Alfa, Z, Y...generációk: felnőtté válás a digitális korban

Pán Péter, STOP!

Z-generációsok kasztrendszerben

Csepeli-féle Z generációs „kaszt-térkép”

2017. augusztus 20. - panpeterstop

Csepeli György, hazánk egyik legismertebb szociológusa úgy látja az életbe belépő magyar fiatalok születésük véletlene által meghatározott kényszerpályákra kerülnek, amelyen a magyar iskolarendszer sem képes lazítani. A kasztrendszer újratermelődik.

social-class.jpg

Tovább

Ne félj a jövőtől, de azért készülj fel!

Képzelj el egy olyan világot, ahol 200 millió robot szolgál ki 20 000 embert , akik csupán elmélkedéssel foglalkoznak és hatalmas luxusban élnek. Jövőkutatók, de talán még maga a pápa sem tartja elképzelhetetlennek ezt A mezítelen nap című kultikus sci-fiben felvázolt világot. 

future_field.jpgKép forrása: pixabay.com

Tovább

Vizes családi kiruccanás egy lépésre a határtól!

Tudtad, hogy az osztrák-magyar határtól mindössze 200 méterre található Európa egyik legminőségibb családbarát wellness szállodája?

gyerekek_furdo.jpg

Tovább

Ki viszi el balhét a Wikileaksért? Naná, hogy az Y-generáció!

Új generációs „szivárogtatók”?

Napjaink legnagyobb adatszivárogtató botrányában az ex-CIA főnök, nem mást, mint egy egész nemzedéket, magát az Y generációt vádolta meg az amerikai kormány adatainak ellopásáért. 

spy.jpg

Tovább

5 hely, ahol a családbarát jelző tényleg nem kamu

Családdal kiruccanni nem egy smafu és a zsebünkbe is mélyen bele kell nyúlni. Így ha belevág az ember egy, kettő, három vagy még annál is több gyerekkel, jól jön ha végcélban nem csupán egy pelenkázós helyiség vagy az étteremben dínó alakú rántott husi szolgál a családbarát címke kipipálására. Jöjjön néhány általunk letesztelt tuti hely, ahol valóban tudják, mi kell a családoknak ahhoz, hogy ne fáradtabban térjenek haza pihenésből, mint ahogy odaérkeztek.

sonnetherme.jpg

 

Tovább

A fiatalok 42 százaléka büszke magyarságára

A ma ünnepelt 1848-as márciusi ifjak szemtelenül fiatalon rajongtak a hazájukért. Petőfi a maga 25 évével szinte rangidősnek számított. Jókai 23 éves volt, Ágai Adolf 12 évesen a legfiatalabbik. Ehhez képest a mai fiatalok 25 százaléka gondolja azt, hogy „Magyarország a legjobb ország, ahol élni lehet”. Sok ez a szám vagy kevés? 

hungarian-pixabay.jpgKép forrása: Pixabay

Tovább

Vagányság-e az apaság?

Ebben a videóban Kulifai Mátét kérdezzük arról, milyen fiatalon apának lenni.

Máté újságíró és teológus. Egy érdekes műsort is szerkeszt Full Kontakt címmel a Hit Rádióban, ahol a keresztény/konzervatív értékrend mezsgyéjén a tabukat nem kikerülve dolgozza fel a Z generációt érintő legégetőbb kérdéseket, kihívásokat és problémákat. Legutóbb a pornófüggőségről indítottak sorozatot.

Vasárnapon 15 órától és 21 órától lehet hallgatni ezen a linken.

Lóvé vagy love? Avagy hogyan hajtják a felsőoktatás malmára a vizet a cukros bácsik

Napjainkban egyre több egyetemista, főiskolás lány keres magának "mecénást" a növekvő oktatási és megélhetési költségek miatt. Az online társkereső oldalak tömeges elterjedésével könnyen találnak is maguknak.

hat-984391_1920.jpg

Tovább