Alfa, Z, Y...generációk a munkahelyen és a családban

Pán Péter, STOP!

Mit üzen a kihívó öltözködés?

2018. július 29. - panpeterstop

 Miért utánozzuk a villantással vagy domborítással sok ezer lájkot bezsebelő celebeket saját posztjainkon? Miért nem célravezető, ha kihívóan öltözködünk a munkahelyen, az iskolában, az utcán?

ferfi_1.jpg

Czinege Richárddal beszélgettünk a fenti kérdésekről, aki mint egyetemista, mint HR-munkatárs, mint ifjú férj is megosztotta tapasztalatait, meglátásait a témáról. Interjú.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: HR-esként toborzással is foglalkozol, ilyen szemmel nézve, hogy látod, miért visszatetsző ha valaki nem alkalomhoz illően jelenik meg az állásinterjún vagy kifogásolható fotót küld a CV-jében?

Czinege Richárd: A toborzási folyamatban fontos az első benyomás. Az is, hogy milyen a külső üzenete. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem számít a külső, mert valahol mégis ettől kerek egész egy jelölt végső megítélése. Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy egy jelentkező a megjelenésével, testével milyen üzeneteket közvetít a külvilág felé hiszen az üzenetünk a személyiségünknek egyik fő mozgatórugója. Az állásinterjún egy önmagával külső-belső összhangban nem levő személy egy abszolút rossz irányba tudja terelni a felvételi folyamatot. A külsejükkel manipulálni szándékozó jelöltek pedig eléggé nagyot kockáztatnak és ha rövid távon még netán be is jön a kis játékuk akkor is 1-2 hónap után már valószínűleg eltűnnek a délibábok velük kapcsolatban.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Az a hír járja elég régóta, hogy az álláskeresők közösségi média oldalait is figyelik a HR-esek. A gyakorlatban, hogy működik ez?

Czinege Richárd:Toborzás, kiválasztás szempontjából előfordul, hogy a HR-esek megnézik a jelölt közösségi média oldalát, főként például akkor, ha egy olyan területre keresnek új embert, ahol személyesen kell majd találkozni az ügyfelekkel. Egy Facebook-profilból nagyjából ki lehet venni, hogy milyen érdeklődésű a jelölt, mi a hobbija, milyen a baráti társasága, de akár szenzitívebb információkhoz is hozzájuthatunk, mint például milyen gyakran van poszthangulat ingadozása, milyen érzelmeit tárja a Facebook népe elé, körülbelül kire szavazott idén a választásokon, stb. Hölgyeknél előfordul néha, hogy merészebb képeket raknak ki és ezt nem teszik priváttá így láthatja a HR-es kolléga is, ami ugyan végzetes hibának nem bizonyul, ám néhány kérdést felvethet az adott jelölt alkalmazásával kapcsolatban. A tendencia nem vészes, vannak akik már a profilképünkön mást nem mutatnak a számukra ismeretlen embereknek, de nyilván vannak olyan adatlapok, amelyek már már felnőtt újság tartalmúak ám általában ezek az emberek nem kerülnek egy recruiter keze ügyébe. Van olyan weboldal, ahol egy Facebook-profil linkjét bemásolva megkapunk minden olyan képet, videót és bejegyzést, amit az adott ember az elmúlt időszakban like-olt, szívlelt vagy megosztott. Ezt rengetegen nem tudják vagy nem figyelnek erre, pedig  ezekből a digitális lábnyomokból nagyon szép kis körkép kialakulhat a személyiségéről. Jó hír talán számukra, hogy ilyenre nincs sok ideje egy kiválasztást végző kollégának.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Magánemberként te mit gondolsz azokról a lányokról, akik az utcán meglehetősen kivetkőzve jelennek meg, és azokról, akik folyton ilyen ruhákat hordva posztolnak képeket ?

Czinege Richárd: Ilyenkor az jut eszembe, hogy ezek a lányok, hölgyek valamilyen visszacsatolásra várnak. Egyfajta visszajelzésre arról, hogy ők is megfelelnek-e az adott, aktuális női ideálnak. Mindenképp elkülöníteném az utcai  és az online helyszínt, mert szerintem nem felelősségteljesen használják a közösségi médiát  - elsősorban Facebook, Instagram de a Snapchat is idesorolható - ilyen tekintetben. Az utóbbi, a Snapchat egy eléggé veszélyes platformja ezeknek a merészebb képeknek, mert még a screenshotok világában is néha hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nyomtalanul eltűnnek az internetre felrakott dolgaink. Azt gondolom, hogy a közösségi médiában nagyobb fajsúlyú a levetkőzés jelenleg, mint az utcán, hisz nagyon sok nő magukat influencernek is nevező celebbé vált, akik abból szereznek követőket, hogy hiányos öltözetben pózolnak, amit aztán ezrek, tízezrek vagy akar milliók próbálnak reprodukálni több kevesebb sikerrel. Hozzátenném, hogy ma már ezek az emberek marketing sikerreceptté is váltak az üzleti világban, az irányított termékelhelyezések által. A meglátásom az, hogy ha a fürdőszoba tükör előtt már jól begyakorolta a mellkidobós képeket akkor azt filter nélkül kifogja vinni az utcára is egy idő után, és ott hús-vér visszajelzéseket fog kapni. Sok férfi a nyár kezdetével önuralmát is félretolva nézelődik, ami egy visszajelzés a hölgyeknek főleg ha megbámulják őket, flörtölnek velük. Csak itt jön be a kérdés: ez mire is ad visszajelzést ? A kérdésre inkább kérdéssel abból indulnék ki, hogy mi mit közvetítünk?

Hisz tudjuk jól, hogy az öltözködésünkkel tudunk üzenni a külvilág felé. Az öltözködésünk az egy vizuális kivetülése is a belső énünknek. Az öltözködés az a belső értékeknek, a belső személyiségünknek az egyik kifejezése is. Hogyha nincs összhangban a belsőnkkel a külsőnk, az öltözékünk, akkor diszharmónia keletkezik, és azért egy komolyabb beszélgetés alkalmával ez kiderül az emberről.

Például vannak akik rengeteg pénzt elköltenek ruhára, a kinézetükre, hogy “kiérdemeljenek” státuszokat, és gazdagnak tűnjenek, de egy beszélgetés közben kiderül hogy maga az ember, maga az értékrend és a világnézet az olcsó, az műveletlen, arra nem volt hangsúly fektetve és energia belerakva. El kell döntenünk, hogy olyan embereket akarunk lehengerelni a kihívó külsőnkkel, akikkel lehet hogy soha az életben nem találkozunk mégegyszer, de tőlük várunk visszajelzést, vagy pedig van tartalma a kinézetünknek, van üzenete, van értéke. Véleményem szerint ha a másodikat választjuk akkor tartós elismerésben lesz részünk a közvetlen környezetünktől. Instant világban instant visszajelzést akarunk mind az instán, mind az utcán.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Egyetemen is tanulsz. Hogy látod, mennyire figyelnek oda az egyetemi diákok az öltözködésre?

Czinege Richárd: Sajnos felhígult az öltözködési protokoll az alkalomhoz illő öltözködés területén az iskolában is, ezen a téren magukat újítóknak gondoló emberek folyamatosan kellemetlen és ciki helyzeteket hoznak létre. Egyetemen gyakran előfordul, hogy munkából esünk be, olyan cuccban, amiben éppen dolgoztunk a kötetlenebb időbeosztás miatt. Azt tapasztaltam, hogy nem egy lány már a középiskolában is, de egyetemen még inkább olyan ruhában jelenik meg, amivel nemcsak a diákok figyelmét akarja magára felhívni, hanem a tanároknak is zavarba ejtő, főleg a férfiaknak. Nem jellemző, hogy odafigyelnének arra, hogy olyan öltözetben jelenjenek meg, ami nem zavarja meg a tanítás rendjét. Amúgy azt vettem észre, hogy előfordul, hogy ezzel maguknak okoznak kellemetlenséget és akár hátrányt egy-egy szituációban. Sajnos sokszor nem gondolunk bele, hogy ahova megyünk legyen az egy egyetemi vizsga vagy egy vacsora a kedvesünkkel, akár egy szimpla villamosozás hazafelé ott mi milyen üzenetet szeretnék igazából közvetíteni. Mert ha akarjuk ha nem a non-verbális kommunikációnk óriási hatással van a környezetünkre.

richard_czinege.jpgCzinege Richárd

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Szerinted a férfiak mit gondolnak a lengén vagy kihívóan felöltözött lányokról?

Czinege Richárd: Legtöbbször egy férfiban folyamatokat indít el egy ilyen hölgy látványa és olyan érzelmeket indít be, amelyek nem az érték fókuszú kapcsolat kialakítását preferálják. Egyszóval egy lengén öltözött hölgy sok férfi szemében valahol tudat alatt a szexuális vágya kiélésének egy eszközévé válik, egy húsáruvá már akkor is ha ez vizuális szinten marad. Így érdemes elgondolkodni hogy az általunk abszolút nem ismert és megválogathatatlan utca népének teszünk-e egy ilyen “szívességet”,  hogy nekik csak egy kívánság erejéig is de kielégítjük a legbensőbb vágyait a testünk látványával vagy sem.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Komoly kapcsolatra vágyók mennyire figyeljenek az öltözködésre?

Czinege Richárd: Én az exkluzivításra hívnám fel a figyelmet, ami alatt azt értem, hogy egy férfi nagyon értékelni fogja hogy akivel megosztja az életét, ő szexuális tekintetben csak vele osztja meg magát, és úgy gondolom, hogy fordítva is így van, a nők is így gondolkoznak hosszú távú kapcsolatok terén. Egy jó értékrenddel és helyes identitással rendelkező személy megfogja hálálni, hogy a párja tiszteletben tartva a kapcsolatukat nem jelzi non-verbális úton például az öltözködésével, hogy egy könnyűvérű, könnyen megkapható nő lenne, holott tudjuk, hogy az esetek túlnyomó többségében ez abszolút nem célja a hölgyeknek, szimplán figyelmetlenségből vagy a divatnak hódolva öltöznek sokan így.

Bereczki Enikő/Pán Péter, Stop! blog: Hogy látod, férfiak részéről is előfordul a kihívó öltözködés?

Czinege Richárd: Nyilván mindkét nem érintett ebben, talán mérsékeltebb, de azért van olyan réteg, akinek a körében sokkal elterjedtebb, mint például a testépítőknél. Kicsit visszás ez a téma, mert nagyon-nagyon küzdünk azért, hogy a nők egyenjogúak legyenek és ne tárgyként kezeljük őket, de mégis néhány öltözködési trend, irány húsárúvá teszi a női testet. Árucikké tesszük a testet és sok esetben a közösségi média és az utca az eladási tér erre. Az auránkat, a kisugárzásunkat képes torzítani vagy alátámasztani az öltözködésünk. Rá kellene jönni arra, hogy a mély dekoltázs és a mini szoknya nem alkalmas arra, hogy más területen való hiányosságokról elterelje a figyelmet. Van olyan eset amikor egy hölgy szexuális túlfűtöttségtől mentes személyisége elbír bizonyos ruhadarabokat de ehhez az kell hogy tisztában legyen a motivációval és azzal, hogy az öltözködés az üzenetet közvetít. Céltudatosan és józanul érdemes megválasztani a ruhadarabjainkat a boltban is, főként mivel manapság arra játszanak rá a marketinggel és akár a kirakatok beállításával is, hogy impulzusvásárlók legyünk. Érdemes túllátnunk a kirakatban és a próbababákon levő ruhadaraboknál és néha belegondolni abba hogy egy-egy merészebb ruhadarabnak a tervezője nem biztos, hogy ugyanazokat az üzeneteket és értékeket akarta a megalkotáskor közvetíteni. El kell döntenünk hogy a divattervező által közvetített felfogással, erkölccsel, ízlésvilággal tudunk-e azonosulni vagy sem.

Ez az interjú az alábbi videóinterjú írásos szerkesztett változata, nézd meg a videót is:

Első kép illusztráció, forrása: pixabay.com

A videóinterjú a Dress UP! Kampány részeként készült.

Kövesd Te is a kampányt és ha tetszett, oszd meg az interjút!

 

Nézd meg párat az eddigi videók közül:
Bombera Krisztina:
 
Dr. Baracsi Katalin internetjogász:
 
Nagy Janka gyerekpszichológus:
 
Bővebben a Dress UP! Kampányról a legújabb híreket itt olvashatod a blogon a Dress UP! kampány menüben.

Látogass vissza újra, egész nyáron hasznos és informatív interjúkat, posztokat olvashatsz a témáról.

Nézz be a a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! 

A trágár, obszcén, politikai tartalmú, nem ide illő témájú kommenteket kimoderáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr9914145059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.07.29. 19:55:28

elég 1értelmü, dugjal meg

Berelhetoreklamfelulet 2018.07.30. 11:36:48

Atentionwhore, azt.
Otthon nem figyeltek rá/értéktelen senki, így ezzel akarja felkelteni a figyelmet.

nofret 2018.07.30. 15:44:45

Akkor lenne néhány gondolatom a fentiekhez:

1, Amikor tombol a nyár és 35 fok van, nem biztos, hogy minden lenge ruhát viselő hölgy csakis és kizárólag a férfiak felcsigázásának kedvéért öltözködik több testfelületet megmutató darabokba. És ha már itt tartunk, egyébként sem! Az, hogy valaki kihívóbban öltözik, a közhiedelemmel ellentétben nem annak a jele, hogy szét akarja tenni a lábát minden szembejövő taplónak.

2, Amióta szolídan, elegánsan és visszafogottan öltözködöm, nem nagyon mernek megközelíteni a férfiak, és van összehasonlítási alapom, mert a húszas éveimben lengébben öltöztem, és akkor meg mertek. És mielőtt meg kapnám a kommenteket, ugyanazt a méretet hordom, szerencsés alkat vagyok. Tehát lehetséges, hogy sok nő azért öltözik kihívóan, mert sajnos olyan világot élünk, hogy különben szegényeket ez a sok fényes vértezetű lovag (lásd fentebbi kommentek) már észre sem venné.

3, Engem pl. kifejezetten kellemetlenül érint, amikor a boltba leszaladok, és mondjuk felkapok egy sortot (mégsem kiskosztümben szaladok le egy kiló kenéyérét), hogy kocsányon lógó szemmel bámulnak. Mindezt Magyarországon, ahol ennek nem kéne eseménynek lennie. Egy olyan országban, ahol folyamatosan azt hallani, hogy mi lesz itt, ha idejönnek a migránsok.... Nem jobbak a kedves munkásemberek sem, akik minden 50 alatti nőnek ocsmányságokat szólnak be az utcán.

4, Hadd ne legyek már én a felelős azért, amiért a férfiakat már egy miniszoknya vagy sort látványa is beindítja.

Egyelőre ennyi, de ha színvonalas a vita, akkor szívesen megosztok még további gondolatokat és tapasztalatokat is.

Haloperidol 2018.07.30. 16:21:01

@nofret: nekem is lenne néhány gondolatom a kommentedhez.

Amikor tombol a nyár és 35 fok van, nem biztos, hogy minden lenge ruhát viselő hölgy csakis és kizárólag a férfiak felcsigázásának kedvéért öltözködik több testfelületet megmutató darabokba.

Nagy valószínűségel iagazd van, ám ezt a posztban sehol nem állította senki. Mindenesetre, csak azért, mert 35oC van, lehet könnyű, ám egy pi..anadrágnál és mélyen dekoltált tanktopnál jóval többet takaró ám nem kevésbé hűs ruhát felvenni, amiben nem kelti az ember lánya azt a benyomást, hogy a testét árulja.

És ha már itt tartunk, egyébként sem! Az, hogy valaki kihívóbban öltözik, a közhiedelemmel ellentétben nem annak a jele, hogy szét akarja tenni a lábát minden szembejövő taplónak.

A posztban senki nem írta azt sem, hogy minden lengén öltözött lánynak feltétlenül b...hatnékja van. Valószínüleg csak valami rosszul értelmezett divatnak/elvárásnak akar megfelelni, ami a főleg a közösségi médiából, influencerektől áramlik.

Amióta szolídan, elegánsan és visszafogottan öltözködöm, nem nagyon mernek megközelíteni a férfiak,

Kérdés, hogy valóban azt szeretnéd-e hogy olyan férfiak közelítsenek meg, akik elsősorban arra koncentrálnak, hogy a melled és a feneked mekkora része látszik ki a lenge ruházatodból. Természetesen nyugodtan viselj ilyen ruházatot, ha a fenti a célod. Mindenesetre én is és más férfiak is megerősíthetik, hogy mit gondolnak alapvetően a lenge öltözetű lányokról...a tárgyiasítás mond valamit? Na, azt.

Hadd ne legyek már én a felelős azért, amiért a férfiakat már egy miniszoknya vagy sort látványa is beindítja.

Vicces komment azok után, hogy a 3. pont alatt pedig éppen azért panaszkodtál, hogyha decensen öltözöl, akkor már nem indulnak rád a férfiak. Mindenesetre a poszt tárgya inkább az volt, hogy nem ÖNMAGÁBAN az a gond, hogyha kihívóan öltözöl, hanem ha munkahelyen vagy iskolában teszed ezt. Senki nem fog rád furcsán nézni, ha egy diszkóba p...anadrágba és feszülős topban mész el, de ha állásinterjúra vagy munkahelyre veszel ilyen ruhát, az nem biztos, hogy előnyös. Erről szólt a poszt.

MutánsJane 2018.07.30. 16:28:39

Szerintem ennek a posztnak a mondanivalója akkor is a "tehetsz róla, tehetsz ellene" jegyében fogant. Állítani nem állítja, de annál inkább SUGALLJA mindazt, amit @nofret felsorolt.

pityókaborsommelier 2018.07.30. 16:55:17

Itt az első lépés a burka felé.

Haloperidol 2018.07.30. 17:05:37

@MutánsJane:
nem kell keverni s szezont a fazonnal, a poszt a TUDATOS ÖLTÖZKÖDÉSRŐL SZÓLT.

A poszt azt állítja, hogy az öltözködéssel kommunikálsz a külvilág felé.

A lenge, másodlagos nemi jellegeket kihangsúlyozó öltözködéssel azt kommunikálod mások felé, hogy szexuálisan hozzáférhető vagy. Ez nem feltétlenül probléma, ha egy huszonéves lány vagy, és meg akarod magad dugatni a diszkóban vagy egy fesztiválon- ez a legjobb módszer, nagy valószínűséggel sikerülni fog, hajrá! (Óvszer legyen nálad.)

De probléma lehet, ha egy 13 éves lány vagy, aki csak annyit lát, hogy az instacelebek mindenüket kiteszik, ezért ő is ennek megfelelő ruházatot hord, hogy a srácok az iskolában nude-okat akarak tőle a snapchaton, hogyha az édesanyág vagy édesapád nem mondja, hogy "lányom, ha úgy öltözöl, mint egy k...a, akkor úgy is fognak kezelni, mint egy k...a." Mivel a kampány a "TUDATOS öltözködésről" szerintem az a fontos, hogy egy lány pontosan tudja, hogy mit kommunikál az öltözködésével.

Ha a szexuális hozzáférhetőségét akarja kommunikálni, akkor semmi probéma, lehet, hogy pont ez a szándéka, de ha nem ez a szándéka, akkor lehet, hogy jobban teszi, hogyha másféle, nem kihívó ruhákat hord nőként.

És egyébként @nofret KONKRÉTAN megfogalmazta a kommentjében, hogy amikor kihívóan öltözött, akkor ragadtak rá a férfiak, ha pedig nem viselt kihívó öltözéket, akkor nem. Szóval akkor miért is probléma, hogyha sikeres volt @nofret kommunikációja a férfiak felé?
Miért is a férfiak hibája, hogy megértik a kommunikációt? Mást akar egy nő kommunikálni, öltözzön másképpen.

Harvey Weinstein 2018.07.30. 17:36:05

Hanynom kell a sok onbizalomhianyos lelkinyomorektol, akiknek az egyetlen erteke, amit feltud mutatni, a termeszet altal adott szexualitasa.
Aztan mikor 20-30 evvel kesobb, mar kioregedve, meg mindig nem ertek el semmit, akkor utolso dobaskent elkezdenek mituzni.

nofret 2018.07.30. 18:27:23

@MutánsJane: Én is így érzem, hogy ebben a szellemben fogant a cikk.

MutánsJane 2018.07.30. 18:29:03

@Harvey Weinstein: Mondod ezt azután, hogy ezen a blogon:

tizperciskola.blog.hu/2018/06/27/biosz_es_kemia_nincs_eleg_ora_nincs_eleg_tanar_nincs_eleg_motivacio

ilyen hozzászólást követtél el:

Biztos vagyok benne, ha nem buntetnek, a kozosbelegyezeses szexet akkor sokkal tobb tanar lenne a palyan. Igy persze hogy nem sok motivacio van.

nofret 2018.07.30. 18:40:56

@Haloperidol: Akár hiszed, akár nem, én is elborzadok, miket magukra nem rángatnak nőtársaim. Szerintem sem a pornós megjelenés a követendő, én azt utasítom el, amit írsz, hogy "A lenge, másodlagos nemi jellegeket kihangsúlyozó öltözködéssel azt kommunikálod mások felé, hogy szexuálisan hozzáférhető vagy." Ez az, amit sok férfi szeretne hinni, amikor egy lengén öltözött nőt lát. Projektálás, a saját vágyak kivetítése. És ezt lentebb be is vallod: tárgyiasítod a szexin öltözött nőket. Azt nem értem, hogy akkor őket lenézed, de azért használnád, vagy hogy is van ez? Egyszerűen nem tudom hová tenni ezt a gondolkodást.

