Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Céltalan kütyüzés helyett élményteli tanulás a Logiscool táborokban!

2021. május 07. - panpeterstop

Most, az „újranyitás” során sok szülő fellélegzik, hogy végre tervezheti változatosan a nyári szünetet, sőt, közösségi programokon, táborokon is részt vehetnek a gyerekek.

camp2021-post_event-hu_v1_2.jpg

A több hetes iskolai kimaradásban a gyerekek számára az volt a legnehezebb, hogy nem találkozhattak barátaikkal, osztálytársaikkal. Vannak olyanok is, akik személyiségükből fakadóan tartanak, tartottak attól hogyan tudnak újra belerázódni a közösségi életbe. Nem csoda, hiszen ez nekünk felnőtteknek sem egyszerű mindig.

A nyári táborok, azon túl, hogy felejthetetlen élményt nyújtanak, lehetőséget biztosítanak arra, hogy a táborozók megtapasztalják és szórakozva elsajátítsák a szabadság, a felelősség és a kapcsolatépítés, a közösségi lét alapjait. Ráadásul online táborokban akár olyan barátokat is lehet szerezni, akik az ország másik végén laknak, és az iskolában a gyereknek esélye sem lenne velük találkozni.

Gyerekeim számtalan tábori élménnyel gazdagodtak a sárban csúszós-mászós túlélőtől kezdve a felekezeti angol táborig. Legutóbb a Logiscool egyik táborában vett részt a legkisebbik. Úgy tapasztaltuk, hogy attól, hogy egy gyerek nyomogathatja szabadon a digitális eszközöket, még nem lesz ügyesebb informatikából. Emiatt egyrészt bevezettünk szabályokat, használunk szűrőt és korlátozást. Másrészt nem vártuk azt, hogy majd attól, hogy megnéz néhány gyerekműsort vagy oktatóvideót, egyszeriben ”informatikus-zseni” válik belőle. Ehhez megfelelő digitális képzésre van szükség. Rendkívül szimpatikus volt a Logiscool programokon az, hogy szakszerűen ugyanakkor szórakoztatva vezették be a gyerekeket az informatika világába. Az oktatók arra is figyeltek, hogy a gyerekek nyelvén és kifejezetten gyakorlatorientált módon oktassák őket. Így nagy élményt jelentett a közös robotépítés és programozás, és közben pedig barátságok is születtek. A mi gyermekünk annak idején egy nagyon ritka megoldás keretében: belföldi családi nyaralás alatt, egy hotelben az oda kitelepült Logiscool táborban vett részt. Óriási élmény volt neki, el tudom képzelni, hogy a Logiscool iskolákban vagy online is mennyire élvezhetik ezt a gyerekek.

A Logiscool 1 hetes napközis táborokat szervez az ország számos pontján iskoláiban, tábor kínálatának nagy része pedig online formában is elérhető. A színvonalas oktatás mellett a napközis táborokban számos érdekes szabadidős programmal is hozzájárulnak az élmény alapú tudásszerzéshez.

A Logiscool sok éves tapasztalatával Magyarország legnagyobb táboroztatója a programozás és digitális írástudás témaköreiben. Mindig menő témákat (például Minecraft, Roblox, robotika, programozás, fotózás és videózás) és mindezekben hasznos tudást kínál táboraiban a gyerekeknek. Az idei újdonság a Kreatív mobil fotó / videó tábor 11 éves kortól látogatható. A résztvevők körében végzett felmérés szerint a szülők 96,4%-a kifejezetten ajánlaná barátainak, kollégáinak a Logiscool táborokat, programokat. Amióta a gyermekem volt Logiscool táborban, a mi családunk is az ő táborukat erősíti.

További információt találhatsz a Logiscool tábor információs oldalán: https://www.logiscool.com/hu/camps-2021

A Logiscool Táborkereső oldalon pedig időpont, téma és helyszín alapján részletesen is lehet keresni a hatalmas tábor választékból: https://www.logiscool.com/hu/camps/browse

 

Ez a kis videónk azon a családi nyaraláson készült, ahol a hotelben Logiscool tábort tartottak. Ebből is felvillannak részletek, továbbá egy fiatal oktató is megszólal:

  #LOGISCOOL  #LOGISCOOLTÁBOROK

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4016525886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása