Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

"Az első benyomás és az első néhány másodperc munkahelyeket dönthet el"

2018. szeptember 27. - panpeterstop

Az Informatikus Fiatalok a Társadalomért (InfoTárs) Egyesület fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon a Dress Up! motivációs kampányhoz.  Baracskai Anikó, az egyesület alelnöke egy interjúban is nyilatkozott arról, hogy miért tartja szükségesnek a tudatosságot az öltözködés terén.

baracskai_aniko_cover.jpg

Miért csatlakozott az InfoTárs Egyesület a Dress Up! kampányhoz?

Baracskai Anikó Eszter/InfoTárs: Az InfoTárs Egyesület azért tartotta fontosnak a kampányban való részvételt, mert a szervezet fő célja, hogy népszerűsítse a digitalizáció előnyeit a fiatalok körében. Mindemellett van egy felelősségtudatunk is, hisz nem csak az előnyökre szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem az online térben előforduló veszélyekre is. Azért is jelentkeztünk, mert úgy éreztük, hogy az InfoTárs Egyesület megjelenése a kampányban segíthet egy másik témára is fókuszálni. A szervezettel kapcsolatban álló fiatalok számára igyekszünk minél több lehetőséget adni szakmai konferenciákon való részvételre, de látjuk, hogy kihívást jelent számukra az, hogy önazonosan jelenjenek meg egy ilyen eseményen.

Fiatalabb korodban érezted már úgy, hogy tanácstalan vagy az öltözködéseddel kapcsolatban?

Baracskai Anikó Eszter/InfoTárs: Huszonnégy évesen hívtak meg egy Computerworld konferenciára műsorvezetőnek. Napokig gondolkodtam azon, hogy mit vegyek majd fel. Tudtam, hogy nagyon sok sikeres CEO lesz jelen, én meg nagyon fiatalon szerettem volna beilleszkedni. Illeszkedni szerettem volna öltözködésemmel a konferencia stílusához, de nem szerettem volna egy fekete kosztümben sem megjelenni, mert az nem én lettem volna. Visszatekintve ez volt az első alkalom, amikor felismertem, hogy az öltözködés ebben a formában folyamatosa kihívást fog jelenteni számomra a következő időszakban.

Mi a helyzet a hivatalos öltözködés – például konferencia vagy munkahely kapcsán – mit tapasztaltok?

Baracskai Anikó Eszter/InfoTárs: Számunkra ez egy folyamatos téma az egyesületen belül, hisz folyamatosan próbálunk lehetőséget biztosítani a fiataloknak szakmai konferenciákon való részvételre. Úgy érezzük, hogy a fiatalok valóban várják az útmutatásunkat ezzel a témával kapcsolatban. Sokszor aggódnak, hogy beilleszkednek-e az előadói körbe, tudnak-e megfelelő mértékben elegánsan megjelenni, illetve mindemellett szeretnének önazonosak maradni. Rengeteg szempontot figyelembe szoktunk venni a támogatások során. Azért fektetünk erre ilyen nagy hangsúlyt, mert tudjuk, hogy az első benyomás és az első néhány másodperc munkahelyeket dönthet el.

Mi lehet az oka, hogy a vloggerek és bloggerek ennyire tarolnak manapság?

Baracskai Anikó Eszter/InfoTárs: Szerintem ez a kérdés nem annyira technológiai, inkább generációs kérdés. Hiszem, hogy a szüleink hasonló konfliktusokat éltek át a nagyszüleinkkel például hajviselet, hangos zene vagy divat kapcsán. A mai fiataloknak lehetőségük van saját platform megteremtésére. Ezt hatalmas ajándéknak tartom, hisz nem kell adás vagy reklámszünetet várni, hanem a saját vágási stílusukban létrehozhatnak tartalmakat és saját kedvük szerint nézhetnek más felületeket is. Szerintem ez a szabadság számtalan kiaknázatlan lehetőséget jelent és hatalmas segítség azoknak a fiataloknak, akiknek valóban van véleménye és mondanivalója. Hiszem, hogy a mai fiatalok meg tudják válogatni azt, hogy mi érdekli őket. Habár úgy tűnik néha a kattintásszámok alapján, hogy az igénytelen tartalom néha többet ér, én úgy érzem, hogy ezek maximum csak hype-ok és ha választhatnak a gyerekek akkor az igényes tartalmakat nézik.

Mennyire tudatosan kezelik a fiatalok a közösségi médiát a saját magukról kiposztolt képekkel kapcsolatban?

Baracskai Anikó Eszter/InfoTárs: Én úgy érzem, a mai fiatalok tudatosan posztolnak. Tény, hogy sok esetben szeretnének szexibbnek vagy gazdagabbnak látszani az online felületen a valósághoz képest, de a mi és a szüleink generációjának felelőssége az, hogy megkérdezzük, miért van ez. A prevenciós előadásokról pedig az a véleményem, hogy kezdenek beérni. Sok esetben megyünk iskolákba előadni és tudom, hogy a kortárs mentor előadásoknak vagy a saját korosztályukon belüli beszélgetéseknek valóban van hatása. Ilyenkor fel tudunk tenni olyan kérdéseket, amik megkérdőjelezik azokat a sémákat, amelyeket mostanában gondolunk a fiatalokról.

Bővebben az Egyesületről: itt

Nézd meg a videót is!

A trágár, obszcén ide nem illő vagy politikai tartalmú kommenteket kimoderáljuk!

A cikk, a videó a Dress UP! Kampány részeként készült.

Kövesd Te is a kampányt és ha tetszett, oszd meg a posztot!

Videók:

Látogass vissza újra, egész nyáron hasznos és informatív interjúkat, posztokat olvashatsz a témáról. Az első videóinterjúban a bemutatkozást láthatod.

Dr. Schiffer Miklóssal készült videó

Bombera Krisztinával is készült videó  

Trunk Tomi Dabilty-vel videó

Gyurácz Eszter műsorvezetővel videó

Kósa Erika az érzelmi intelligenciáról is beszél a videóban

Dr. Baracsi Katalin internetjogász beszélt videóinterjúban a szextingről

Yurkov - Kovács Orsolya nemzetközi stílustanácsadó videó

Nagy Janka gyermekpszichológussal is - kattints a videóra!

Czinege Richárd is nyilatkozott ebben a rövidfilmben

Bővebben a Dress UP! Kampányról a legújabb híreket itt olvashatod a blogon a Dress UP! kampány menüben

Nézz be a a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr1614267819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása