Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

5 hely, ahol a családbarát jelző tényleg nem kamu

2017. március 30. - panpeterstop

Családdal kiruccanni nem egy smafu és a zsebünkbe is mélyen bele kell nyúlni. Így ha belevág az ember egy, kettő, három vagy még annál is több gyerekkel, jól jön ha végcélban nem csupán egy pelenkázós helyiség vagy az étteremben dínó alakú rántott husi szolgál a családbarát címke kipipálására. Jöjjön néhány általunk letesztelt tuti hely, ahol valóban tudják, mi kell a családoknak ahhoz, hogy ne fáradtabban térjenek haza pihenésből, mint ahogy odaérkeztek.

sonnetherme.jpg

 

Sonnentherme, Lutzmannsburg, Ausztria: A családbarát szolgáltatások non plus ultrája

 

Álljon legelső helyen a mi listánkon a burgenlandi Sonnentherme, Európa egyik leghíresebb gyerekbarát fürdője és a hozzáépült Sonnenpark hotel. Mindössze körülbelül egy kőhajításnyira, 200 méterre az osztrák-magyar határtól található Közép-Kelet Európának ez az (egyik) legminőségibb családbarát wellness szállodája. A szállodában magyarul is beszélnek és a programok magyar nyelvűek is. A táj nagyon magával ragadó és a hotel segítségünkre van abban, hogy felfedezzük: ingyenes kerékpárokkal, gyereküléses riksákkal, görkorcsolyákkal és babakocsikkal. Télen korcsolyázni is lehet a szálloda előtti korcsolyapályán.

Hotel Sonnenpark, Sonnentherme - kép forrása: a hotel weboldala

A település neve magyarul biztosan ismerősebben cseng, hiszen Lutzmannsburg nem más, mint Locsmánd. Locsmánd 3000 éves város, amely a római birodalom idején Pannónia részét képezte. Talán maguk a fürdőkultúrát annyira kedvelő rómaiak is fürdőzhettek az itteni termál vízben, amelyet azonban a modern ember csak néhány éve fedezett fel, 1997-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést A fürdő 1.581 m² vízfelülettel rendelkezik. Az egy dolog, hogy az termálfürdőben vannak Közép-Európa leghosszabb vízi csúszdái, persze nemcsak csúszdázni lehet, mert itt tényleg az összes korosztályra gondoltak: szó szerint 0-99 éves korig talál olyan medencét, amely figyelembe veszi életkori sajátosságait. Sőt, már prenatális korban is élvezhetik a pocaklakók amíg anyukájuk speciális várandós vízi programon vesz részt. Úszásoktatást is tartanak, melyet a szállóvendégek és gyermekeik is igénybe vehetnek. Saját szemünkkel meg is győződtünk erről: tényleg pár hónapos babákat láttunk a babaúszáson és idősebb hölgyek is beiratkoztak úszó tanfolyamra. A szaunát és a masszázst pedig úgy alakították ki, hogy még a gyerekek is igénybe tudják venni. A medencék körül vannak járókák is, ha éppen a kisebb gyermekek elfáradnának, vagy a szülőnek éppen valamit el kellene rendeznie a nyugágyon. Van külön étterem, kávézó, minden olyan felszereléssel, amelyre egy családnak ilyenkor szüksége lehet. Ha azonban nem akarunk helyben vásárolni ételt, lehetőség van az otthonról hozott elemózsiánkat is megmikrózni és ott elfogyasztani.

Nemcsak a fürdőben, hanem a szállodában is figyelnek a különböző generációk igényeire. A szakképzett és lelkes animátorcsapat akár egész nap elkísérik a csemetéket. A csecsemők esetében a felügyelet biztosított de időben korlátozott, ugyanis az a szemlélet, hogy pár hónapos bébiket egész napra nem lehet lepasszolni, még pihenés alatt sem. A gyerekfelügyelők nem futószalagon végzik a munkájukat, hanem szívvel-lélekkel, rengeteg a visszajáró család, akiktől az animátorok számtalan kis emléket kapnak. A Z-generációsokkal is szívesen beszélgetnek, és az ilyen tartalmas diskurzusok során - a kütyüktől elszakadva - a mászófalon, vagy túrázáson sok teher itt marad, ami addig nyomasztotta a kamaszlelkeket. Mindeközben a szülők nyugodtan tudnak kettesben is pihenni, amire még a legmegrögzöttebb anyatigriseknek és apaoroszlánoknak is szükségük van.

A gyerekek számára korosztályonként külön-külön játszószobákat találunk, így nem történhet meg, hogy kamasz gyerek méltán panaszkodik arra, hogy már kinőtt a kismotoros pályából, Fanni néni sütödéjéből vagy a sellő úszásból, a Sunny Bunny nyúl-animátor által vezetett aranyos játékokból, ugyanis a nagyobbakra is gondoltak "Gaming Zone" játékparkkal, ping-pong asztallal, billiárddal, dart-táblával, játékautomatával, de felfedező túrát is szerveznek számukra és kötél-, kalandpálya is van a közelben.És hab a tortán, hogy egy olimpiai bajnok műugrónő, Marion Reiff és csapata is várja óráira a nagyobb gyerekeket. 

marion-reiff_nachwuchstrainerin-2.jpgMarion Reiff

Az igényesen berendezett szálloda hat különböző méretű apartmant kínál a vendégeknek a család számától függően. Az étteremben az ételallergiások igényeire is felkészültek és a nem kell semmilyen eszközt vinni a bébiételek elkészítéséhez sem. Maga az étkező helység is úgy van megtervezve, hogy az unatkozó gyermekeknek is legyen mit csinálni, miután befejezték az all-inclusive ellátást tartalmazó valamelyik étkezést. Az egész épület kellemes, nyugodt légköre tényleg stresszmentes pihenést biztosít, és nem fog a szülők gyomra görcsbe rándulni gyermeke viselkedése vagy hangoskodása miatt, mivel az itt megszokott és rengeteg a lehetőség arra, hogy felügyelet alatt a legcsíntalanabbak is kiéljék energiájukat, miközben szüleik kettesben kifújhatják magukat. Hiába törtük a fejünket mit lehetne még ide megálmodni, de nem jutott eszünkbe semmi.

Happy Family: egyedülálló családi információs origó

 

A Happy Family nem egy hotel, hanem egy jó kis közösség, ahol tényleg bevált, kipróbált családbarát helyekről és termékekről is kaphatunk információt. A Sonnenpark hotelnek is például a legfőbb partnere a magyarországi Happy Family, akiken keresztül mi is értesültünk a már sok hasznos családi lehetőségről. Érdemes követni oldalukat és közösségi oldalaikat is, mert rendszerint családi nyereményjátékokat hirdetnek meg, és a nyertesek értékes családi programokat, belépőket, sőt, akár szállodai tartózkodásokat nyerhetnek. Megnéztük a visszajelzéseket, utánajártunk is és megbízható, hiteles csapatról van szó.

A Mindenki című Oscar-díjas filmben szereplő gyerekkórussal és a két szereplővel szervezett legutóbb egy izgalmas gyerekriporter versenyt a Happy Family az AquaWorld Resortban. Kép forrása: Happy Family Facebook-oldal

Ráadásul vezetőjük 3 gyermekes édesanyaként maga is tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi nevezhető családbarátnak és mi nem. Az happyfamily.hu oldalra népszerű családi blogok szerzőinek az írásaival is találkozhatunk, úgymint az 5 gyerekes édesanya-bloggerrel a Momwithfive magazin szerkesztőjével, Apu-kalipszis apa-bloggerrel és a kétgyermekes fiatal édesanya-bloggerrel, Bolváriával. A Happy Family szerkesztősége nem hidegfejű marketing stratégiával megy az emberek után, a bloggereknél sem azt nézi, hogy megvan-e náluk a tízezres olvasótábor, hanem náluk a tartalom és a minőség számít, ami itthon egyelőre még nagy ritkaság.

Oxigen Hotel Family & Spa, Noszvaj: a kastélyszálló és gyerekparadicsom találkozása

 

Jöjjön egy házi családbarát hotel, amely tényleg családbarát. A gyerekbarát szó itt nem is lenne megfelelő, mert a gyerekeken kívül a házaspárokra és a nagyszülőkre is gondoltak. Az Oxigen Hotel különlegessége, hogy egy valódi kastélyban helyezkedik el, mégpedig a noszvaji Delamotte Kastélyban, így nem csoda, hogy valódi hercegeknek és hercegnőknek érezhetik magukat a gyerekek és az úri kényeztetésben részesülő felnőttek is. A szobákban elhelyezett kis piperemosdó és a selyemtapéta is a régi időket idézi.

Képek forrása: https://oxigenhotel.hu/galeria/kepek/kulso-fotok

A mesés környezetben lévő szálloda 101 okot sorakoztat fel a gyerekbarát kifejezés mögé, amelyek között szerepelnek az olyan eleve elvárt feltételek, mint a babakád, babaágy és csúszásgátló, hanem van itt Mókus kalandpark, gyerek Kresz-park, focipálya, animátorok, Páfrány Dinó, mini manikűr és herbálszauna a japán gyermek fürdőkertet megidéző gyerek wellness birodalomban, nagyobbaknak X-Box, lovarda, strandröplabda, kerti mászófal, kerékpárok, lengőteke, óriás sakk és sok egyéb hetente változó izgalmas program.

Képek forrása: https://oxigenhotel.hu/galeria/kepek

Talán még egy kültéri medence szerintünk a nyári hónapokra jól jöhetne, de ki tudja, idén már lehet az is lesz. Az animátorok nagyon kedvesek, értenek a gyerekek nyelvén, és pozitívum, hogy 10 éves kor alatt nem kell a gyerekek után fizetni. Nem véletlen, hogy a hotel többször is KidsOasis családbarát díjat és számos más elismerést is kapott.

VakVarjú(k): kell egy pótmama vasárnapra? Ide jöjjünk!

 

A VakVarjú már nem is pusztán egy étterem, hanem egy étteremlánc, ugyanis négy is van belőle, három Pesten, az VI. és a XIII. kerületben és egy Budán, illetve nyáron a Kopaszi-gáton. Mindenhol jól felszerelt gyereksarokkal várják a családokat, és egyedülálló szolgáltatásuk, hogy vasárnaponként külön  egy kedélyes "pótnagymama" felügyel a gyerekekre déltől délután 4 óráig. Az étlap inkább klasszikusabb, de teljesen rendben van. A szürkeharcsa-paprikásuk snidlinges vargabélessel, szalonnapörccel pedig kitűnő. Általában tipikusan gyerekek által kedvelt ételekből összeállított menüből választhatnak a csemeték: rántott sajt, halrudacska, spagetti és csirke. Hétvégén teltház van, ezért már 2-3 héttel előtte érdemes foglalni, mert főként a játszósarok melletti helyeket nagyon hamar lefoglalják. A VakVarjúkban a nagyobbakra is gondoltak: a tányéralátétre nyomtatott rejtvényekkel. A VakVarjút sokakhoz hasonlóan mi is az interneten találtuk és teljes mértékben megegyezett a honlapon található információval. Családias hely, finom ételek udvarias, gyerekszerető személyzettel, ráadás, hogy igazi élő zongoristájuk is szokott lenni.

Képek forrása: az étterem Facebook-oldala

Hogy ne csak mindig mi beszéljünk, jöjjön egy vélemény a 4kermamiblogtól:

"Nagyon hangulatos, színvonalas étterem, kedves, udvarias kiszolgálással, szimpatikus étlappal, finom ételekkel, jó ár-érték aránnyal. És valóban gyerekbarát, a játszósarok az egyik legjobb, amit eddig láttam, rengeteg gyerekülésük van, van pelenkázó és háromféle gyerekmenü jutányos áron."

Seholsziget Élménypark és Pán Péter Mesesziget, ahol a felnőttek is igazoltan lehetnek gyerekek

 

Bár blogunkkal névazonos a hely egy része, semmi érdek nem fűz hozzá, hogy a kalandpark nevét itt szerepeltessem (gyakorlatilag azt sem hiszem, hogy tudnák, hogy létezik ilyen nevű blog). Már többször vissza kellett térnünk ide a családdal a gyerekek kérésére, amit mi szülők sem bántunk. A helyet egyébként a Femina utazási rovata is a hazai 3 tündérszép, eldugott zug egyikeként emlegeti. A nógrádi Nőtincs a rétsági kistérség kincse, számtalan természeti értékekkel bír. Ebben a festői környezetben találhatjuk meg a Seholsziget Élményparkot Pán Péter Meseszigetével, ahol az egészen kicsiktől a kiskamaszokig mindenki talál magának elfoglaltságot. Az élményt többek között lovaglás, kisvasút, lovaskocsikázás, kovácsműhely, kézműveskedés, íjászat, korosztályos játszóterek, mini állatpark, állatsimogató, kis vonat, Pán Péter Játszósziget, Erdei Madár Tanösvény biztosítja. Az éhes látogatók hagyományőrző ételek közül választhatnak.A kupola alakú büfébe épített hatalmas kemencében sok finomságot készítenek. 

Kép: szerző sajátja

A személyzet nagyon kedves és türelmes, a park megálmodói Judit és János népszerű szülő-gyerekprogramokkal is színesítik az ittlétet (sütögetés, a madártan ösvény becsatangolása, lovaskocsizás). Külön hozzáadott értéke a helynek, hogy olyan, mint egy mindentől távoli, apró mesevilág, ahová a bejáratnál, a valóságból egy függőhídon át vezet az út. A bevállalós, kalandos kedvű családok indián sátrakban nomád körülmények között táborozhatnak vagy az erdő aljában finn farönk hálószobákban, míg a kevésbé kalandvágyók megszokottabb körülmények között szállhatnak meg a rendezett, családi szobás Postakocsi Vendégházban. A szállóvendégek az élményparkot ingyen látogathatják. Szlogenük:  "Boldog gyermek és a harmonikus család", és ezért tényleg minden tőlük telhetőt elkövetnek.

 Ha tetszett ez a bejegyzés, látogass vissza máskor is, és kukkants be a Facebook-oldalra!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4012385805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása