Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Keress rá! Letölthető óravázlatok pedagógusoknak tudatos internethasználatról!

a Telekom és a Da Vinci Kids együttműködésében

2021. december 16. - panpeterstop

A Keress rá! című Da Vinci sorozat epizódjaiból a gyerekek szórakozva tanulnak meg olyan fontos internetbiztonsági tudnivalókat, mint a személyes adatok védelme, az online és offline világ egyensúlyának megteremtése, a biztonságos posztolás. Mindezt egyszerűen bevihetik a pedagógusok is a foglalkozásokra, órákra.

keress_ra_kep.jpg

A gyerekek védelme kiemelten fontos az interneten is, ám ez óriási felelősségként nehezedik a tanítókra, a tanárokra, ami egyúttal rengeteg kérdést felvet. Az iskolákban ennek oktatását nem könnyű megvalósítani, hiszen ott van a többi tantárgy, nem beszélve az oktatás, nevelés egyéb problémáiról. 

Ingyenes azonnal alkalmazható óravázlatok!

A Da Vinci Kids Keress rá! című sorozata és az ahhoz kapcsolódó óravázlatokra alapozva olyan órát, foglalkozást lehet tartani a tanulóknak, amelyek játékos, kötetlen, interaktív formában hívják fel a gyerekek figyelmét az internethasználat veszélyeire és tanítják meg őket azok kivédésének lehetőségeire. Olyan kulcstémákra hoz egyszerű, közérthető válaszokat, mint például az online biztonság, a digitális lábnyom, a személyes adatok védelme, a digitális identitás kérdése, a kritikai gondolkodás az online világról, álhírekről, valamint az online és az offline világ egyensúlyáról.

Ha egy pedagógus, osztályfőnök szeretne órát vagy foglalkozást tartani a biztonságos internethasználatról, a Keress rá! sorozat epizódjai között sok olyan fontos internetbiztonsági kérdéseket talál, amelyeket közérthetően és szórakoztatva tanítva bontanak ki a sorozatban, hogy senki se vesszen el a neten.

 Óravázlatokat is készítettünk (ezen a linken) a filmekhez, egyszerű, könnyen megvalósítható, a tanulókat kreativitásra ösztönző, játékos feladatokkal, ha tanórán vagy délutáni programon dolgoznák fel bármelyik kérdést az iskolában. 

Internetpraktikák okosan

A Telekom oldalán a Da Vinci Kids TV legfontosabb internetpraktikáit is meg lehet találni, hogy az online térben is biztonságosan mozoghassanak a gyerekek, ezekről is lehet beszélgetni bevezetésként, vagy akár kihívások formájában is fel lehet dolgozni. A Telekom TV GO-ra regisztrálva elérhetőek a Keress rá! sorozat epizódjai díjmentesen. Az oldalon található Telekom TV GO linkeken akkor lehet elindítani a sorozat egyes epizódjait, ha előzetesen bejelentkeztünk a Telekom TV GO-ra.

 A Digitális Témahét 2021. májusi webináriuma itt megtekinthető a Bafta-díjra jelölt sorozat tanórai és tanórákon kívüli foglalkozásokon való használatának lehetőségeiről:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr3216776374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása