Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Pihenj ott, ahol megsúgják a természet titkát!

2018. május 07. - panpeterstop

Mitől lesz egy hétvégi pihenés minden generáció számára ideális? Attól, hogy a kisebbek önfeledten csúszdázhatnak, a szülőkkel úszkálhatnak. A pihenni, gyógyulni vágyók pedig a termálmedencékben csodás természetben ejtőzhetnek. A CASCADE élménykomplexum a Bükk lábánál gyönyörű természeti környezetben igazi kikapcsolódást nyújt az egész család számára nagyszülőktől a gyermekekig.

img_2955.JPG

Izgalmas kaptárkövek, dimbes-dombos Bükkalja

Autóval Budapesttől 128 km-t kellett utazni, mire eljutottunk az Egertől 12km-re található Demjénbe. Mint később megtudtuk a Hegyeskő-bércet pillanthattuk meg először a települést körülvevő gyönyörű dombságon. Találhatunk itt még kaptárköveket is, amelyek egyes kutatások szerint a népvándorlás kora és az Árpád-kor mitológiai örökségével hozhatók összefüggésbe. A kaptárköveket a 11-15. század időszakában vájták a Bükkalja riolittufa kiemelkedéseibe. Egyesek szerint kelta temetkezési helyek voltak, mások pogány áldozati színtereknek vélték őket, ám a legelfogadottabb nézet szerint  méhészkedés eszközeiként szolgáltak egykor. A rejtélyes kövek közvetlen tőszomszédságában fekszik a tavaszi virágzó fák pompája mögött a Cascade Hotel, Gyógyfürdő és Barlangfürdő.

Európai színvonalú dizájn harmóniában a természettel

A szálloda tágas aulája kifinomult berendezése rögtön lenyűgözött bennünket, különösen a gyerekek nem tudták hová tenni, hogy még úgy is csobog a víz fentről, hogy plafon van a fejünk felett. Az egész épületben a víz, mint a környék fontos természeti eleme a berendezésen is tetten érhető: gyönyörű kék pihenő bútorok, kanapék, kint és bent egyaránt, rusztikus vizes edények, buborékokra emlékeztető lámpák, légies áttetsző székek, mind izgalmas részei az enteriőrnek. A Cascade belsőépítésze, Varró Zoltán a nívós Interia magazinban az európai közönségnek is bemutatta az általa tervezett belső teret.

Nemcsak az hall és az étterem impozáns, a szobák is kellemesek és patyolattiszták. A natural szobák egyikében kapunk helyet, s nagy örömünkre nem okoz gondot 3 gyerek elhelyezése sem számukra. A legkisebb egy nagyon kedves ágyat kapott, igazi kuckós helyet. A szobák könnyed, légies, világos színárnyalataikkal a tavasz frissességét idézik. Az ágyvég melletti fal bézs színű, steppelt bőr burkolatával időtlen eleganciát áraszt. Az egyedi tervezésű, kivitelezésű, finom padlószőnyegbe szőve a napsütés lágy árnyékai játszanak. A fürdőszoba padlóját és falát kőhatású kerámia teszi hangulatossá, a mosdópultot az erdei farakás ihlette, a tálszerű mosdókat pedig egy szobrászművész készítette kizárólag a hotel számára.  A tágas erkélyről lélegzetelállító kilátás nyílik a zöld dombokra és vidám madárcsicsergés fogad reggelente.

 Különleges csobbanások otthona

Gyors szusszanás után rögtön készülünk is a barlangfürdőbe. Még fürdőköpenyt is kapunk, gyermekméretűt is, így már a hotelben átöltözve megyünk át a néhány méterre lévő fürdőbe. Mit megyünk? Szaladunk! A gyerekek már alig várják, hogy kipróbálhassák a Cascade Barlang- és Élményfürdőt. Egy korábban itt nyaraló osztálytárs élménybeszámolója ugyanis más kellőképp felcsigázta a kíváncsiságukat. A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít. A csúszdák szerelmeseit valóságos paradicsom várja: a hegybe süllyesztett, 24 méter mélységű csúszdatoronyhoz nem kevesebb, mint 550 méternyi csúszófelület tartozik. Tetején van a kiindulópontja annak a kétpályás fotocellás kamikaze óriáscsúszdának, mely 25 méter magasról érkezik a mélybe. A különleges UFÓ, az észveszejtően gyors, kanyargós Anakonda és a Turbó csúszda található a vulkán belsejét megjelenítő csúszdavilágban. Ezeket a  hipergyors csúszdákat természetesen csak a nagyobb gyerekeknek ajánljuk, de a csúszni vágyó felnőttek számára is hatalmas élmény és kihívás egy-egy ilyen csúszdakülönlegesség kipróbálása. A tervezők a bátortalanabbakra is gondoltak, így van egyszerűbb családi csúszda is. A kisebb gyerekek számára is izgalmas kalandokat tartogat barlangfürdő mesebeli világa: keresztbe-kasul vezető, barlangrendszeren átnyúló vízi járatok, óriási virágok, tündérszobrok és a játszószoba is szolgálja szórakozásukat. Rengeteg időt lehetne itt eltölteni, hiszen a 1500 m2 vízfelületű termálmedencéken kívül pezsgőfürdők, többféle szauna és masszázslehetőség is biztosítja az ellazulást. Olyannyira minden adott a pihenésre, hogy még ki sem kell jönni a medencéből, ha megszomjazunk, mert külön vízi bár is működik itt, sőt vízi fotelekben szürcsölhetjük el az itókánkat.

