Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Te mit szólnál ha kapnál egy ilyen levelet a tanárodtól?

2015. április 03. - panpeterstop

Az imént bevásárlás közben egy rádióműsorban hallottam ennek a kanadai tanárnak sorait, rögtön megkerestem magyar fordításban is, mert megdöbbentő és nagyon életszagú. A jogosítványos diákokról szóló rész felidézte bennem azt az időszakot, amikor kezdő tanárként egy szakközépiskolában a diákjaim kiderítették, hogy mikor születtem (akkor 23 éves voltam, tüsi frizurával, 50 kilósan, beillettem közéjük)...majd az egyik tanítvány, Feri bemutatta az igazolványát, bizonyítván, hogy egykorúak vagyunk. Feri akkor túl volt már néhány évismétlésen, mivel az iskolapadban mással volt elfoglalva: egyebek mellett a ma már ólmenő vállalkozását építette...Szerintetek vele el lehetett volna hitetni, hogy az a fajta tanulás számít csak, ami az iskolában zajlik?

teacher-403004_1280

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr407665874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágostonné Dobrosi Ildikó 2015.04.03. 16:22:41

Teljesen egyetértek a levél írójával!

Szofi77 2015.04.03. 16:30:13

Az az érdekes, hogy valahogy mindenki érzi, tudj hogy ez az igazság, de nem tesz ellene semmit... És ami a hazai közoktatást illeti... Ha nem lennének szép lelkű tanárnénik, mindenki réme lenne...

Henrietta Adravecz 2015.04.03. 21:07:54

A test anatómiájának legnagyobb ellensége az ülés. HA csak ezt az egy tényt néznénk, már hibádzik az egész rendszer...Rostálják folyamatosan a gyerekeket, hogy egy kis kiválasztott réteg fennmaradjon, aki majd irányítható lesz a rendszer számára. Egyre kevésbé tudom ezt másképp látni. Elenyésző a jó oktatási helyek száma, és a magántanulói jogviszonyhoz is komoly felkészültség kell.

Henrietta Adravecz 2015.04.03. 21:18:11

Kedves Szofi77. Szerintem nehéz ellene tenni addig az embereknek, amíg nem veszik észre, hogy nincsenek egyedül a kétségeikkel, és nincs eléjük alternatíva téve. Meg kéne állítani a bulikultúrát, a szexuális devianciát. Mindkettő elveszi a józan eszüket az embereknek és az ítélőképességüket, és így képtelenek egy idő után beállni egy jó csapatba...még a szülők is. :(

Judit Pap 2015.04.04. 18:48:36

Ezt mind el lehetett volna viselni, fontosabb lett volna, ha valamelyik tanár kimondja: hiszek benned, meg tudod csinálni! Akármilyen elavult a rendszer, ezen lehet azért változtatni!

gyenesmoni 2015.04.04. 18:56:04

Szerintem a szülőktől is bocsánatot lehetne kérni, az estébe nyúló házifeladatozás, a keserves gyakorlások miatt.Ha mégsem sikerült a gyerekbe "tölteni" a tananyagot akkor rá marad ez a feladat ami nem könnyű ,mert estére már fáradt a gyerek játszani szeretne ,pihenni (a szülő is ). Aztán ha már nem tud a szülő segíteni jöhetnek a vagyonokba kerülő külön órák.Ilyenkor halkan megkérdezem minek is járunk iskolába? Szerintem ez is az oktatási rendszer hibája.

Bereczki Enikő 2015.04.07. 14:31:08

Valóban nagy teher ez a szülőknek, én is aláírhatom. A Praktikák sok gyerekhez blogon is lehet olvasni egy hasonló problémát körüljáró írást egy nagycsaládos anyuka tollából: http://maimoni.cafeblog.hu/2015/02/19/miert-kell-kulontanar/
süti beállítások módosítása