Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Magyar gyerekek segítéséért kampányol két világhírű DJ!

2018. június 10. - panpeterstop

Bombera Krisztina már megint nyakába vette az egész világot, hogy támogatókat szerezzen egy nemes ügyhöz. Sikerrel járt! A szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítését célzó kampányba beszállt a világhírű The Chainsmokers duó. 

cap-bs-web.jpg

Mi az funkcionális analfabétizmus?

A funkcionális analafabéták nem értik, amit olvasnak, vagy olyan olvasási és szövegértési nehézségekkel küzdenek, amelyek egy életen át akadályozhatják őket abban, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget és megvalósíthassák álmaikat.

Minden 5. magyar gyerek érintett!

A PISA felmérések azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden ötödik gyermek funkcionális analfabéta, Azok a gyerekek, akik nem tanulnak meg időben értőn olvasni, nagyobb eséllyel hagyják abba általános vagy középiskolai tanulmányaikat és munkavállalási lehetőségeik is korlátozottak lesznek.

Valaki segítsen!

A United Way Magyarország 2014-ben indított KönyvForgató programjában eddig több mint 10 000 adomány-könyvet juttatott el a rászorulóknak, 2018 májusától pedig elindította a pedagógusok innovatív és gyermekcentrikus élménypedagógiai módszertani képzését, amellyel időben felismerik a gyerekek olvasási nehézségeit és élvezetessé teszik az értő olvasást fejlesztő foglalkozásokat számukra.

Legyen egy kampány!

Bombera Kriszta és Bondor Gabi addig nem állt meg, amíg Hollywoodban el nem mesélhette a Chainsmokernek, hogy Magyarországon minden ötödik tanuló szövegértési nehézséggel küzd, ami sorozatos kudarcélményhez, az iskolától való elforduláshoz vezethet. A United Way alapítvány neve nem volt új a zenészeknek, már korábban is támogatták a világ legnagyobb civil szervezetének a munkáját. No de eddig mindig Amerikában! Ez az első alkalom, hogy a DJ-k külföldön, mégpedig Magyarországon kampányoljanak, magyar ügy mellett. A két egyetemet végzett fiú, akik maguk is rajonganak az olvasásért, komolyan vette, amit Bombera Kriszta és Bondor Gabi mesélt, ezért az amerikai DJ-k elhatározták, ajándék találkozót szerveznek Magyarországon annak a szerencsésnek, aki velük együtt részt vesz a kampányban az értő olvasásért. Andrew Taggart és Alex Pall ezzel a United Way Magyarország munkáját támogatja. A kampány mellé olyan elismert hazai sztárok, mint Epres Panni, Iszak Eszti, Jaksity Kata, Juhász Anna, Magyarósi Csaba, Székely Martin, Ugron Zsolna, Zséda és még sokan mások.

 Bombera Kriszta csapata Hollywoodban filmezett is a fiúkkal, akik egy nyereményjátékot is meghirdettek.
A játékba a beugró a „Read it” jótékonysági fesztivál póló megvásárlása a Szigetstore-ban. A limitált mennyiségben gyártott trikók és pólók egyedi számozásúak, így a játékban sorsjegyként működnek.

read-it-ferfi-jotekonysagi-fesztival-polo_415.jpegA pólók teljes bevétele a United Way Magyarország munkáját támogatja. Az alapítvány a pénzt a KönyvForgató programjára fordítja, az értő olvasás élménypedagógiai fejlesztésére. A nyereményjáték győztesét a Chainsmokerek látják vendégül magyarországi hazai koncertjükön.

Szerző megjegyzése: Ezzel a poszttal nem áll szándékomban a Balaton Sound-ot vagy más fesztivált reklámozni. Elsődleges célom a nemes ügyet támogatása. Szeretném ezen a blogon is felhívni a figyelmet erre a súlyos problémára. Segítsünk, mi is személyesen, ha utunkba akad olyan rászoruló család, gyermek, aki nem teheti meg, hogy könyvet vásároljon, vagy könyvtárba járjon. Mi pedig olvassunk, olvassunk gyerekeinknek és járjunk könyvtárba, vigyük magunkkal gyerekeinket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr4314038932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2021.02.20. 23:17:16

Világhírű? Életembe' nem hallottam róluk, itt, Magyarországon.
süti beállítások módosítása