Finom falatok csodás kilátással

A vízi mókázástól kellően megéhezve, nagyon vártuk a szálloda svédasztalos vacsoráját. Nehéz volt eldönteni hová üljünk: bentre, ahol az asztalokat hangulatos áttetsző, légies függönyökkel választották el egymástól, meghitt környezetet teremtve a vacsorázó családok, párok számára vagy inkább a teraszra és gyönyörködjünk vacsora közben a csodás panorámában. Az utóbbi mellett döntöttünk és utólag nem bántuk meg, mert másnap már nem lett volna esélyünk erre, mivel egy gyors zápor miatt akkor a benti falatozást próbáltuk ki. A vacsora nagyon ízletes volt: 3-4 féle ízlésesen tálalt előételből, többféle tartalmas levesből, finom főételekből, klasszikus és innovatív desszertekből is válogathattunk a tányérunkra. Mindezt bőséges zöldség, saláta és gyümölcskínálat is kiegészítette. Vitai Roland a Hotel Cascade mesterszakácsa környékbéli, cserépfalui termelőktől szokott rendelni, minőségi alapanyagokból kreál ételkülönlegességeit élmény volt kóstolni. A Cascade Étteremből nyíló Borterzor lehetőséget nyújt kisebb rendezvények, borvacsorák lebonyolítására is. A pincérek, a személyzet is nagyon készséges, kedves volt, nemcsak velünk felnőttekkel, hanem a gyerekekkel is.

Ahol minden egyes nap a fürdőzők éjszakája

Vacsora után újra fürdőzni mentünk, mivel a barlangfürdő későn zárt be. A kinti termálmedencék pedig egészen hajnal két óráig nyitva vannak ünnepnapokon is. Az  éjszakai fürdőzés igazi luxusélmény volt a finom meleg termálvízben, mely oly sok betegségre gyógyír, például reumára, csontritkulásra, köszvényre is ajánlott. 

Másnap gazdag választékkal, egészséges büféreggelivel, friss házi pékáruval, többféle tojásétellel, sajtokkal, felvágottakkal, müzlivel, gabonapelyhekkel, tejtermékekkel, frissen facsart gyümölcs-, zöldséglével, kávéval, teával és megannyi finomsággal várt minket a svédasztalos reggeli a hotel éttermében.

Izgalmas programok, látnivalók kint és bent

A kiadós reggeli után teli hassal indultunk útnak, hogy felderítsük a környéket. Többek között elsétáltunk a szomszédos Egerszalók sódombjához, ahová egy mindössze 3km-es utat kellett csak tenni. Majd felfedeztük a szálloda termál részlegét: mi felnőttek felváltva kipróbáltuk a négyféle szaunakabint, a Himalája sószobába viszont mindenki bevonult, majd itt is medencéztünk - ugyanis a hotelnek van külön termálmedencéje! - és kiültünk a kertbe a hintaágyakra élvezni a napsütést. A szálloda impozáns aulájában sportkedvelő gyermekeink még meccset is néztek, de lehetett biliárdozni és Xboxozni is, ami különleges élmény volt, tekintve, hogy otthon nem biztosítottak az Xboxozási lehetőségek. A kisebbek számára kialakított rajzoló sarok is remek ötlet. Amíg mi felnőttek nyugodtan beszélgettünk, pihentünk a kényelmes, hatalmas fotelekben, addig a legkisebb gyermekünk is rajzolgathatott újdonsült barátnőjével, akivel ott barátkozott össze. A szállodában voltak egyébként más gyermekes családok is, de láttunk szép számban nyugdíjas és fiatal párokat, sőt,  anya-lánya programot szervezett hölgyeket is. Az egyikükért épp taxi érkezett és borkóstolóra vitte őket az egri Szépasszony völgybe.

Egerbe kijelentkezés után mi is ellátogattunk, mely alig 20 perc autózásra található innen. Aki ritkán jár erre, annak mindenképp érdemes a számtalan látnivalót rejtő történelmi városba is kiruccanni.  

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki gyönyörű környezetben, igényes megjelenésű, gyógyvizes, élményfürdős hazai nyaraláshoz keres helyszínt, ahol önfeledten pihenhet és finom ételekkel is kényeztetik.

Nézd meg a videót is:

Köszönjük a Cascade Hotelnek és Élményfürdőnek a csodás napokat!

Elérhetőségek:

honlap: demjencascade.hu

HOTEL CASCADE
RESORT AND SPA ****

TEL: +36 36 688 700
+36 36 688 704+36 30 630 53 36
E-MAIL: info@cascaderesort.hu

CASCADE BARLANG-
ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ

TEL: +36 30 657 58 36
E-MAIL: barlangfurdo@cascaderesort.hu

GYÓGYFÜRDŐ
ÉS AQUA-PARK

TEL: +36 30 853 74 19
E-MAIL: info@demjengyogytermal.hu

szerző: Bereczki Enikő, ifjúsági és generációs szakértő generationdilemmas.com

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! 

Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról, ajánlóról sem! 

Gyerek beszégetni a a Facebook-oldalra! Látogass el is az Instagramra :-) !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4213847194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása