Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Ki vagyok és miért ez a blog?

2015. július 31. - panpeterstop

Bereczki Enikő vagyok, a Pán Péter, STOP! blog szerzője. Generációs és ifjúsági szakértő.bereczki_eniko_y_generacio.jpg

 

Ha a szakmai dolgok, együttműködés érdekelne, vagy cikket, előadást rendelnél, kattints az oldalamra:

http://hu.generationdilemmas.com/ 

Ha személyesebb témában olvasnál, akkor folytasd:

A Pécsi Tudományegyetemen szereztem bölcsész diplomát. Jelenleg tanítok felnőttképzésben és egy főiskolán  óraadóként. Emellett több testületben végzek külső szakértői munkát főként ifjúsági ás oktatási területen (Nemzeti tehetség Program, TKA E+ Ifjúsági Iroda stb.). Tanulmányaim alatt volt szerencsém ösztöndíjasként tanulni egy-egy szemesztert Birminghamben a Newman University College-ben és Svédországban az Uppsalai Egyetemen. Itt rengeteg barátot szereztem a világ minden tájáról, sokukkal - az internetnek köszönhetően - ma is tartjuk a kapcsolatot.

Érdekes volt tapasztalni, hogy az egész életen át tartó tanulás mennyire elért mindegyikünket és azt is, ki hogyan és mikor alapított családot, élte meg a felnőtté válással együttjáró felelősségteljes döntéseket, állt munkába, kezdett önálló életet.

dscn9539.JPG

Pályám elején az Országos Közoktatási Intézetben (ma OFI) kutatásokat végeztem és oktatási szakértőként is tevékenykedtem. 

2007-ben megírtam egy cikket a Pán Péter szindrómáról Örök kamaszok címmel, ami rendkívül népszerű lett, számos helyen hivatkoztak rá és szakdolgozatokban is felhasználták. Körülbelül ekkor kezdett figyelmem a közoktatásról inkább az ifjúsági szférára irányulni. Néhány évig az ELTE kommunikációs szakértőjeként több rendezvényt szerveztem fiatalok bevonásával, az egyikért dékáni dicséretben is részesültem.

Különböző alapítványoknál (például Ökostarttrénerként képzéseket, tréningeket tartok fiataloknak.

A felnőtté válás kérdéseivel foglalkozó Pán Péter, STOP! (panpeterstop.blog.hu) nevű blogomat 2015-ben indítottam el. Először Cafeblog.hu-s felületen, ahol szinte rögtön bekerültem a Cafeblog VIP bloggerei közé. Augusztusban a blog a blog.hu-ra költözött, ahol az első poszt azonnal felkerült az indexre és több tízezres olvasó tábort hozott. A "pánpéterstopos" posztok azóta is rendszeresen megtalálhatóak az index címlapján és a portfolio.hu blogválogatásában.

Cikkeimet rendszeresen több ezren olvassák és más fórumok is megosztják, megjelentetik (atv.huHETEK, hvg.humoderniskola.huhappyfamily.hu). Rendszresen publikálok generációs témában a WMN.hu-ra, a Képmásba és  a kulturpart.hu-ra is  továbbá az Éva és a Gyereklélek magazinokba vendégszerzőként. Gyakran tartok előadásokat és workshopokat, tréningeket intergenerációs témában fiatalok, szülők, oktatási intézmények és végül de nem utolsó sorban cégek számára.

INTERJÚK VELEM? AJÁNLÓK RÓLAM 

Televíziós műsorokban és rádióban is több interjút adtam ezekben a témákban.

 

Kultúrpart interjú a Trend Fm-en.

Óriási öröm számomra, amikor a posztokban egy-egy felvetett téma, megközelítés vagy akár kutatási adat elgondolkoztatja a fiatalokat vagy a fiatalokkal foglalkozókat, esetleg szülőket, melynek hatására közelebb kerülnek az adott témához, vagy hasznos beszélgetéseket, vitákat (néha kommentháborúkat is) generál, arra inspirálja őket, hogy utánaolvassanak. Például egy alkalommal egy ismeretlen középiskolai tanárnő megkeresett azzal, hogy bevitte az egyik posztot osztályfőnöki órára és pályaorientáció kapcsán erről a bejegyzésről beszélgettek. A tanárnő a poszt leadjével vezette fel a témát, kvázi ki kellet találni mit takarnak ezek az új foglalkozások.

Más alkalommal egy cég jelzett vissza, hogy előadásom után a munkatársak közötti generációs feszültségek enyhültek. Szakértőként cikkek írására is gyakran kapok felkérést.

elle_cover.jpg

Férjemmel 3 gyermekünket neveljük. Tehát az alfa, Z-, és Y generációkat nemcsak tankönyvből tanulmányozom, hanem napi szinten, testközelből. Nemrég egy hiánypótló könyvhöz írtam előszót:

Még bővebb információért keresd fel honlapomat: http://hu.generationdilemmas.com/

vagy angol nyelvű oldalamat: generationdilemmas.com

Összefoglaló a 2019-es évemről

:

Bármilyen visszajelzést és témajavaslatot örömmel fogadok ezen az emailcímen, előadásokkkal, workshopokkal kapcsolatos érdeklődés esetén is itt tudok válaszolni: info@generationdilemmas.com vagy dorniko@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr177668678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása