Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Denzel Washington: "Y-generációsok vállaljátok fel a hitet!"

2017. november 17. - panpeterstop

Az Oscar-díjas színész, Denzel Washington  arra ösztönözte a fiatalokat, hogy bátran vállalják fel hitüket a közösségi médiában is.

denzel_washington.jpgDenzel Washington az Eli könyve című film egy jelenetében

Denzel Washington Obama, Oprah Winfrey, Spike Lee, Venus Williams mellett az amerikai fekete y-generációs fiatalok példaképének számít. A kétszeres Oscar-díjas színészt a millenniumi nemzedék által legkedveltebb 15 amerikai színész közé is beválasztották. Több mint harminc éve tartó házasságával Pauletta-val és négy gyerekével Hollywood "jófiújának" számít. Y-generációs gyerekeik már felnőttek és elhagyták a szülői házat. Washington saját bevallása szerint minden nap olvassa kedvenc könyvét, a Bibliát:

"Most János evangéliumának második fejezeténél járok. A lelkészem azt javasolta két évvel ezelőtt, hogy kezdjem el az Újszövetség olvasását. Amikor azzal megvoltam, akkor hozzáfogtam az Ószövetséghez. Tavaly ezzel is végeztem és most már lassan az evangéliumokon újra túljutok" -nyilatkozta néhány éve az amerikai Readers Digest-nek. Édesapja pünkösdi lelkész volt 60 éven keresztül a Church of God in Christ  nevű amerikai gyülekezetben. Washington szerint apja egy igazi  úriember volt,  mélyhitű keresztény, Szentlélek által vezérelt ember, keményen dolgozó, visszafogott, szilád meggyőződésű, állhatatos.

Valószínű a prédikátori képességeket örökölhetett édesapjától, mert  többen úgy vélik, hogy sikeres és tehetséges "motivációs szónok" is lehetne. Például egy éve az ismert T. D. Jakes tiszteletes "TD Jakes Show" műsorában, ahol a keresztény hitéről beszélt  Washington nagyon képszerűen és lelkesen bátorította a közönséget:

"Nem lesz teherszállító autó a halottaskocsink mögött. Mindazt, amid van az életben, nem viheted magaddal. Nem számít, mid van, hanem csak az számít, hogy mit kezdesz azzal, amid van… azzal, amit Isten a számodra odaszánt. Kinek segítesz? Ki vált jobb emberré általad? Kinek tetted jobbá a napját? Ez az, amit én cselekedni akarok." 

 Vagy korábban kijelentette:

“A hit és az optimizmus évekkel hosszabbíthatja meg az életedet. A rossz hozzáállás olyan, mint a lapos autógumi. Amíg nem változtatsz rajta, sehová nem tudsz eljutni."

Bár nem lépett apja nyomdokaiba, úgy érzi, hogy az Ige hirdetésére való hajlandóság mindig végigkíséri, hivatása során is:

"Egy részem még mindig azt mondja, hogy " talán Denzel neked prédikálnod kellene. Lehet, hogy még mindig csak kopromisszumokat kötsz." Sok lehetőségem volt arra, hogy kiváló férfiakat alakítsak és az ő szavaikon keresztül prédikálják. Komolyan veszem a nekem adott tehetséget és jóra akarom használni."

 

A napokban pedig az Y-generációs fiataloknak is üzent. A Christian Post riporterének múlt héten adott interjúban így nyilatkozott a 62 éves sztár: 

"Azt mondanám a nemzedéknek, hogy megtalálja a módját annak hogyan képes összefogni, mert egy nagyon megosztó, dühös időszak az, amelyben most élünk és sajnos a fiatalok még nem nőttek fel erre."

Washington arra is ösztönözte a hívő fiatalokat, hogy tartózkodjanak a társadalmi média totális befolyásától, ne legyenek függők és a közösségi médiát használják fel arra, hogy ezen keresztül is megosszák Isten Igéjét.

"Imádkozom a te generációidért" - mondta. - "Micsoda lehetőségetek van, és ne legyenek depressziósak, mert át kell mennetek nehézségeken!"

A színész beszámolt arról is, hogy ő és Dan Gilroy, a Roman J. Israel Esq. írója és rendezője a film készítése alatt  minden nap közösen imádkozott és a Bibliát is olvasták. A Roman J. Israel, Esq. című filmben Washington egy  ügyvédet játszik, aki olyan visszásságokra bukkan a saját cégénél, amelyek nem férnek bele az erkölcsi normáiba. A film a torontói filmfesztiválon kiváló kritikákat kapott. A filmet  Amerikában jövő héttől vetítik a mozikban.

Bár Denzel úgy érzi Isten egész életében hű volt hozzá, neki keresztényként sajnos voltak kilengései. Néhány éve anyja szavai nagyon kijózanítóan hatottak rá és életmódot változtatott:

"Édesanyám 59 éves koromban azt mondta nekem:" Denzel, te jó sok dolgot csinálsz. A jót pedig a helyes úton kell megtenned, és tudod, hogy miről beszélek "- zárta le. "Nem iszom többé, nem teszek semmit ezekről a dolgokról. Célom, hogy megosszam Isten üzenetét, a s annyira ezen vagyok, hogy nem vagyok megijedve és félelem nélkül osztom meg! Félelem nélkül hirdetem az igét, úgy, ahogy ezt  millenniumi nemzedéknek is fel kell vállalni. " 

Egy amerikai filmes portál azokat a filmbeli idézeteket is kigyűjtötte, amelyek miatt a millenniumi nemzedék tagjai annyira odavannak a színészért. Ezek közül íme néhány:

hurrican.jpg

rememberthetitans.jpg

amerikai-gengszter.jpg

malcolm-x-denzel-washington.jpg

trainingday.jpg

szerző: Bereczki Enikő, ifjúsági és generációs szakértő http://hu.generationdilemmas.com/

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! Látogass el a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra :-) !

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr3913198177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2017.11.17. 20:12:43

Öröm olvasni, hogy az ultraliberális és bűnös Hollywoodban vannak még keresztény színészek.
süti beállítások módosítása