Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Generációk közötti együttműködés titkairól beszélgettünk

a Kinnarps Open Office Podcast-jében!

2020. július 22. - panpeterstop

e17_fb_1200x900px.jpg

A beszélgetést ezen a linken tudod meghallgatni: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/17-gener%C3%A1ci%C3%B3k-k%C3%B6z%C3%B6tti-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s-titkai-bereczki/id1480704800?i=1000479541013

Kedvcsinálóképpen:

Biztosan volt már részed abban, hogy a munkahelyeden több generáció tagjai is képviseltették magukat, és esetenként előfordult köztük némi súrlódás. Vajon mit lehet tenni azért, hogy az egyes generációk képviselői zökkenőmentesen együtt tudjanak működni? Miből fakadnak egyáltalán a köztük lévő meg nem értések? A digitalizáció vajon könnyíti, vagy éppen nehezíti az összecsiszolódást?

Az Open Office podcast legújabb adásában Bereczki Enikő, generációkutató és ifjúsági szakértő volt Paukovics Gábor beszélgető partnere. Enikő több hazai és EU-s ifjúságpolitikával foglalkozó szervezetnek dolgozott már külső szakértőként, folyamatosan kutatja a generációk közötti eltérések témakörét, emellett pedig mediátorként is segít cégeknek és egyéb szervezeteknek.

Akár a veterán, a „baby-boom”, az X; Y; vagy a Z generációhoz tartozol, ez a podcast epizód ténylegesen segíthet megérteni az idősebbek és fiatalabbak közötti ellentétek mögött megbúvó valódi okokat.

Merthogy a legújabb Open Office legújabb adásában – sok más mellett – a következőkről esett szó:

- Mik a leggyakoribb okai az egyes generációk közötti meg nem értésnek?

- Mik azok a generációkra vonatkozó gyakorlati tippek, amik a járvány után hatékonyabbá tehetik az irodai környezetbe történő visszatérést?

- Mennyire tudják kezelni az egyes szerepek közötti összemosódásokat, a munka és magánélet közti egyensúly kérdését az idősebb generációk képviselői?

- Pontosan mit takar a „digitális bevándorlók” és a „digitális bennszülöttek” fogalma?

- Pontosan mit jelent a „Pán Péter szindróma”?

- Miként hasznosul a mediáció cégeknél és egyéb szervezeteknél, illetve hogy néz ki a gyakorlatban?

- Mik a jelenleg ismert generációk, továbbá mit érdemes róluk tudni?

- Milyen mértékben kereshetők egy generációt meghatározó sajátosságok a fiatal kori élményekben, és miért fontos megérteni ezeket a mintákat?

- Mekkora szerepe van a „mikor” tényezőnek az egyes generációkra jellemző gondolkodásban?

- Milyen gyakran viselkedünk gyermek módjára felnőttként?

- Kik azok az úgynevezett „helikopter-szülők”?

- Miért veszélyes a tekintélyre a szülő-gyermek kapcsolatban a „partner” viszony?

- Milyen szerepe van az értő figyelemnek és a bizalomnak a generációk közötti különbségek kezelésében?

Hogyha a cégedben vagy a munkahelyeden nehézségeket okoz a generációk közötti együttműködés finomhangolása, illetve régóta foglalkoztat ez a témakör, akkor mindenképp hallgass bele az adásba.

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr1616043106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása