a vezetés emberközpontú, bizalmon alapuló újraértelmezésére inspirál. A választás rajtunk áll: Elviseljük az ipari kapitalizmus csömörét, eldobható eszközként kezeljük az embereket, és vakon száguldunk tovább az MI gerjesztette versenyben? Vagy összefogunk, megbízunk egymásban, és olyan szervezeteket építünk, amelyekben testhez álló munkát végezhetünk a közösség érdekében, és így a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk.

Megjelenés: 2024. június 4.

 

Gyerekkönyvek

 

Chris Ferrie: Az első 100 szavam

 

Nélkülözhetetlen első szavak kis géniuszoknak. A babák és a kisgyermekek kíváncsisága határtalan, a tudományok, az építkezések vagy éppen a dinók pedig mágnesként vonzzák őket. Ezek a vidám lapozók a fizikától és az őskori alapfogalmaktól a csillagászaton és a hegesztőn át, az orvostanig és a az őslénykutatásig repíti a szótanulás izgalmas és egyben játékos útjára lépőket, a jövő tudósait.

Lindsay Dale-Scott rajzaival.

A legkisebbeknek is ajánljuk.

Megjelenés: 2024. május 30.

 

Kicsikből NAGYOK 4 új kötet:
Freddie Mercury, Nikola Tesla, Lewis Hamilton, Astrid Lindgren  

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. Méltán népszerű Kicsikből NAGYOK sorozatunk négy új résszel bővült, így megismerheted, milyen volt gyerekként és miről álmodozott Freddie Mercury, Nikola Tesla, Lewis Hamilton, Astrid Lindgren.

 

Agymenők 3 új hazai fejlesztésú kártyacsomag: Balaton, Történelem, Sport

A 7–14 éveseknek szóló Agymenők Balaton és Sport, valamint a 10-14 éveseknek szóló Történelem kártyacsomagok 500 érdekes és gondolkodtató kérdést és választ tartalmaznak három nehézségi szinten. Izgalmas kihívás és játékos tanulás barátokkal, családdal és egyedül, úton-útfélen. Tedd próbára a tudásod, és szerezz új ismereteket!

 

Jason Bittel: Fagyott világok
Élet az Arktisz és az Antarktisz jeges birodalmában

 Lépj be a havas hegycsúcsok, jég borította tengerek és lenyűgöző sarki fények fenséges birodalmába!
Találkozhatsz pingvinekkel és jegesmedvékkel, fókákat és rozmárokat leshetsz meg. Az Arktisz és az Antarktisz zord vidékein élő emberek lábnyomait követve pedig útra kelhetsz a fagyos tájakon.
Ne felejts el melegen öltözni!

Gól! – Új kiadás
Minden, amit a labdarúgásról tudni érdemes

Érdekességek a labdarúgás világából: minden, amit tudnod kell a pályán és a háttérben zajló eseményekről:
Az első labdák felfújt, bőrrel bevont sertéshólyagok voltak.
Egy 90 perces meccsen alig három percig van egy-egy játékosnál a labda. A játékvezetők 19 km-t futnak meccsenként, 8 km-rel többet, mint egy játékos. Büntetőknél több mint 113 km/órás sebességgel száguldhat a labda.

 

Lenka Chytilová – Magda Garguláková: Nekem is van szobanövényem

 

 Úgy érzed magad közöttük, mintha a természetben lennél. Megnyugtat és feltölt a közelségük. A gondozásuk életre szóló hobbiddá válhat.

Ebből a könyvből mindent megtudhatsz a legismertebb szobanövényekről és arról, melyik évszakban mi a teendő velük. Megtanulod felismerni és ápolni őket, orvosolni a problémáikat, ha kinőtték a virágcserepet, vagy kártevők jelentek meg a leveleiken. Válaszd ki a hozzád illő zöld cimborákat, és nevelj saját növényeket a lakásban!

 

Lélek és Test Könyvek

Chantal Rialland: A bennünk élő család
Transzgenerációs minták feltárása, megértése és feloldása

Családtagjainktól nemcsak a génjeinket örököltük, de pszichológiai örökségünket is nekik köszönhetjük. Édesapánk, édesanyánk, nagyszüleink, dédszüleink mellett testvéreink, unokatestvéreink személyiségvonásai, megküzdési stratégiái is mind hatással voltak ránk gyerekként, és formálták a felnőttet, akivé váltunk.

A pszichogenealógia segít tudatosítani a bennünk működő családi mechanizmusokat, megérteni, hogy mi határoz meg minket. Lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk az ismétlődő családi mintáktól és a projekcióktól, amelyek megakadályozzák, hogy szabad akaratunk szerint éljünk. A könyvben felvetett témák és átgondolandó kérdések mentén felfedezhetjük igazi énünket, és megtanulhatjuk szeretni magunkat, hogy könnyebben rátaláljunk a saját utunkra. Szülőként pedig eszközt kapunk a kezünkbe, hogy a legjobbat adhassuk át gyerekeinknek családi történetünkből és önmagunkból.

Megjelenés: 2024. június 7.

 

Jolinda Johnson: Reziliencia
Tíz módszer, amellyel kilábalhatunk a kiégésből és a kimerültségből

 A stressz elkerülhetetlen.
A kiégés elkerülhető.
A reziliencia elérhető.

A stressz az életünk része, de nem mindegy, milyen választ adunk rá. A reziliencia, vagyis a lelki ellenállóképesség fejleszthető, tanulható, és segítségével megelőzhetjük a kiégést. Jolinda Johnson holisztikus egészségcoach tízlépcsős programja gyakorlati útmutatót nyújt ahhoz, hogyan hangolhatjuk össze a testünket és az elménket, valamint hogyan küzdjünk meg a mindennapi nehézségeinkkel és alkalmazkodjunk az új helyzetekhez.

 

Tiffany Trieu: Belső gyermek
Tíz módszer önmagunk újranevelésére és gyógyítására

Öleld magadhoz a belső gyermeked
Hallgattasd el belső kritikusodat
Kerülj harmóniába önmagaddal

Napjaink nagy részében külső életünk gondozására koncentrálunk, miközben elveszítjük a kapcsolatot az intuíciónkkal és természetes igényeinkkel. Tiffany Trieu tízlépcsős programja gyakorlati útmutatót nyújt ahhoz, hogy belső világunk megismerése által összekapcsolódjunk belső gyermekünkkel, és törődjünk vele, ami egyet jelent saját érzéseink megélésével, a felmerülő szükségleteinkről való gondoskodással, a határaink kijelölésével és betartatásával, hogy elérkezhessünk valódi önmagunkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr2518412157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása