Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Instalive: Böjti Andrea kérdezett a Z generációról

2022. október 23. - panpeterstop

Böjti Andrea gyermekpszichológus Instagram-oldalán rendszeresen beszélget élőben gyermeknevelés témában szakértőkkel. Nemrég a Z generációról engem kérdezett.

image_16860929_2.JPG

Három pontban fogalmazták meg a Z generáció tagjai (700 fős online felmérés 13-25 évesek, 2021.), mit várnak leginkább a szülőktől:

▪︎ Őszinte beszélgetések

▪︎ Több idő

▪︎ A családi ünnepek meghittségére

"Olyan triviálisan egyszerűnek, már-már közhelyesnek tűnhetnek, mégis mindig figyelmeztetni kell magunkat rá. Azért, mert a gyerek a vita hevében ránk csapja a szobája ajtaját, még szüksége van ránk. Igenis vissza kell menni egy idő után ha megnyugodott, ne adjátok fel!

Emlékezzetek vissza a dacos kisgyermekkorra, hiszen a kamaszkor is egy nagyon hasonló életszakasz. A gyermekkorból a felnőttkorba lépő fiatal ugyanolyan érzelmi hullámvasúton ül, mint a csecsemőkorból gyermekkorba lépő kisgyermek. Ugyanúgy szüksége van a szülőktől érzelmi megtartásra, elfogadásra és támogatásra.

Leendő kamaszok szüleihez is szóltunk "

- foglalja össze Böjti Andrea gyermekpszichológus Instagram Élőn folytatott beszélgetésünket ebben az élőben. 

Az élő előadásunkat ide kattintva tudod visszahallgatni.

Könyvem a témában: https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-rejtelyes-z-generacio

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr1417960800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása