Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Maximális kikapcsolódás Hévíz felnőttbarát szállodájában

2023. augusztus 08. - panpeterstop

A népszerű hévízi felnőttbarát Bonvital Wellness & Gastro Hotelben egy csodásan pihentető hétvégén élvezhettük a négy csillagos szálloda vendégszeretetét már az első perctől kezdve.

c25005a4-5419-4e0e-a323-1485257ebdd9.jpeg

A többórás autóút után kellemes meglepetésként fogadott a kényelmes és ragyogóan tiszta szobánkba bekészített finom gyümölcstál és két welcome drink voucher. A szoba a sétálóutcára nézett és az erkélyre kis ültünk kicsit nézelődni.

Talán többekben – így bennünk is – felmerült mit is takar a felnőttbarát elnevezés. Nos, felnőttbarát hotelek, mint amilyen a Bonvital is, nem fogadnak gyerekeket 14 év alatt. Azokra gondolva alakult ki ez a szálláshelytípus, akik zavartalanul gyermekzsivaj nélkül szeretnének időnként eltölteni néhány napot.

Kis szusszanás után fürdőruhába és a szállodai köntösökbe bújva kipróbáltuk a wellnessrészleget, ahol szaunarészleg, gőzfürdő, masszázs, kozmetika és egyéb szépészeti és gyógyászati kezelések is várják a vendégeket. A személyzet előzékeny, udvarias. Az infraszauna igénybevételéhez az úszómesterhez kell fordulni, aki rögtön ugrott és készséggel megosztott sokféle hasznos információt gőzfürdő- és szanua-használatról.

Szaunázás és fürdés után korgó gyomorral érkeztünk a szálloda éttermébe svédasztalos vacsorára. Az ételek zamatosak, különlegesek, frissek és változatosak voltak. A bőség zavara jellemezte az elő- és a főételek választékát, amelyek közül nekünk a halételek ízlettek a legjobban. Desszertekben is verhetetlenek: a sütemények, a pohárkrémek és a gyümölcsök, sajtok kínálatából nehéz volt csak egyet választani.

Az alapanyagok kiváló minőségűek voltak a reggelinél is: sokféle sajt, tejtermék, házias kolbász, szalonna, felvágott, pékáru, meleg reggeli ételek, lekvárok, gyümölcsök, kávék, teák, gyümölcslevek, gabonapelyhek, palacsinták közül lehetett választani.

Mint meg tudtuk számos ismert séf, a hazai gasztroélet neves személyisége megfordult a hotelben vacsoraestjével, például, Gianni, Sárközi Ákos, Krausz Gábor, Rácz Jenő, Rákóczi Ferenc és Wossala Rozina.

 

Bár félpanziót vettünk igénybe, a külsősöknek is nyitott, hangulatos Brix Bárban lehet ebédelni is. Az úgynevezett tematikus napokon a nemzetközi konyha különlegességeit és újragondolt magyaros fogásokat lehet választani.

A sűrű programtervünk miatt mi a welcome drinket fogyasztottuk el itt második napunk délutánján, majd elindultunk a szállodától mindössze néhány méterre fekvő hévízi termáltóhoz, ami kihagyhatatlan program, ha már itt vagyunk.

A világ legnagyobb, fürdőzésre alkalmas természetes meleg vizű tava elég mély (2-38 m), ezért tanácsos valamilyen úszóeszközt vinni, amit sok odaérkező kezében is láttunk. A gyógyvíz 38,5 °C-os hőmérsékletéből és sajátos összetételéből adódóan a tó élővilága is rendkívül egyedi. A tó emblematikus növénye a sötétrózsaszínben pompázó tündérrózsa, amelyet Indiából és Egyiptomból hozattak ide még 1898-ban. Sokan nem tudják, hogy eredetileg a fehér tündérrózsa az őshonos. A tavirózsák nem csak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem leveleik a tó párolgását fékezik, a mélyre nyúló indák pedig a rádiumos gyógyiszapot védik.

A tóban nemcsak fürödni élmény, hanem sétálni is (a fürdőben sétálójegy is igénybevehető). A 2,2 km hosszú Tavirózsa tanösvényt jártuk végig, eljutva a 15 méter magas lombkorona kilátóhoz, amelyről csodás kilátás tárult a városra, a tóra. Séta közben rabul ejtették szemünket az örökzöld növények, a színpompás virágok az őshonos fajokkal teli véderdőben. A felszínre törő meleg karsztvíznek köszönhetően ugyanis a tó körül speciális mikroklíma alakult ki.

Vacsora előtt még újra ellátogattunk a szálloda wellnessrészlegébe, ahol az élményfürdő és well-being pult frissítő italai igazi feltöltődést nyújtottak a nyári melegben megtett séta és meleg vizes tófürdőzés után.

Kirándulások a környéken

Ha valaki több napra érkezik és szeretne Hévízen kívül is programot, annak számos lehetősége van.

Kastélylátogatás 

Autóval néhány perc alatt lehet eljutni a szomszédos Keszthelyre. A város számos nevezetessége közül a leghíresebb a Festetics- kastély, amit ma Helikon kastélymúzeumnak hívnak. A kastély parkja természetvédelmi terület, ahol szintén tehetünk egy sétát.

Kirándulás a Szent-György-hegyen

A Balaton-felvidék egyik legszebb panorámát nyújtó helyszíne és kirándulóhelye. Megcsodálhatjuk a fölénk magasodó különleges kőtornyokat, bazaltorgonákat.

Bővebben a közeli látnivalókról itt  lehet olvasni.

Kinek ajánljuk?

Elsőként pároknak, illetve olyan elfoglalt szülőknek, mint mi, akik szívesen eltöltenének csak gyerekzsivaj nélkül kettesben, csak egymásra figyelve is időt.

Minden gyógyulni, pihenni vágyónak, aki a masszázsokat, wellness kezeléseket és a gyógyászati centrum különböző mozgásszervi betegségek megszüntetésére, és enyhítésére alkalmas kezeléseit szeretné igénybe venni. Az exkluzív hotelben 2 db mozgássérültek részére kialakított szoba található.

Nem utolsó szempont, hogy az állattulajdonosok is megtalálják itt számításukat. Kérésre kutyaágyat/párnát, etető-és itatótálat, valamint csemegét biztosítanak a kiskedvencek számára.

Továbbá 10-50 fős rendezvényekre, konferenciákra, csapatépítő céges programokra is kiváló helyszín.

Nézzétek meg ezt a rövid videót élményeinkről:

További információk itt:

https://bonvital.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr5318188787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2023.08.09. 08:32:30

Ez jo hotel, voltam mar ott. Ajanlom!!
süti beállítások módosítása