Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Így segíthetsz, hogy a szegény gyerekek oktatása is megoldott legyen!

2020. április 03. - panpeterstop

A tatabányai Mésztelepen 180 család él, ahol a legtöbb házban a lakásban víz sincs. Segíts, hogy a gyerekek oktatása megoldott legyen!

child-60652_1920.jpg

A koronavírus elterjedésének megelőzése érdekében történt iskolák bezárása a társadalom széles rétegeire erős hatással van. Különösen erősen negatív hatás ez azon gyerekek és családjuk esetében, akik szegény körülmények között élnek, valamint kiszorultak az információs társadalomból.

A PAD Alapítvány terepmunkákon minősített szegregátumokban élőkkel van kapcsolatban, ahol azt látják, hogy az amúgy is hátrányokkal küzdők ezekben a vészhelyzetekben még kiszolgáltatottabbakká válnak. A kérésük ennek a kiszolgáltatottságnak a csökkentéshez kapcsolódik.


A mésztelepi lakótelep Tatabánya egyik “rettegett” gettósodó szegregátuma, ahol jelenleg kb. 180 család él. A több, mint 100 éves házak, komfortnélküliek vagy alacsony komfortfokozatúak. Az itt élők nagy része dolgozik, de jellemzően alkalmi munkát végez, ami a jelenlegi helyzetben kiszolgáltatott létet teremt. Az itt élő gyerekek nagy része egy hivatalosan nem, de a gyakorlatban szegregált iskolában tanul. A helyi városi közösség a peremén élők kel kevés kapcsolatot teremt. A lakótelepen két kisbolt van, ezen kívül semmilyen helyi szolgáltatás nem elérhető. Tatabánya városszerkezetéből adódóan az itt élőknek minden szolgáltatásért (közösségi ház, orvos, bevásárlás, patika) minimum 6 km kell utazniuk, ami költséges és időigényes, valamint a kiszolgáltatottságot tovább növeli. Ezért fontosnak tartják, hogy lehetőségeiknek megfelelően segítsék ezt a helyi közösséget.

Kérésük, ami segítség lehet a helyieknek:

laptop, számítógép (nem használt, de működő számítógépe, monitorja, laptopja, tabletje, telefonja, vagy bármilyen eszköze, amin távoktatás megoldható)
nyomtató, patron, papír (egyszerű igényekhez és alacsony fenntartáshoz igazítva)
technikai segítségnyújtás a meglévő, vagy általunk összegyűjtött és kiszállítani kívánt laptopok telepítéséhez, 18+ szűrők beállításához, szükséges szoftverek telepítéséhez
potenciálisan további ötletek, megoldások helyi internet hozzáférés biztosításához, azok megvalósításához. (Wifi, router, jelelosztók, jelerősítők)

Kontakt: Padon Alapítvány,  Papp Gergely +36202975203, gergely.papp@pad.network

Az alapítványról:

A PAD a környezeti igazságosság szemléletével kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket végez. A közép-kelet-európai térség környezeti és társadalmi problémáinak feltárása során alapvető szempont a strukturális egyenlőtlenségek interszekcionális megközelítése. Többek között azon dolgozunk, hogy hátrányos településrészeken minél több háztartásnak megfelelő, biztonságos és megfizethető hozzáférése legyen a közszolgáltatásokhoz, mely alatt a lakhatáshoz, vízhez, energiához, mobilitáshoz, oktatáshoz és információhoz való hozzáférést értjük. Ennek elérésében érintett településrészek lakóközösségeivel dolgozunk együtt, előmozdítva a helyi érdekérvényesítési folyamatukat. Az alapítvány 2016-ban Budapesten alakult meg.

Név: PADON Alapítvány, a Környezeti Igazságosságért /továbbiakban: PAD/

Cím: 1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 16-18.

honlap: www.pad.network 

social media: https://www.facebook.com/PADON2016/

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. 

 

A blog alapító-szerkesztője: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő, nem tagja a fenti alapítványnak, de mivel fontosnak tartja a kezdeményezést, ezért megosztotta a blogon. Ha szeretnél segíteni, ne őt keresd, hanem a fent megadott kontaktot!

Ha tetszik ez a blog és nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon  vagy itt.

Az oldalon a bal sáv alján található "Blogkövetés" ablakban.

Gyere a  Facebook-oldalra is, beszélgetni, olvasgatni új híreikről hasznos témákban.

Látogass el az Instagramra is!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr5715587356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása