Alfa, Z, Y...generációk a munkahelyen és a családban

Pán Péter, STOP!

Utolsó kommentek:

élhetetlen 2018.06.22. 02:12:26

Hát nem tudom. Nem túl nagy a merítésem, és nem is ez a szakmám, csak 6-8 fiatal pár életkezdését néztem végig. Jó, van, akik már az ötvenhez közelítenek, de ugyanezt játszották fiatalon. Két, három kapcsolati próbálkozás, ami nem jött össze, aztán valaki, aki úgy néz ki, hogy megfelel, összeköltöznek, akár valamelyik szülőnél, mert többre még nem telik, nyolc, tíz év együtt, és, mire elérik a harmincat, jöhet a házasság, mert jöhetnek a gyerekek.Addigra már összeraktak egy lakásbeurót. És, már tudják, hogy mire házasodnak össze, nincs meglepetés. A mamahotel effektus egy másik vetülete. Nem, nem lakunk otthon, de úgy veszünk lakást, hogy a szülők (legalább az az egyik pár) metrómegállónál lakik, mi ugyanazon a vonalon egy megállóval arrébb. Vagy a szomszég utcában, vagy a szomszéd házban. Ha kell, anya átugrik, vagy átmegyünk vacsorázni, vagy áthozza a vacsorát, de ez nem rosszabb, mint, mikor egy fedél alatt élt két generáció, és a nagyszülők ugyanígy segítettek, csak kényelmesebb, mert nincs a kényszerű együttélés. És igen, vannak gyermeki visszaélések, az egyik barátnőmmel vitatkozunk ezen, megengedhetné magának a fia, hogy nyolc ing a mosodában, nyolc otthon, elég egy hétre, de nem, anyuci vasalja. Anyuci meg magyarázza, hogy csak ritkán vasalja, mert általában a feleség vasalja. Ja. De ez jó a srácnak is, meg anyucinak is, mert még gondoskodhat. Nincsenek nagy bajok, szerintem.

Bejegyzés: 30 évesen férfi vagy fiú vagyok?

Lusuka 2018.06.21. 18:23:19

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Bejegyzés: „Attól, hogy valaki művész, még lehet normális ember”

Szávin László 2018.06.21. 17:15:51

az a felnőtt, aki büszke a teljesítményére, (ehhez teljesítmény szükségeltetik, persze), aki ottragad a kisszobában, úgyis a körülményekre fog hivatkozni

Bejegyzés: 30 évesen férfi vagy fiú vagyok?

Nahoten 2018.06.21. 11:57:27

A nők sikítófrász kapnak minden nőhelyettesítő terméktől és megoldástól.

Bejegyzés: Mi a baj a pornóval?

Nahoten 2018.06.21. 11:52:12

Féfiként reklámot nézni?
Folyamatos a féfigyűlült bennük. Itt egy szép gyűjtemény:
www.youtube.com/watch?v=T1GnQ_k7Vok&list=PL9AB8387A4AB3EEC5
Ezek kifejezetten férfigyűlölő reklámok, ahol a féfiakat sutának, butának, tehetelennek ábrázolják. A srác aki készítette ezt a gyűjteményt már nem csinálja, na nem azért, mert nem lenne alapanyag, hanem mert beleunt.
Ehhez képest a társadalmat férfiak alkotják és műödtetik.

Olvastam Zimbardo könyvét, túltolja benne a pornót. Felhívnám a figyelemet, hogy a könvyet nem csak az idős mester írta, hanem a kis Nikita Columbe is, aki eléggé rányomta bélyegét a műben a férfiakhoz való hozzáállásra.

Bejegyzés: Hogyan lettek a férfiak Harisson Fordból a mamahotel cicanacis, favágó inges szakállgyurijaivá?

Nahoten 2018.06.21. 11:42:32

@Schwarczné Nagy Loretta:

És mi ebben a furcsa?
Ha ő úgy érzi jól magát, akkor miért ne élne úgy. Úgy láttatod, mint aki elégedett sorsával.

Azon el lehetne godolkodni, hogy miért nem választ nőt, miért nem alapít családot. Vélhetően úgy véli, hogy nem éri meg, az aktuális felhozatalból nem éri meg.

Bejegyzés: Miért nem fűlik a fogunk a felnőtté váláshoz?

Nahoten 2018.06.21. 11:40:13

Manipulatív ez a kisállat bafogadó férfi és a mellékelt kép. Lehet, hogy előfordul ilyen, de nem jellemző. A férfiak nem kisállat mániások.

Ellenben a "macskás nő" az közismert jelenség és fogalom. Természetesen a cikk nem említi, csak férfiaka terhelő dolgokat sorol fel.

Bejegyzés: Miért nem fűlik a fogunk a felnőtté váláshoz?

Vipera01 2018.06.20. 10:23:57

Hogy valaki 30 évesen fiú vagy férfi, az attól függ, hogy mennyire ÉRETT AGYILAG!
Képes-e felelősséget vállalni saját magáért és másokért.

A felelősség a kulcs. A korszellem azt diktálja, hogy ne vállalj felelősséget semmiért, még magadért sem. És emiatt nem tudnak (vagy nem akarnak) felnőni sokan, mint ahogy házasodni sem.

Van aki 30 évesen még fiú, de van aki már 20 évesen férfi, mert rákényszerítette az élet.

Bejegyzés: 30 évesen férfi vagy fiú vagyok?

nem várt fordulat 2018.06.11. 18:12:09

@funivia: nem HR-es vagyok, programozó.

voltam egy cégnél, ahol az ottani HR-es mondta, hogy ő nem HR-es ne hívjuk annak, ugyan kint van az ajtaján.

s még így is mindent megtett értem.

Voltam egy cégnél, az első nap megkaptam a webmail elérét, accounto, minden acc ott volt szépen összegyűjtve, hozott nekem starter kit-et irodaszerekből. Az az elég ciki, ha azt mondom neki, hogy vacak a gépem, akkor nem megy oda a feletteséhez, hogy ennek a srácnak be kell szerreznünk egy új gépet. Volt olyan hely, ahol magamnak kellett tollatt meg füzetet bevinnem.

Másik cégnél heti masszázst biztosítottak nekünk, túlorázni én már hosszú hosszú évek óta nem túlórázom, de ha kéne, mennék is a HR-hez, hogy öcsi intézkedj, mert ki fogok égni oszt buktatok egy seniort.

Én úgy megyek céghez, hogy már a felvételinél bemondom, hogy csapatépítőre csak akkor megyek ha kedvem van, nem édekel mi a policy.

cafetériát én ahol kaptam, ott a kialkudott fizetésem felett kaptam. 30e -ből ha erzsébet utalványt választok, akkor 24e kb. megis marad, mígegy másik esetében 20. Volt ott egy oldalas lista a választhatókból

Full bejelentve voltam.

S igen, ha pl. úgy éreztem, hogy túl hosszú a standup, akkor mentem a vezető fejlesztőkhöz, de mehettem volna hozzá is, hogy ezt érzem, tegyünk valamit mert csak egymás idejét raboljuk.

jó cégeknél ez így működik. szerencsére senior programozó létemre kb. csak fenekem nem nyalják ki, mert kevés a profi, aki tényleg ért is hozzá.

Ja kérem, ha közszféráról meg betanított munkásról beszélünk, na az más tészta. Tessék naponta meló után még 3 órát beletenni otthon, az önlépzésre, tanulásra, mert a sültgalambot lehet várni, csak felesleges.Nem a legyek hozták össze nekem sem, hanem az, hogy húszon éves koromban napi 14-16 órákat gályáztam és tanultam. A siker a nyolc óra után kezdődik.

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

felső határ nincs 2018.06.11. 17:22:55

@B-road: ha a ceg fizeti a HRest akkor nyilvan nem a te erdekedet nezi

de berelhetsz te is HRest hogy keressen neked vmit, akkor te fizeted s neked muzsikal

oszt jonapot

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2018.06.11. 17:05:58

a "sörparty"-hoz: ha erre áldoz a cég mondjuk havi szinten egy egész ember fizetését (legyen nagyobb cég 100+ dolgozóval), aminek hatására sikerül elérnie, hogy 5%-kal alacsonyabb bérért is ottmaradjanak az emberek/odajöjjenek dolgozni, akkor az NETTÓ NYERESÉG.
Másszóval 1 fizetésnyi költséggel nyert 5fizetésnyi költségcsökkentést.
Na ezért van.

Amúgy teljesen nyilvánvaló (a nem idióták számára), hogy ez az egész erről szól.
Meg a ködösítés a fizetésekről, vagy az, hogy hátitt nálunk mindenki fizetése titkos... nem tudod, hogy 10év tapasztalattal csak 2x annyit keresel mint a mostani kezdő.. de azt se, hogy pályakezdőként 10év múlva mire számithatsz (max 2x ekkora fizetésre), stb...
Ez is része a HR-es szakmának. Hogy hozzák ki ugyanazt minnél olcsóbban/kevesebből. (nyilván nem ugyanazt, de ugyanazt a létszámot. Ennyit tudnak mérni, és ezzel mérik a HR-t.)

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

Nancsibacsi 2018.06.11. 16:32:21

"A munkáltatók mindent megtesznek a fiatal, tehetséges munkavállalók megszerzéséért."
Szerintem a munkáltatók pont lesz.rják hogy a munkavállaló fiatal-e vagy sem, mert egy fiatallal 0.5-2 évig lehet számolni, annyit meg egy 60 éves is kibír nyugdíjig.
Ami nekik fontos az az, hogy a munka el legyen végezve - na erre alkalmas munkavállalót el is hiszem hogy nem találnak az Y generációban. Aki erre alkalmas, az mivel semmi se köti ide, nyilván külföldre megy. A profiknak - X generáció - meg van életük, családjuk - őket nem lehet ilyen kézműves sörös, külföldi kiküldetéses, paintballos-babzsákos hülyeségekkel motiválni. Aki ilyennel próbálkozott már 2 éve is padlóba lett döngölve szakmai fórumokon. A profi olyan munkahelyre megy dolgozni, amelyik:
- Jól fizet. A pénz sose baj ha van - bár nekem jelenleg a fele is elég volna mint amit keresek, de ez nem jelenti azt, hogy 2x ennyiért ne lehetne elcsábítani.
- Normális a közeg. Nem idegbetegként megyek haza a családhoz. Mint mondtam: nekem fele pénz is elég volna.
- Idő. Napi 8.5 óra, + 2x30 perc utazás engedélyezett - a többi idő az enyém. Hétvége, ünnepek az enyémek, a szabit pedig én határozom meg hogy mikor fogom kivenni.

Hát kb ennyi, ami egy hatékony munkavállalónak kell. Nem kell ezt túlgondolkodni.

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

funivia 2018.06.11. 15:29:38

@nem várt fordulat:
A HR legfőbb tevékenysége, hogy folyamatosan fényezi magát a tulajdonos felé.
"meg van -e minden megfelelő munkaeszköz," - kérdezheti, de nem tudja biztosítani.
"hogy érzi magát az illető a cégnél," - mit tud tenni a kifizetetlen túlórák, az értelmetlenül kiadott munkák ellen? - még hétvégére szervez egy csapatépítést.
"intézi a cafetériát," - normális fizetés helyett.
"segít kiválasztani a megfelelőt az adózás miatt," - segít abban, hogy a cégnek kevesebbe kerüljön a munkád, és te pedig kibújhass valamennyire a közteher viselés alól. De ha kibújtál alóla, az a pénz a cégnél maradjon, ne nálad.
"segít bizonyos érdek-, nézetellentétek feloldásában" - csak szólj az érdekeidben egy szót is, rögtön "átszervezik" a területet, te meg az utcán találod magadat.
" meg még egy halom mást is" - gyártják a szabályzatokat, kimutatásokat, amikkel még ütnek rajtad egyet a cég érdekben.
HR-es vagy-e? ;)

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

nem várt fordulat 2018.06.11. 15:04:55

@funivia: az a baj, hogy nálunk HR = toborzó.

Valójában a HR szakma nem ebből áll. Folyamatosan figyel, kérdez, hogy meg van -e minden megfelelő munkaeszköz, hogy érzi magát az illető a cégnél, intézi a cafetériát, segít kiválasztani a megfelelőt az adózás miatt, segít bizonyos érdek-, nézetellentétek feloldásában, meg még egy halom mást is.

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

Kivlov 2018.06.11. 14:58:56

Korrekt fizetés, napi 8 órás meló, normális munkakörülmények.
Ez kell. És lesz munkaerő.
Ehelyett mi van? balkáni bérezés, min. 10 óra meló, alkalmazott letojása. És csodálkoznak...

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

funivia 2018.06.11. 14:33:56

Ja! Már azt hittem valami komoly dologról van szó, de látom, csak fejvadászok, meg HR-sek egyesülete, meg munkaerő "fejlesztésekkel" foglalkozó léggömb hámozó cégek önreklámja.
Felfényezése annak, hogy ők mi mindent tesznek ebben a "nehéz helyzetben", hogy munkaerőt találjanak.
Amelyik cég valóban megfelelő munkaerőt akar találni egy pozícióra, az spórolja meg a fejvadászok költségeit, meg a saját HR-esek költségeit, és adja oda fizuban annak a megfelelő szakembernek, akinek a rátermettségét az bírája el, akinek fontos, hogy a csapatába egy olyan embert vegyen fel - kortól függetlenül - akire valóban szüksége van. Ha még nem egészen okés a tudása, akkor meg már legyen olyan munkatársa, aki fel tudja hozni az illetőt a megfelelő szakmai színvonalra.
"Sörparti" meg a többi mellé duma, semmit sem ér annak, akinek majd dolgozni fog az ilyen helyeken fogott "munkaerő".
A munkaerő kiválasztásának tudománya nem atomfizika, bármit is mondanak az ebből élő fejvadász cégek és HR szakemberek.
Aki tudja, hogy milyen munkaerő kell neki az adott pillanatban az adott pozícióra, az tisztelje meg azzal a jelentkezőt, hogy nem kompetencia felmérőt írat vele fél nap egy külsős fejvadász, hanem megmondja milyen munkáért pontosan mennyit fizet, és milyen körülményeket tud biztosítani.

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

felső határ nincs 2018.06.11. 13:51:59

@nem várt fordulat: folyamatban

de felvesznek valszeg, mert a haveromnak pont onnan volt a gyakorlata ahonnan nekem /annyi a specialis hogy iOS/Mac/

es eleg jo lehet a project mert o 2 eve 500 nettoval kezdett az mar 700 neki most/ha contractor lenne meg jobb lenne ugye, de alkalmazott/

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

LebensraumamOsten 2018.06.11. 13:06:32

@gorcsoldo: Túlképzett vagy. Csakúgy mint jópár ismerősöm. A munkaerőhiány csak kamu, fake news.

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

felső határ nincs 2018.06.11. 12:59:30

@nem várt fordulat: mobile app publisher Novartis

most voltam bent IT vegzettsegem nulla, van 2 ev gyakorlatom helpdesken, nyelveket ugatom

mondtam fel milla zsebbe plusz juttatasok, mer haverom is annyival kezdett ugyanott, vagy nyasgem

mondtam programozni kicsit se tudok, es nem is fogok, mer nem erdekel, de ugy lattam nekik se az kell

hogy mit kell csinani-e azt nem ertettem egyaltalan, de a haverom se tuggya aszt mar 2 eve ott van

Bejegyzés: Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!