Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Olvass még tőlem!

2019. augusztus 21. - panpeterstop

Ha olvasnál még tőlem, nemcsak itt a blogon, akkor ezeken a linkeken találod néhány máshol megjelent utóbbi írásom linkjét.

f45d3caf-84e8-4da8-84c0-8e37c6a1f5f1.jpg

FOLYTON A NETEN LÓG A GYEREK? – SZAKÉRTŐI TIPPEK KÜTYÜZÉS ELLEN

"Régen a gyerekek nyáron fára másztak, a patakparton vagy a játszótéren ugrálva vakációztak. Ma viszont rengeteg gyerek és főként sok tini a kütyüket nyomkodva tölti a nyarat. Mit tehet ilyenkor a szülő? Bereczki Enikő ifjúsági- és generációs szakértő írása. 

Sokszor elhangzik, hogy az a fránya kütyü/laptop/tablet/okotelefon/internet… Pedig nem ezek az eszközök a hibásak, hanem nekünk, szülőknek kellene megtanítanunk a gyerekeinket az okos médiahasználatra, s arra, hogy a szabadidejüket ne passzívan, hanem konstruktívan töltsék el. Íme, öt tipp, ami segíthet ebben. "Tovább: https://wmn.hu/ugy/51125-folyton-a-neten-log-a-gyerek--szakertoi-tippek-kutyuzes-ellen-

ANNE FRANK HÚGAI, NŐVÉREI – HOLOKAUSZT AZ INSTAGRAMON?

Vészkorszak, gettó, haláltábor. Akkor is éltek olyan kislányok, anyák, asszonyok, akik naplót írtak. Az ő gondolataik tették személyessé, érezhetővé a történelem eseményeit. Ma pedig – a technikának köszönhetően – nem csupán papíron állíthat emléket nekik az utókor. Bereczki Enikő generációkutató írása.

Ma lenne Anne Frank 90 éves

Megélhette volna e szép kort. Apja, Otto megélte a kilencvenet.

Rita Levi-Montalcini Nobel-díjas olasz orvos, neurológus, sejtbiológus 103 évet élt; a nácivadász Simon Wiesenthal, a Tolerancia Múzeumának névadója 96 évesen hunyt el. Fahidi Éva 93 évesen is aktív, könyvet ír, táncol és DTK-nak interjút ad.

Izraelben egy ideje megrendezik a „Miss Holokauszt Túlélője” szépségversenyt, ahol a versenyzők átlagéletkora 90 körül mozog. Egy kutatás szerint a holokauszttúlélők tovább élnek a kortársaiknál. Tovább: 

https://wmn.hu/ugy/50898-anne-frank-hugai-noverei---holokauszt-az-instagramon

Az Eva Stories itt találod:https://www.instagram.com/eva.stories/

Tanóra az Instagramon

Ez nem az én írásom, hanem a témában nyilatkoztam egy hetilapban: 

"Az Eva Stories sikeréről kérdezve Bereczki Enikő elmondta, hogy „a figyelemért folytatott ádáz hajszában a »Storyknak« privilegizált szerep jut. Egy meghatározott időn belül eltűnő tartalomra ugyanis az emberek jobban odafigyelnek, mint az állandó kontentekre. Az Eva Stories egy divatos eszközt a »digital storytellinget« (digitális történetmesélés) használja, amely egy innovatív, tanulástámogató módszer. Az egyénre, az egyéni történetekre fordítja a figyelmet fényképek, hanganyagok, videók segítségével”. Ezt a fajta igényt ismeri fel egyre több múzeum és oktatási központ, akik ismeretterjesztő applikációkkal igyekeznek közel hozni a Gutenberg-galaxis értékeit a „szupermost“ generációjához, például világhírű műalkotások esetében a kép vagy a művész történetének elmesélésével."

Tovább: http://www.hetek.hu/eletmod/201905/tanora_az_instagramon

 

EGY ÖRMÉNY LÁNY, AKI ÖNMAGÁT ALAKÍTOTTA A CSALÁDJA, NÉPE KIIRTÁSÁRÓL SZÓLÓ AMERIKAI FILMBEN

Aurora Mardiganiant, az örmény népirtás Anne Frankját megerőszakolták, eladták, megkínozták, hárembe kényszerítették. Sorsában sok ezer örmény nő osztozott, többségüket végül megölték, mások prostituáltként vagy bujkálva éltek, kényszerűségből elhagyták keresztény hitüket és nemzeti identitásukat. Április 24-én, az örmény népirtás emléknapján rájuk is emlékezzünk. Felkavaró tartalom, csak felnőtt olvasóinknak! Bereczki Enikő írása.

https://wmn.hu/ugy/50634-egy-ormeny-lany-aki-onmagat-alakitotta-a-csaladja-nepe-kiirtasarol-szolo-amerikai-filmben

 wmn_foto.jpg

KIVÉGZIK A GYEREKEINK A HAGYOMÁNYOS ZENEI FESZTIVÁLOKAT? – ÍGY BULIZNAK A MAI FIATALOK

Ebben a cikkben szakértőként szólaltam meg: Kivégzik a gyerekeink a hagyományos zenei fesztiválokat? – Így buliznak a mai fiatalok

https://wmn.hu/ugy/51111-kivegzik-a-gyerekeink-a-hagyomanyos-zenei-fesztivalokat---igy-buliznak-a-mai-fiatalok

 

SZEXINEK LENNI ELVÁRÁS!? MÁR A KISLÁNYOKTÓL IS? – A KÖZÖSSÉGI MÉDIA DRÁMAI HATÁSA A GYEREKEK TESTKÉPÉRE

 

"Félmeztelen vonaglás, nyelvöltögetés, riszálás nyolcévesen, sminkelést oktató videó hároméveseknek, gatyájukba nyúlkáló kiskamasz srácok – ezek mind olyan tartalmak a közösségi médiában, amikkel a gyerekeink napi szinten találkoznak, és jelentősen befolyásolják az önképüket. Talán még soha nem nőtt fel egyetlen olyan nemzedék sem, mint a mostani alfa és Z generációs lányok, akiknek napi szinten kell szembesülniük azzal, hogy női mivoltukból fakadóan nőcisnek, csajosnak vagy egyenesen szexinek kell lenniük – már egész kislányként is. Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő írása arról, mitől és hogyan óvjuk meg őket."

Tovább: https://wmn.hu/ugy/50393-szexinek-lenni-elvaras-mar-a-kislanyoktol-is---a-kozossegi-media-dramai-hatasa-a-gyerekek-testkepere

kepmas.jpg

Mr. Kivétel Budapesten – Jordan B. Peterson a Bazilika előtt az erkölcsi kötelességekre hívta fel a figyelmet

"Sokak számára elképzelhetetlen, hogy most, amikor felnövőben egy olyan generáció, amelynek alapszükséglete a már-már eltúlzott biztonság, legfőbb céljuk pedig az önérvényesítés; amikor nyugati egyetemeken úgynevezett „biztonságos helyeket” kell berendezni azért, hogy a hallgatók mentális egyensúlya helyre billenjen, ha valami sértés éri őket; amikor összemosódnak a határok a nemi szerepek, gyerekkor és felnőttkor, főnök és beosztott, tanár és diák, munkahely és otthon között – felbukkan egy ember, aki azt hirdeti, hogy az élet nem mindig örömteli, a szenvedés nem szükségtelen, a terhek nem azért vannak, hogy meneküljünk előlük, és a világban szükség van a hierarchiára." tovább: https://kepmas.hu/mr-kivetel-budapesten-jordan-b-peterson-a-bazilika-elott-az-erkolcsi-kotelessegekre-hivta-fel-a

kultur.jpg

FONTOSABB, MINT A SOK HÁBORÚ ÉS BÉKE

Összefér az Instagram és az Árpád-kor? Lőrinc László történelemtanárral, a 25 szelfi az Árpád-korból c. könyv szerzőjével beszélgettünk.

tovább: https://kulturpart.hu/2019/08/21/fontosabb_mint_a_sok_haboru_es_beke

Arctalanul vitáznak az internetezők

A Magyar Nemzetben nyilatkoztam: https://magyarnemzet.hu/belfold/arctalanul-vitaznak-az-internetezok-7166876/

Print magazinokban is olvashattál tőlem:

Éva Magazinban: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni - Y-, Z-generációs munkavállalók

következő számban ez következik majd: Digitális detox

Gyereklélek magazinban:  Youtuberek pedig léteznek! Sőt, tarolnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8815018600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása