Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Térkép tiniknek egy boldogabb élethez

Könyvajánló

2021. november 22. - panpeterstop

A felnőtteknek szóló önfejlesztő könyveknek se szeri, se száma, de a tinédzserek miért nem kapnak a hétköznapokban is hasznosítható segítséget? Az “Éntérképem” könyv két változata 10-től 25 éves korig végre minden fiatalnak utat mutat, könnyedén elsajátítható tudással és tippekkel vértez fel az önismeret és önfejleszés terén.

boritok.jpg

 

Horváth Ria és Ságodi-Sturm Hajni műveit és egy tollat kézbe véve már az első oldalakon indul a kaland: bevált praktikákkal és rávezető kérdésekkel kirajzolódik az ÉNTÉRKÉP. GPS egy boldogabb élethez, amit könyvbemutató workshopon ki is lehet próbálni.

 A 10 éves kortól ajánlott "Első Éntérképem" és a 16 éven felülieknek szóló, bővített tudást tartalmazó "Az Éntérképem" című kiadványok olyan útra navigálnak, ahol minden, az életkorra jellemző legfontosabb kérdésre választ kaphat egy tini vagy egy egyetemista. Ki ő? Miért lett ilyen? Milyen akar lenni? Hogyan indulhat el a számára kedvező úton? A tartalom 95 százaléka életkortól függetlenül is hasznosítható, így szülőknek is ajánlott olvasmány – főként mert a családi beszélgetések tehetik teljessé az “Éntérképem” hatását.

 

Hiánypótló könyv: térkép tiniknek egy boldogabb élethez

Az önismeret a boldogság a sikeres élet kulcsa, ezt a szerző testvérpár nagyon jól tudja. Horváth Ria pedagógusként évtizedek óta foglalkozik kamaszokkal, akiknek - tapasztalata szerint - rengeteg kérdése van az életről, de megfelelő szakirodalom hiányában a válaszokhoz nem kapnak tudományos eredményeken alapuló, mégis élvezetesen megszerezhető ismereteket.

 

“Minden reményünket felülmúlta a fogadtatás” – számolt be Ságodi-Sturm Hajni, aki nemzetközileg elismert coach egy világcégnél. Az öt gyermekes családanya Hollandiában él, ahol nem talált az “Éntérképem” fortélyait kínáló, fiataloknak szóló könyvet, ahogy Magyarországon és Angliában sem. “Nem értettem, hogy mi ennek az oka, hiszen a tudás elérhető. Tulajdonképp a munkánk része a testvéremmel. Együtt 60 év tapasztalatának alaptudását bővítettük szakirodalommal, majd Balázs Andrea fantasztikus grafikái a fiatalok számára is könnyen emészthető formába öntötték.”

 

Mennyire képesek a tinédzserek az életük és az érzelmeik tudatos irányítására?

Ez a kérdés felmerülhet bárkiben – talán ezért is hiányoznak ilyen alkotások a könyvesboltok polcairól. “Pedig igenis képesek rá, csak szükséges alapismeretek és azon kívül a coach szakma titka kell hozzá: a megfelelő kérdéseket feltenni. Tiniknek, a fiatalok nyelvén szólnak a könyvek. Ezért használunk például egy fagyis hasonlatot, amely az agy területeinek és funkciójuknak megértéséhez az egész könyvön át alkalmazott alapot ad. Ezért idézzük Justin Bieber és a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe nyilatkozatait is a függőségekről szóló részben. Így a boldogság magvait ültetjük el a fejekben, ami rögtön beugrik az olvasóknak, ha a leírt élethelyzetekben találják magukat” – fogalmaz Ságodi-Sturm Hajni.

Már a fejezetek címei is sokatmondóak a témák megközelítéséről. Vegyük például az alábbit:

“Hibázni emberi dolog, avagy keresd a hibáid napos oldalát!”

A hibát ugyanis nem csak kritika kísérheti. A szerzők inkább Henry Ford útmutatását veszik alapul: “A hiba lehetőség az okosabb újrakezdésre”. Ez az alapelve a Carol S. Dweck professzor által leírt fejlődési szemléletnek, amely könnyedén beépíthető az oktatásba is. Ezt Horváth Ria módszere is illusztrálja:

“Ha a gyerekek elkészülnek egy feladattal, először nem én kapom meg, hanem ők maguk nézik át. Ha valaki magától talál egy hibát, akkor “Hurrá!” felkiáltással ünnepli. Ha ők fedezik fel a hibákat, akkor abból tanulnak, vagyis új agyi kapcsolatokat létesítenek. Ezért idézzük olyan híres emberek bukásait is, mint például Lionel Messi, Albert Einstein és Walt Disney. Ők is tanultak a hibáikból, amelyeket a könyvekben úgy illusztráltunk, hogy Instagram-sztoriban is megoszthatóak legyenek” – mesélte Horváth Ria.

 

Az álmok és a célok kijelölésében is segítséget nyújtanak az “Éntérképem” könyvek. “A leírt módszerek bizonyítottan működnek, például itt, Hollandiában is sikerrel alkalmazzák. A “mi akar lenni a fiatal?” kérdésre a könyvünkben is olvasható módszerekkel keresnek választ az egyetemistáknak. A rotterdami professzorok arról számoltak be, hogy az Erasmus Egyetemen a könyvben is bemutatott strat

A könyveken túl is kapnak hasznos tudást a fiatalok, az Éntérképem weboldalán, Facebookon és Instagramon is:

https://enterkepem.hu/

https://www.facebook.com/Éntérképem-109455094774520/

ÉN térKÉPem (@en_terkepem) • Instagram photos and videos

 

A szerzők mellett a téma további szakértői vezetnek blogot a felületen, többek között az agykutatás és a pszichológia legújabb eredményeiről számolnak be, a tinik számára is befogadható stílusban. Természetesen webshop is várja az érdeklődőket, ahol a két korosztálynak szóló Éntérképem könyvek mellett Horváth Ria korábbi, szintén nagyon hasznos alkotása, az “5öst érő tanulási 5letek” is megrendelhető.

 

Amennyiben több információ szükséges, hasznosak lehetnek a következő linkek is:

A honlapon is megtalálható, de ide külön kiemelem az ajánló videókat és a beleolvasó linkjeit:

Leírás a honlapon:

Első ÉNtérKÉPem 10+ verzió: Első Éntérképem – Éntérképem (enterkepem.hu)

Az ÉNtérKÉPem  16+ verzió: Éntérképem – Éntérképem (enterkepem.hu)

 

Videók (mindkettő kb. 5 perces)

Első ÉNtérKÉPem 10+ verzió– YouTube: Kattints és nézd meg a videot!

Az ÉNtérKÉPem  16+ verzió: – YouTube: Kattints és nézd meg a videot!

 

Beleolvasók:

 

Első ÉNtérKÉPem 10+ verzió: Kattints és olvass bele!

Az ÉNtérKÉPem  16+ verzió: Kattints és olvass bele!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr9216762062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása