Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Itt a Da Vinci Kids egyedülálló, hiánypótló iskolai csomagja! 1.

A Da Vinci Kids Iskolai Csomag bemutatása

2021. december 05. - panpeterstop

Elkészült a Da Vinci Kids iskolai előfizetéses terméke, a Da Vinci Kids Iskolai csomag! Mit tartalmaz? Mit nyújt az iskoláknak?

iskolaicsomag_itt.png

Az alábbiakban az Iskolai csomag legfontosabb információit foglaltuk össze:

A pedagógusok számára nagy kihívás olyan oktató, szemléltető videóanyagokat és játékokat találni, amelyek minden szempontból megfelelnek a tanítási-tanulási folyamat céljainak.

Da Vinci Kids Iskolai csomag erre a kihívásra ad megoldást, egy kifejezetten az általános iskolák számára létrehozott előfizetés alapú oktatási platform formájában.

Mit tartalmaz a Da Vinci Kids Iskolai csomag?

app_film.jpg- Da Vinci Kids oktatási app előfizetést a tanároknak és a diákoknak, amely hozzáférést jelent egy egyedülálló ismeretterjesztő videó- és játéktárhoz, díjnyertes, közérthető, gondosan válogatott, iskolai tanuláshoz kapcsolható tartalmakkal.Da Vinci inspiráló és díjnyertes programjai biztonságos, tartalmas és motiváló környezetet nyújtanak az ifjú nézőknek, kizárva minden erőszakos vagy nem megfelelő tartalmat.  A főként 6-12 éves gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő ismeretterjesztő műsorok ötvözik a szórakozást a tanulással, megfelelve a mozgó képekre kíváncsi gyerekek elvárásainak.Több mint 2500 díjnyertes, tananyag-alapú kisfilm érhető el ebben az online videotárban. A diákok a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáin, a matematika és a természettudományi és földrajzi felfedezések kisfilmes feldolgozásaink keresztül könnyen és játékosan szerezhetnek új ismereteket, és indulhatnak el a világ felfedezésére.

„A Da Vinci Kids filozófiája szerint a TV-műsorok és az alkalmazás segítségével minden gyerek játszva és kreatív módon szerezhet új ismereteket a legjobb tartalmak segítségével. A csatornán és az alkalmazásban elérhető programok a pedagógusoknak is segítséget jelentenek, valamint számos program szinte az egész iskolának  nyújthat kikapcsolódást.” – nyilatkozta Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media tulajdonos-ügyvezetője. Az Iskolai Csomagban az app már 50 főtől elérhető, sokkal kedvezményesebb áron és feltételekkel és plusz extra hozzáférésekkel.

- Da Vinci Kids filmválogatást osztálytermi kivetítési lehetőséggel, ahol az elérhető epizódok lefedik a körülöttünk lévő világban és a mindennapokban rejlő tudományos és kulturális érdekességeket. 

Fontos megjegyezni, hogy a tartalmaknál nyelvválasztásra is van lehetőség, így idegen nyelvek oktatásában, valamint egyes tantárgyak idegen nyelvű oktatásánál számtalan lehetőség is adott. A filmek életszerű, hétköznapi történeteinek feldolgozásával hatékonyan fejleszthetők a 6–12 éves diákok érzelmi intelligenciája, társas képességei, többek között az ön- és társismeret, a kommunikáció, a probléma- és konfliktusmegoldás, együttműködés a tolerancia és az empátia, nemcsak az osztályfőnöki órákon, hanem etika órákon és olyan egyéb órákon, amikor egy-egy helyzet – például egy osztályközösséget érintő konfliktus vagy egyéb kihívás - ezt megkívánja.

 Néhány mintakép:

- Da Vinci Kids Tantervi katalógus hasznos segédanyagként szolgálhat az iskolák munkatervének kialakítása során, valamint a helyi tanterv kidolgozásához is számos lehetőséget nyújt. A katalógust a Da Vinci Kids Magyarország szakértői és sok éves tapasztalattal rendelkező pedagógusok szerkesztették. Bemutatja, mely sorozat milyen módon kompatibilis a NAT általános iskolai tantervével.  A katalógusban megtalálható milyen általános iskolai – főként 1-6. osztályt érintő - témakörök, tantárgyak esetében milyen készségek fejlesztésére lehet alkalmazni a Da Vinci Kids filmjeit kiegészítő oktatási eszközként az osztályteremben és azon kívül is (például délutáni foglalkozásokon, szakkörökön, valamint tematikus napokon, iskolai projekten, versenyeken). 

 A katalógusban a filmek címe mellett néhány soros ismertető található a cselekményről. Minden film esetén hármas tagolást találunk:

  • „Témakörök és tartalmak” 
  • „Tantárgyi kapcsolatok”
  • „ századi kompetenciák”

     

    Néhány mintakép:


    A Da Vinci Kids Iskolai csomag tartalmait a következő tantárgyakhoz kapcsoljuk:

    Digitális kultúra, Ének-zene, Etika, Magyar nyelv és irodalom, Matematika, Természettudomány és földrajz − környezetismeret, természettudomány, biológia, kémia, fizika, földrajz, Technika és tervezés, Történelem és állampolgári ismeretek, Testnevelés.

    Mint említettük a videóknál nyelvválasztásra is van lehetőség, így idegen nyelvek oktatásában, valamint egyes tantárgyak idegen nyelvű oktatásánál is számtalan lehetőség adott.

    A Da Vinci Kids Iskolai csomag már 50 fős csomagtól elérhető, teljes tanévi és félévi előfizetés verzióban. 

     A Da Vinci Kids csapatának küldetése, hogy ezzel a csomaggal is támogassa az általa mélyen tisztelt tanárokat, akik sokszor erejük felett is hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolapadokból a jövő kíváncsi, kreatív és a 21. századi világ kihívásaira felkészült egyéniségei kerüljenek ki.

     Bővebb információ, előfizetés: https://get.davincikids.tv/iskola/

    Ajánljuk a technikai lépésekről és a tantervi alkalmazásról szóló ismertetőt is!

    Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő ajánlásával

    A bejegyzés trackback címe:

    https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8916773668

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása