Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

A Roblox csoportos nemi erőszak jelenet sokkolta a 7 éves kislány anyukáját

2018. július 06. - panpeterstop

Egy online játékban szexuális molesztálás áldozata lett egy hét éves kislány avatárja.

ipad-kid_1.jpg

Körülbelül 68 millió ember, vagyis körülbelül Franciaország lakosságának megfelelő tömeg játszik rendszeresen a LEGO-szerű építőkockákra emlékeztető Roblox nevű online videojátékkal, mely különösen a gyerekek körében népszerű. A Minecraft nevű játékhoz hasonlóan a Roblox is egy olyan platform, melyen maguk a felhasználók építenek olyan világot, szobákat, amilyet szeretnének.

A játék eddigi pályafutását csak egy-két kisebb botrány kísérte, például tavaly egy brit tanár hívta fel a szülők figyelmét a játék potenciális veszélyforrásaira. A játék besorolása szerint 7 éves kor fölött játszható, ennek ellenáre Lindsell és kollégái 3-4 éves korú felhasználóként profilt hoztak létre, bizonyítván, hogy idősebb  - akár rossz szándékú - felhasználók is könnyen kapcsolatba kerülhetnek a gyerekekkel és becserkészhetik őket. Sőt, - mint a Mirrorból kiderült - Mr. Linsdell 3 éves életkorúnak megfelelő profiljával olyan erőszakosabbnak számító játékokhoz is egyszerűen hozzáfért, mint a Grand Theft Auto, Call of Duty és a Halo.

 Perverz humorú felnőttek is rákattantak 

Nemrég egy ausztrál édesanya kapott majdnem sokkot, amikor azt látta, hogy a hatéves kislányát egy „ismerőse” - akiről kiderült, hogy a kislány azt sem tudja, hogy ki, mert véletlenül vette fel ismerősnek - meghívta egy privát szobába, ahol szexuális aktus zajlott. Az édesanya szerint a kislánynak fogalma sem volt róla, hogy mit néz. 

roblox.jpg

A napokban pedig a BBC adott hírt egy  amerikai édesanyáról, aki feldúlt üzenetet posztolt a Facebook-oldalára arról, hogy 7 éves kislányának avatárja csoportos nemi erőszak áldozata lett egy Roblox online játékban. Az szülő szerencsére képernyőképeket is készített, így tudta bizonyítani, hogy nem az ő képzeletének a szüleménye, hogy a játékban férfi avatarok körbeveszik a lánya lány-avatarját, és a erőszakoskodni akarnak vele. A képernyőfotókon férfi hímtagok is jól látszanak.

"Eltúlzott szexualitású figurákat hoztak létre, és a pornó határait súroló helyzeteket teremtettek velük. Ez leginkább azért baj, mert a játékot használó gyerekek szintén szembesülnek az ilyen tartalmakkal, ráadásul rengeteg videót kimentettek a programból, és felrakták a YouTube-ra, amelyekbe szintén bárki belefuthat. A jogosan felháborodott szülők követelik, hogy vessenek véget a Roblox-pornónak."- írja a bumm.sk

A felhasználók viselkedése a Robloxot is felháborította

A Roblox szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az adott szobát építő fejlesztőt örökre kitiltották onnan és zéró toleranciát alkalmaznak az ilyen magatartással szemben. 

Feket Zsombor, játékkutató- és fejlesztőt megkerestük a hír kapcsán, aki a blognak úgy nyilatkozott, hogy nincs oka kétségbe vonni a hírforrást . A játékfejlesztő szerint a szolgáltató - nagyon helyesen - kizárta az érintett felhasználókat. Megkérdeztük azt is, hogy egyéni bejelentésekkel lehet tenni valamit ha precedens történt:
"Nem gondolom, hogy sok hasonló előfordulna. Ez elég extrém dolog volt - ha megtörtént, és ezek a szolgáltatók eléggé figyelnek arra, hogy ilyesmi ne történhessen meg. Épp úgy, mint a Facebookon, ha valaki olyan képet / videót tölt fel, amit nem szabad, akkor a szolgáltató egyszerűen letiltja az illetőt. Ha történik visszaélés, akkor azt a saját gazdasági érdekük is nagyon hamar kivizsgálni, és megtenni a megfelelő intézkedéseket. Elég ha minden huszadik előfizető anyukája lekapcsolja a játékot - és máris egy horribilis bevételtől eshetnek el. Ebben az esetben elég biztos vagyok abban, hogy a szolgáltató mindent megtesz."

 Hasznos tanácsok, tippek internethasználattal kapcsolatban a saferinternet.hu oldalon.

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! Látogass el a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

Az anyag a panpeterstop.blog.hu tulajdona. 3 mondatnál hosszabb idézet közlésének igénye esetén, kérlek, írj: info@generationdilemmas.com

A trágár, obszcén ide nem illő vagy politikai tartalmú kommenteket kimoderáljuk!

Képek forrása: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr5914097941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2018.07.07. 20:41:08

Ha csak simán agyonverik egy baltával a karaktert egy online gémben az a kutyát nem zavarná

gombakomba 2018.07.07. 21:25:24

@eßemfaßom meg áll: de igen, egy ilyen tipusu jatekban legalabbis biztosan.
Oszinten szolva engem meg kifejezetten felnotteknek szant jatekokban is zavar, ezert nem jatszom ilyesmivel.

Pöff 2018.07.08. 08:57:28

Úgy szeretnék már egyszer lány lenni, hogy megéljem átérezzem ezeket a problémákat.
Mert még a kutyákkal és a lovakkal, a kismacskákkal is többet törődnek sajnáltatják és simogatják.., mint a fiúkkal és a férfiakkal egész életük alatt.
Azok (mi) szimplán csak dögöljenek meg.

szepipiktor 2018.07.08. 10:00:38

A probléma nem ez! Hiszen a tahó szülők felelősek azért, hogy gyerekeik pici koruk óta ellenőrizetlenül rohadnak a számítógép vagy a mobiltelefon képernyője előtt!
Megéltem amikor 1 bites szülők okítottak ki szülői értekezleten a számítógépekről, miközben én 30 éve napi szinten ezzel foglalkoztam, akár oktatás viszonylatában is. A lakótelepi agyhalottak szerint a számítógép a jövő és az a gyerekek fejlődését szolgálja.
A másik, hogy milyen már az, hogy egy felnőttnek a szexújságok lefóliázva vannak a pultok alján, míg a játékmagazinokat tolják a fiatalok arcába. És ha belelapozunk az ilyenekbe, full méretben, full felbontásban ömlik a vér a játékképekből, mert a fiatalok fejlődése, ha életszerűen lőhetnek fejbe másokat, taposhatnak le embereket hackocsikkal vagy gázolhatnak el járókelőket.
Itt meg csak egy ostoba aktivista-gender történet olvasható, ráadásul az egyik aljabulvár, a Mirror közvetítésében.
A szülők ne valaminek a megszüntetéséért kampányoljanak, hanem verbális alapú nevelést folytassanak, kiránduljanak, beszélgessenek a gyerekekkel és a számítógépet korlátozzák a szükséges szinter.
Ilyen alapokkal ugyanis semmiféle pluszt nem kap a fiatal a felnőttkorára.

Dzsordzs Lukász 2018.07.08. 14:38:52

Orulet, legalabb virtualisan had lehesen mar...

Reactor 2021.08.20. 17:53:35

Bőven vannak normális videójátékok is, sőt, hasznosak is, azokkal kell játszani, nem ilyen szarságokkal, ahol az online közösség döntő többsége mélyhülyékből, trollokból és aberráltakból áll.
süti beállítások módosítása