Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Feláldozható sejtszövetek vagy védelmezendő emberi lények?

2018. március 18. - panpeterstop

Miben egyezik meg a vészkorszak alatti zsidók, az amerikai rabszolgák és a meg nem született magzatok helyzete? Nem is gondolnád milyen sok mindenben. 

feladozhatook.jpg
Feláldozhatók? címmel az abortusz témáját járta körül a Jövőképp Fiatalok Magyarországért Egyesület legutóbbi előadásán Dr. Kassai Enikő, szülész-nőgyógyász és az Áldott Teher Alapítványtól Hegedűs Erzsébet a Budapesti Műszaki Egyetemen.

A Jövőképp rendezvénye (mely az egyesület Facebook-oldalán visszanézhető) statisztikák ismertetésével kezdődött, például elhangzott, hogy 1950 óta Magyarországon több mint 6 millió abortuszt hajtottak végre. Továbbá a Földön az év eleje óta abortált magzatok száma március 17-én már 8.700.000 és ez másodpercnél gyorsabb ütemben növekszik a Worldometers adatai szerint.

Az első előadó, Dr. Kassai Enikő ismertette, hogy történelmi szempontból milyen régen kezdtek el végrehajtani ilyen orvosi beavatkozásokat és hogyan tekintettek különböző történelmi korokban a művi terhesség-megszakításra (például már szerepelt Hammurapi törvényében, a Bibliában, a Talmudban és a Hippokratészi eskü eredeti változatában nem engedélyezett volt az abortusz, csak később került ki belőle). Ezután arra tért ki, hogy a magzatok milyen fejlődési szakaszokon mennek át. Felvázolta, hogy a megtermékenyített petesejt 6. hetében már szívműködés észlelhető és megindul a magzati fejlődés a születésig (viszonyításképpen Magyarországon a 12. hétig engedélyezett az abortusz végrehajtása).

moloch_03.jpg

Az elsőszülött fiú áldozatként való elégetése a föníciai népeknél általános volt. Istenüket Moloch-nak nevezték (fenti képen). Az egyik háború ideje alatt a karthágói papok 200 gyereket kértek áldozatra Molok-nak, de a győzelemre vágyó nép 300-at ajánlott fel.

Ezután egy videóban egy amerikai szülész-nőgyógyász beszélt arról hogyan hajtják végre ezeket a beavatkozásokat gyógyszerek vagy műtétek által. Mindközül a legmegrázóbb az volt, amikor a magzatot 24 hetes korában elsőként megölték majd darabjaiban szedték ki az anya hasából.

„Két mozgalom áll szemben, a választásért mozgalom és az életért mozgalom. Azzal mind nőként és anyaként egyetértek, hogy a nőnek joga van, hogy döntsön arról, hogy a testében mikor és mi történjen, de azzal már nem értek egyet, hogy ezt más emberi élet árán tegye meg, és nem látom azt az ellentmondást, amit ez a mozgalom felvázol, ez a kettő nem üti egymást” - nyilatkozta Dr. Kassai.

Második előadóként Hegedűs Erzsébet, az Áldott Teher Alapítvány munkatársa beszédében összehasonlította a rabszolga és a zsidótörvényekkel az abortusz törvényét, melyek között fellelhető a folyamatos párhuzam. Például abban, hogy a magzat épp úgy nem dönthet saját sorsáról, mint a történelem során a rabszolgák vagy a zsidók. Felette hoznak meg egy döntést, majd rákényszerítik:

„A rabszolgaságról és a zsidóüldözésről már kiderült, hogy törvénytelen, holott akkor törvényes volt, tehát, attól még hogy egy dologról azt mondja egy ember, hogy törvényes, de ha az igazsággal szembe megy az attól még törvénytelen”

rendezveny_jovokepp.jpg

Az abortusz utáni rehabilitációval foglalkozó aktivista a következőkben arról beszélt, hogy egy abortusz után milyen lelki nehézségeket figyeltek meg a nőkön. Ilyen például a bűntudat, a szorongás, pánik, depresszió, önmagának való megbocsátásra való képtelenség vagy a kisebbrendűség érzése. Ezután azokat az eseteket ismertette, amikor a beavatkozás után különböző viselkedési zavarok álltak be, mint például a drogba és az alkoholba való menekülés vagy öngyilkossági gondolatok. Végezetül pedig elmondta, hogy az Áldott Teher Alapítvánnyal ilyen embereken segítenek együtt keresni  a valós problémákra a megoldást.

Az Egyesület felmérésének néhány eredménye (nem reprezentatív módon készült, 1200 ember töltötte ki a kérdőívüket)

Végszóként Dr. Kassai Enikő elmondta, hogy Ő is egy olyan ember, aki túlélte az abortuszt, hiszen az édesanyja az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy világra hozza. Sokak esetében az jelent kérdést, hogy hogyan tudják majd eltartani születendő babájukat vagy esetleg nem kívánt terhességről van szó. Mások úgy gondolják, hogy egy sikeres karriertől fosztaná meg őket a gyermek. A tapasztalat azonban az, hogy az esetek 100 százalékában amikor az életet választották, jó döntést hoztak. Nagyon sok házaspár szeretne babát örökbe fogadni, az ilyen esetekben a Várva Várt Alapítvány segít az örökbe adó szülő gyermekének örökbe fogadó családot találni. A 20 éve praktizáló doktornő szerint a döntést előbb kell meghozni, a családtervezésnek ma nagyon sok fajtája van akár csak a megtermékenyülés megelőzésének. A tudatos életmód pedig nem tesz fel olyan kérdéseket, hogy szükség van-e abortuszra.

A posztban szereplő krízisterheseken segítő és örökbefogadással foglalkozó alapítványok elérhetőségei:

  • Várva Várt Alapítvány

Honlap: varvavart.hu

Email: info@varavavart.hu

Telefon: H-P: 8-17 +36 30 329 7315 

Honlap: valsagterhesseg.hu

A poszt szerzője: Szabó Balázs, a Jövőképp Egyesület aktivistája

A blog alapító-szerkesztője: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon (feliratkozóknak ingyenes tanulmány is jár!) és itt az oldalon a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Gyere a  Facebook-oldalra is, beszélgetni, olvasgatni új híreikről hasznos témákban.

Látogass el az Instagramra is!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr9213750272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása