Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Új segítőkönyv a COVID-generációval foglalkozó szülők, szakemberek, pedagógusok számára!

2021. október 21. - panpeterstop

Nagy hozadéka az elmúlt hónapoknak az a tapasztalat, hogy a személyességet semmi sem pótolhatja. Nyilvánvaló, hogy ehhez szükséges egy belső igény is, de egyre több fiatal túltelítődött digitálisan és bizakodik, hogy ez a tanév nem végződik lezárásokkal, amely megfosztja őket egymás és a tanárok, munkatársak motiváló személyes jelenlététől.

netedu_konyv.png

2020-ban mindannyian egy olyan élethelyzetben találtuk magunkat, amely alapjaiban változtatta meg a mindennapjainkat. A hirtelen jött krízis után az elhúzódó stresszhelyzettel kell megbirkóznunk, miközben a gyermekek, fiatalok ebbe a helyzetbe nőnek bele, és az új keretek között kellene szocializálódniuk, miközben a szocializációs színterek beszűkültek. Mostanra - a kézmosás fontosságán és a PCR-teszt jelentésén túl is  - már sok mindent tudunk, amit ilyen és hasonló helyzetekben lehet tenni megsegítésükre. Persze van még tanulni és vannak olyanok is, akik a negligálás félrevezető útját választják az elhúzódó küzdelemben.
A Covid pandémiából idővel endémiává szelídülve velünk fog maradni, éppen ezért a szülők, a pedagógusok, a fiatalokkal foglalkozó szakemberek feladata kibővül. A Neteducatio gondozásában megjelent friss kötet szerzőivel arra vállalkoztunk (én egy fejezettel), hogy eddigi tudásunkat és tapasztalatainkat összegezzük, így adva kapaszkodókat szülőknek és pedagógusoknak, a pszichológia és a pedagógia eszköztárával felvértezve. 

Bővebb infó: https://neteducatio.hu/uzlet/mi-lesz-veled-covid-generacio/?fbclid=IwAR1rFfdscDivhRJBI1cA1QC5N0gTfz2mHABnnOWgntVdzE70ZKh1TcX1tvQ


A könyv témáiról a szerzőkkel a Lelki egészség hetén "rendhagyó szülői értekezletet"  tartott a könyv szerzőivel a Netudatio szervezésében, ezt itt lehet megnézni:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr5916729956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2022.05.04. 23:13:01

SZVSZ kifejezetten üdítő és hasznos, hogy a gyerek végre kihagyhatott pár iskolaévet. Egyrészt mert semmi értelmeset nem tanítanak, másrészt meg a legtöbb diáknak nem túl pozitív élmény az iskolába járás. Pláne a kisebbeknek, gyengébbeknek, akiket a nagyok rendszeresen megvernek udvariszünetben.
süti beállítások módosítása