Alfa, Z, Y...generációk a munkahelyen és a családban

Pán Péter, STOP!

Ki vagyok és miért ez a blog?

2015. július 31. - panpeterstop

Bereczki Enikő vagyok, a Pán Péter, STOP! blog szerzője. Generációs és ifjúsági szakértő.bereczki_eniko_y_generacio.jpg

 

Ha a inkább a szakmai dolgok, együttműködés érdekelne, vagy cikket, előadást rendelnél, kattints az oldalamra:

http://hu.generationdilemmas.com/ 

Ha személyesebb témában olvasnál, akkor folytasd:

A Pécsi Tudományegyetemen szereztem angol nyelv és irodalomból tanári és bölcsész diplomát. Jelenleg is tanítok angol nyelvet a Bornemisza Péter Gimnázium felnőttképzési tagozatán és egy főiskolán szaknyelvet. Tanulmányaim alatt volt szerencsém ösztöndíjasként tanulni egy-egy szemesztert Birminghamben a Newman University College-ben és Svédországban az Uppsalai Egyetemen. Itt rengeteg barátot szereztem a világ minden tájáról, sokukkal - az internetnek köszönhetően - ma is tartjuk a kapcsolatot.

Érdekes volt tapasztalni, hogy az egész életen át tartó tanulás mennyire elért mindegyikünket és azt is, ki hogyan és mikor alapított családot, élte meg a felnőtté válással együttjáró felelősségteljes döntéseket, állt munkába, kezdett önálló életet.

dscn9539.JPG

Néhány éves gimnáziumi tanári munka után az Országos Közoktatási Intézetben (ma OFI) idegennyelv-tanulási kutatásokat végzett és oktatási szakértőként is tevékenykedtem. 

2007-ben megírtam egy cikket a Pán Péter szindrómáról Örök kamaszok címmel, ami rendkívül népszerű lett, számos helyen hivatkoztak rá és szakdolgozatokban is felhasználták. Körülbelül ekkor kezdett figyelmem a közoktatásról inkább az ifjúsági szférára irányulni. Néhány évig az ELTE kommunikációs szakértőjeként több rendezvényt szerveztem fiatalok bevonásával, az egyikért dékáni dicséretben is részesültem.

Különböző alapítványoknál (például Ökostarttrénerként képzéseket tartok fiataloknak. 2012-től a Nemzeti Családügyi és Szociális Intézet Ifjúsági Programiroda, majd a Tempus Közalapítvány Erasmus+ Ifjúsági Irodájának külső ifjúsági szakértője lettem. Munkám során több száz EU-s közoktatási és ifjúsági pályázat bírálatát is végeztem, egy ideig a hazai Nemzeti Tehetség Programban is értékeltem pályázatokat.

A felnőtté válás kérdéseivel foglalkozó Pán Péter, STOP! (panpeterstop.blog.hu) nevű blogomat 2015-ben indítottam el. Először Cafeblog.hu-s felületen, ahol szinte rögtön bekerültem a Cafeblog VIP bloggerei közé. Augusztusban a blog a blog.hu-ra költözött, ahol az első poszt azonnal felkerült az indexre és több tízezres olvasó tábort hozott. A "pánpéterstopos" posztok azóta is rendszeresen megtalálhatóak az index címlapján és aportfolio.hu blogválogatásában.

Cikkeimet rendszeresen több ezren olvassák és más fórumok is megosztják, megjelentetik (atv.huHETEK, hvg.humoderniskola.huhappyfamily.hu). A WMN.hu-ra is és  akulturpart.hu-ra írok vendégszerzőként. A Happy Family blogot is szerkesztem. Gyakran tartok előadásokat és workshopokat az Y-generáció/Z-generáció és általában a generációk sajátosságait bemutatva és segítve a generációs szakadékok leküzdését a munkahelyen és a családban is.

INTERJÚK VELEM? AJÁNLÓK RÓLAM 

Televíziós műsorokban és rádióban is több interjút adtam ezekben a témákban.

Kultúrpart interjú a Trend Fm-en.

Óriási öröm számomra, amikor a posztokban egy-egy felvetett téma, megközelítés vagy akár kutatási adat elgondolkoztatja a fiatalokat vagy a fiatalokkal foglalkozókat, esetleg szülőket, melynek hatására közelebb kerülnek az adott témához, vagy hasznos beszélgetéseket, vitákat (néha kommentháborúkat is) generál, arra inspirálja őket, hogy utánaolvassanak. Például egy alkalommal egy ismeretlen középiskolai tanárnő megkeresett azzal, hogy bevitte az egyik posztot osztályfőnöki órára és pályaorientáció kapcsán erről a bejegyzésről beszélgettek. A tanárnő a poszt leadjével vezette fel a témát, kvázi ki kellet találni mit takarnak ezek az új foglalkozások.

Más alkalommal egy cég jelzett vissza, hogy előadásom után a munkatársak közötti generációs feszültségek enyhültek. Szakértőként cikkek írására is gyakran kapok felkérést.

elle_cover.jpg

Férjemmel 3 gyermekünket neveljük. At átlagos hétköznapokon egy főiskolán és felnőttoktatásban óraadóként dolgozom, illetve, cégeknek segítek tanácsadóként és szövegíróként újgenerációs tartalmakat írni. Tehát az alfa, Z-, és Y generációkat nemcsak tankönyvből tanulmányozom, hanem napi szinten, testközelből. Nemrég egy hiánypótló könyvhöz írtam előszót:

Még bővebb információért keresd fel honlapomat: http://hu.generationdilemmas.com/

vagy angol nyelvű oldalamat: generationdilemmas.com

Bármilyen visszajelzést és témajavaslatot örömmel fogadok ezen az emailcímen, előadásokkkal, workshopokkal kapcsolatos érdeklődés esetén is itt tudok válaszolni: info@generationdilemmas.com vagy dorniko@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr237668678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.