Ami az én öltözöködésemet illeti: nem azzal van a baj, hogy a férfiak onnantól nem csupán szexuális céllal közeledtek felém, hanem inkább azzal, hogy sehogyan. Magyarán: ha nem öltözöl kihívóan, nem veszik azt a fajta jelzést. Én is azt szerettem volna kifejezni, hogy már nem egy ugri-bugri egyetemista lány vagyok, hanem felnőtt, érett nő. Ez külföldön menő és tiszteletreméltó, az én személyes tapasztalatom az, hogy itthon észre sem vesznek onnantól fogva, hogy nem csajosan, szexin öltözöl fel, és feltételezem, sok nőtársam ezért hord a kelleténél talán kihívóbb ruhákat. Nekem ebből az jön le, hogy a férfiak jelentős része vagy elképesztően rosszul kódol ( egy szolídan öltözött nőből nem néz ki semmi szenvedélyt, ezért nem is kelti fel az érdeklődését), vagy egész egyszerűen a kihívóan, szexin öltözött nők jönnek be neki csak. Akkor miért is a nőket ostorozzuk?

nofret 2018.07.30. 18:46:29

@Haloperidol: A végét csak most látom. Ahhoz már elég alacsony IQ kell, hogy valaki ne vegye észre, hogy munkahelyre, iskolába, stb... illik decensebben öltözni, ezzel nincs is bajom. Azzal van a bajom, hogy az interjúalany a férfitanárok rakoncátlan gondolataiért a nőket kárhoztatja. Ez tényleg olyan, mintha muszlim férfiakkal beszélgetnék :))) Takard el magad, különben beindulok rád. Bocs, de nekem ez vicces.

MutánsJane 2018.07.30. 19:39:55

@nofret: Az utolsó szóig egyetértek. Én ezt sajnos nem tudtam volna ennyire pontosan megfogalmazni.

Emide Buda 2018.07.30. 21:18:04

Ami ne eladó, azt nem tesszük a kirakatba, mondta (volna) a nagyanyám. (ha lány lettem volna.)

Emide Buda 2018.07.30. 21:19:25

@Emide Buda: a "m" kimaradt. Tehát nem eladó...

kvadrillio 2018.07.30. 21:43:55

Legtöbbször egy férfiban folyamatokat indít el egy ilyen hölgy látványa és olyan érzelmeket indít be, amelyek nem az érték fókuszú kapcsolat kialakítását preferálják. Egyszóval egy lengén öltözött hölgy sok férfi szemében valahol tudat alatt a szexuális vágya kiélésének egy eszközévé válik, egy húsáruvá már akkor is ha ez vizuális szinten marad. Így érdemes elgondolkodni hogy az általunk abszolút nem ismert és megválogathatatlan utca népének teszünk-e egy ilyen “szívességet”, hogy nekik csak egy kívánság erejéig is de kielégítjük a legbensőbb vágyait a testünk látványával vagy sem.ááájhahhh

,,,,,te télleg ekkora hülye vagy ?????! :O))))) DETÉNYLEG ???!!!!!

Nem vagyok rasszista de az ember színe fehér. 2018.07.31. 02:59:55

"Mit üzen a kihívó öltözködés?"

Azt hogy egy gatlastalan budos kurva az illeto, aki a testebol akar megelni. Meg akkor is, ha nem az utszelere all ki, es napi 10 ugyfelet fogad, hanem osszeall valami luzerral aki majd eltartja. Ugyan ugy kurva, csak egy egy kuncsaftos KURVA.

DFK 2018.07.31. 08:28:16

@nofret: Kirakjátok az árut a kirakatba, tudván, hogy ezzel bizonyos ösztönös reakciókat váltotok kia férfiakból. Utána meg felháborodtok, hogy reagálnak a férfiak arra, amit látnak. Persze, ez nem jelenti azt, hogy le kell teperni, meg kell fogdosni a kihívóan öltözködő nőket, de megnézni szabad.

Haloperidol 2018.07.31. 10:05:13

@nofret:
Gondolom, túl sokáig nem voltál kapcsolatban férfiakkal, és nem sokat értesz a "klasszikus" pszichológiához sem, ha ilyeneket írsz, mint:

>> "A lenge, másodlagos nemi jellegeket kihangsúlyozó öltözködéssel azt kommunikálod mások felé, hogy szexuálisan hozzáférhető vagy." Ez az, amit sok férfi szeretne hinni, amikor egy lengén öltözött nőt lát.<<

és

"Azzal van a bajom, hogy az interjúalany a férfitanárok rakoncátlan gondolataiért a nőket kárhoztatja. (...) Takard el magad, különben beindulok rád."

Elárulom, minden normáls ösztönökkel rendelkező hetero férfi egyből a szexre gondol egy lenge ruházatú nő láttán. Ha nem tudtad eddig, akkor kérlek, hidd el nekem. Ez egy ösztön, ami evolúciósan a férfiakba égett, és nem valószínű, hogy a következő pár százezer évben megváltozik, hiába indítanak a feministák százezer metoo meg slutwalk mozgalmat.

A humán hímek a humán női másodlagos nemi jellegek LÁTVÁNYÁRA indulnak be, a kutya kanok meg a kutya nőstény szagára, amikor tüzel. Pontosan ugyanaz a hatás, és ebben nincsen különbség a muszlim és más férfiak között, maximum a homo és hetero férfiak között.

Van egy különbség, hogy EGYES férfiak ezt valamilyen szinten tudják kontrollálni, pl én tudom kontrollálni, amikor szakmai tárgyaláson a munkahelyen egy feszes gatyában és mélyen dekoltált feszes topban, C-D kosaras pushup melltartóban feszítő kolleganőhöz beszélek, akkor NEM MONDOM A SZEMÉBE, hogy úristen, de szétdugnálak, csak gondolom, mert tudom magam kontrollálni. (ez konkrétan egy tegnapi tárgyaláson fordult elő velem.)

De ilyen szituban nehéz a szakmára koncentrálni, te például hogyan tudsz felajzva, nedves pu..ival szakmáról beszélgetni? Próbáltad már? És egy tanár is nehezen koncentrál a leadandó anyagra álló fa..kkal, hidd el nekem, pedig nem hinném, hogy szándékos ez tőle, inkább ösztönös.

Ja, és hogy most a férfi hibás, vagy a nő?
Nem tudom, természetesen a feministák szerint a férfiak a hibásak, hiszen, mint te is írtad, te NEM AKAROD, hogy az öltözéked a munkahelyen szexuális gondolatokat ébresszen a férfiakban, annak ellenére, hogy az eredmény ez. Ilyekor jön a MOCSKOS FÉRFIAK! kórus, nem igaz?

Gondolom, te és más nők is csak csinosan, divatosan akarnak öltözni, és fel lennétek háborodva, ha tudnátok, hogy mi jár a férfiak fejében ilyen alkalmakkor.

Mindenesetre ez a poszt arra szerette volna, felhívni a figyelmet, hogy esetleg gondold/gondoljátok át jobban, hogy hogy öltözöl/öltöznek a nők, és az adott öltözék - AKARVA VAGY AKARATLANUL - mit kommunikál a más emberek felé.

szekkszuáliszaklató 2018.07.31. 16:41:56

@nofret: " Az, hogy valaki kihívóbban öltözik, a közhiedelemmel ellentétben nem annak a jele, hogy szét akarja tenni a lábát minden szembejövő taplónak. "

Nem kell ez a pollkorrekt hazudozas, pontosan tudjuk, mit jelent. Persze nem akar mindenkivel szexelni, mert 0-24 oraban a ferraris lovagot varja, akit ha meglatt, akkor nekifutasbol bukik ra farkara, meg spargazva teszi szet a labat, ott helyben. De ha netan a kurvalkodas kozben egy nem ferraris szerencsetlen veletlenul ramereszel nezni, akkor az szadista perverz eroszaknak szamit, es ott helyben ki kell vegezni, kulonben meg 30 ev mulva is mituzni fog a szegeny artatlan kislany.