Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

„A Z-generáció torkán nem lehet akármit lenyomni"

Interjú velem a Hamu és Gyémánt magazin oldalán

2022. április 24. - panpeterstop

„A Z-generáció torkán nem lehet akármit lenyomni" – interjú Bereczki Enikővel

Részlet az interjúból:

Mi a legnagyobb veszély, ami fenyegeti ezt a generációt?

Az elidegenülés. Sokan önmaguktól is elidegenülnek. Olyan sokat vannak az online térben, hogy kevés tapasztalatot szereznek offline. Amikor ebbe belegondolnak, nagyon lecsökken az önbizalmuk. Az online tér számos lehetőséget tartogat, de kérdés, kinek mire van igénye, ki ragadja meg a nagy lehetőséget, de ehhez is rengeteg szerencse kell. Maguktól, megfelelő programok, szervezett támogatás nélkül a perifériára született gyerekek nem tudnak élni a digitális oktatás óriási, esélykiegyenlítő lehetőséggel, sőt veszélyes vagy igénytelen tartalmak csapdáiba esnek. Az online pornográfia pedig ennek a csúcsa.

Nincs még egy ilyen nemzedék, akik tényleg ennyire fiatalon, felkészületlenül találkozott volna a testi szexualitás torz módon való ábrázolásával.

A mai Z-generációsok az online pornóval előbb találkoznak, mint hogy először szerelmesek lennének, vagy valódi hús-vér partnerrel testi-lelki tapasztalatot szereznének.

Akkor ez is sokat hozzátesz a párkapcsolati nehézségekhez és problémákhoz.

Igen. A lojalitás, az hogy valami egy életre szól már nem igazán kecsegtető. A veterán nemzedéknek (1945 előtt születettek) az teljesen természetesen volt, hogy mindent egy életre választanak. Munkát, otthont, szerelmet, ez napjainkban már nem egészen így van. Rengeteg szakember véli úgy, hogy a túl korai pornónézés eltávolíthatja később a tinédzsereket az intimitástól, sőt érzelmileg is megkeményedhetnek vagy érzéketlenné válhatnak.

Nem is vágynak normalitásra?

Ezt nem hinném. A fiatalok többsége szeretne boldog és kiegyensúlyozott házasságban élni. De persze egyre kevésbé hisznek ebben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr7617815151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása