Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Környezettudatos alkotás otthon

2022. február 27. - panpeterstop

 Az alfa generáció (2010 után születtek) már most, vagyis gyermekkorban ér el abba a korba, amikor minden valószínűség szerint találkozik a környezet-, és klímaváltozás egyre súlyosbodó problémáival, ami nagy hatással lehet gondolkodásukra, környezettel kapcsolatos hozzáállásukra. 

Rengeteg hír jut el a gyerekekhez a nagyvilágból különböző csatornákon keresztül, és nemcsak a klímahelyzetről, hanem egyéb válságos állapotokról - pandémia, gazdasági válság, ukrán-orosz háború - is hallhatnak. Éppen ezért a 21. századi gyermekek szüleinek felelőssége, hogy mindezek ellenére és közepette segítsenek gyermekeiknek gyereknek megmaradni, a gyermekkort megőrizni. Ennek érdekében egyrészt szűrni kell a médiafogyasztást, életkoruknak megfelelően szükséges beszélgetni az olyan komoly kérdésekről, mint a környezetvédelem, klímaválság, és az önfeledt játékra - a mostanihoz hasonló, nehezebb helyzetekben - kiemelt hangsúlyt helyezni. A gyerekek játék közben ugyanis nemcsak finommotorikus készségüket és kreativitásukat fejlesztik, hanem "kijátsszák" magukból a hétköznapok során felgyülemlett feszültséget is és játszva sokkal jobban elmélyítik az új ismereteket.

Mindannyiunk felelőssége, hogy egy élhetőbb környezetet teremtsünk a jövő generációinak és jó példával járjunk elő. Éppen ezért örömmel fogadtuk a felkérést, hogy csatlakozzunk a Játéksziget Geomag Green Építőversenyének népszerűsítéséhez.A felelősen gondolkodó Játéksziget játékbolt hálózat célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra, az újrahasznosítás fontosságára. 
A jelentkezőknek nem kell mást tenni, mint egyedi alkotásokat készíteni a Geomag mágneses építőjátékból újrahasznosított anyagokkal kombinálva.

Körülnéztünk milyen kidobásra ítélt  darabot tudunk felhasználni a játékkészítéshez és választásunk egy papírgurigára és egy pizzás dobozra esett. Némi fantáziával és Geomag játékokkal kombinálva két szuper alkotást - egy ceruzatartót és plüss állatkáknak egy játékkanapét - készítettünk.  

Minden a versenyről: https://jateksziget.hu/pages/geomag-epitoverseny

Ha olvasnál még a témában:

Az alfa-generációsok: előbb a tablet utána a bicikli 

Hogyan beszéljünk a gyerekkel a háborúról?

(X)

A blog Facebook-oldalán is gyakran osztunk meg új posztokat! 
Nézz be az Instagramra is!
Feliratkozhatsz a hírlevélre is. 
Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! 
Ez pedig a honlapom.

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr1817767450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2022.03.20. 10:39:13

Egyetértek azzal, hogy valóban fontos a jövő generációját egyfajta tudatosságra nevelni. Én példul, amíg nem olvastam bővebben a témában, sok mindenről nem is tudtam, ami a (lentebb linkelt) cikk elolvasása után már teljesen magától értetődő lett. Itt a linkje, szerintem érdemes elolvasni tudomanyplaza.hu/vannak-e-a-termeszetnek-jogai/ .
süti beállítások módosítása