Ne félj a jövőtől, de azért készülj fel!
2017. július 05. írta: panpeterstop

Ne félj a jövőtől, de azért készülj fel!

Képzelj el egy olyan világot, ahol 200 millió robot szolgál ki 20 000 embert , akik csupán elmélkedéssel foglalkoznak és hatalmas luxusban élnek. Jövőkutatók, de talán még maga a pápa sem tartja elképzelhetetlennek ezt A mezítelen nap című kultikus sci-fiben felvázolt világot. 

future_field.jpgKép forrása: pixabay.com

"Ha ez nem is öt-tíz év múlva következhet be, de valamikor.  Itt az ideje, hogy felkészüljünk rá!" - hallhattuk Veres Ritától az AON Hewitt HR-tanácsadó cég vezetőjétől a cég sajtótájékoztatóján, ahol azt is megtudtuk, hogy Veres  2 bátyó kishúgaként alig 12 évesen már falta a sci-fiket. Asimov A mezítelen Nap című regénye volt az egyik kedvence, ahonnan a cikkindító utópisztikus kép is származik. Valószínű, hogy gyerekként még nem is sejtette, hogy felnőtt fejjel, a világ első számú humánerőforrás és tanácsadó cég hazai ágának vezetőjeként a múlt század sci-fi öregjének a műve már nem utópiának hat, hanem nagyon is időszerű lesz számára, hiszen ezek a kérdések a munka világában már nem is tűnnek annyira eltúlzottnak, ha kellően széles távlatokból vizsgáljuk azokat. A 2 éve a legjobb női magyar cégvezetőnek választott Veres szerint mindezek egyik legfőbb kiváltó oka a technológia, a technológia fejlődése. A NASA kutatóközpontjában lévő Singularity University hazai nagyköveteként a vezető felhívta azokra a pozitívumokra is a figyelmet, amelyeket a technológiának köszönhetünk: például a technológia képes akár a szűkös erőforrások felszabadítására is.

sajtotajekoztato_aon.jpgKépen: Veres Rita,  Aon vezetője; Friedl Zsuzsanna, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese. Kép: szerző sajátja

Legyél TE is jövőkutató!

Veres a Szilícium-völgyből azt a tanácsot is hozta, hogy mindenkinek jövőkutatónak kell lenni.

Nem érdemes félni a jövőtől,  hanem inkább meg kell tanulnunk, hogyan gondolkozzunk róla!

– emelte ki. Ebben a gyorsan változó világban ugyanis hiba ha úgy teszünk, hogy mindez velünk csak úgy megtörténik, hanem alakítanunk kell a munkánkat, karrierünket, sorsunkat, figyelve a trendeket, a változásokat, hiszen egyetlen ötlettel rengeteg pozitív változást is elérhetünk. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövőben az ember, az emberi gondolat szerepe is felértékelődik. Az Aon vezetője utalt Ferenc pápa TED  beszédére is, melyben üzente, hogy bízik abban, hogy a technológiai fejlődés nem az emberek kárára zajlik majd a világon. Fontos lenne azon is - akár globális szinten - gondolkodni hogyan emberséges embernek megmaradni egy technológia által vezérelt világban.

  Itt a beszéd angol szövegét is el lehet olvasni.

Célozzuk meg tehát a holdat, szárnyaljunk a csillagokig!

Veres Rita röviden ismerettette a „moonshot thinking”-et, (az egykor elképzelhetetlennek tartott Holdra szállásra utaló kifejezés, magyar megfelelője még nincs), vagyis a Holdat (vagy talán csillagokat) megcélzó gondolkodást, melynek lényege, hogy ne korlátozzuk a céljainkat, hanem merjünk nagyot álmodni. Ha mindig csak reális célokat tűzünk ki magunk elé, akkor valószínűleg legjobb esetben is „csak” a kitűzött tervet teljesítjük.  Például tíz százelékos növekedés helyett mindig inkább tízszeres növekedést tervezhetünk, ugyanis ha óriási célkitűzésink vannak, azok sokkal inkább motiválnak, kihívás elé állítanak.

24 órás World of Work Moonshoot verseny

Az Aon Hewitt most arra hív, hogy célozzuk meg tehát a holdat, a csillagokat és rukkoljunk elő olyan ötletekkel, amelyekről úgy gondoljuk, hogy forradalmasíthatják a munka világát. Uzsák Éva, a cég innovációs és PR menedzsere bemutatta az Aon Hewitt World of Work Moonshoot nevű 24 órás versenyét, amelyet startupoknak, egyetemistáknak, kreatív gondolkodóknak hirdetnek meg a HR bármely területét felölelő újító megoldásra, technológia bevonásával. A pályázat már a mai nappal indul, az ötleteket tweet méretben, vagyis mindössze 140 karakter hosszúságban várják a www.wowmoonshotbyaon.com weboldalon. A 120 legkreatívabb projektötletek gazdái bekerülnek az augusztus végi 24 órás hackathonra, ahol csapatokban dolgozhatnak tovább az ötleteiken, amit zsűri elé visznek TEd-es műfajú előadások formájában. A három győztes a HR Feszten 800 cég képviselője előtt is bemutathatja projektjét, továbbá a szervezők széles körű publicitást és mentorálást is biztosítanak a nyerteseknek. 

aonmoonshot_sajtotejekoztato.jpgKépen: Veres Rita,  Aon vezetője; Friedl Zsuzsanna, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese; Rolek Ferenc, a Budapet Bank HR-igazgatója; Uzsák Éva Virág, Aon innovációs és PR menedzsere a sajtótájékoztatón. Kép: szerző sajátja

Veres Rita  meg is osztott néhány kiindulópontot az ötletekhez:

  • Letöltető tudás – olyan tanulási platform, ami lehetővé teszi egy szakma alapjainak megtanulását akár 6-12 óra alatt
  • Rugalmas szervezeti keretek - például a munkaadó-munkavállaló keret helyett
  • Vezetői agyműtét – vagyis a vezetők érzelmi intelligenciájának fejlesztése, hogyan érhetjük el, hogy a vezetők sokkal emberibbek legyenek

futurework3.jpgKép forrása: pixabay.com

Mindenki vevő az innovációra

 Az Aon Hewitt mellé több hazai nagyvállalat is felsorakozott a jövőformáló versenykiírásban. A támogató cégek között található például a Budapest Bank és a Magyar Telekom  is, mindketten nyitottak a verseny legjobb ötleteinek pilotjára.  Friedl Zsuzsanna, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a cég több mint 7000 dolgozójából 4500 jövőre beköltözik a cég most épülő modern székházába, -amely Budapest legnagyobb irodája is lesz - és a költözés is kihívást jelenthet HR-szempontból, így ehhez is szívesen várnak innovatív ötleteket, ami nem merül ki  csocsó-asztalban vagy csúszdában. Jelenleg egy Future Labnek elnevezett coworking irodakörnyezetben azt is kipróbálhatják a munkatársak milyen lesz majd az új munkakörnyezet és a visszajelzések fényében még tudják alakítani azt, hogy hol és milyen mértékben legyenek kisebb létszámú csoportok. A hazai legnagyobb telekommunikációs cég már régóta dolgozik azon, hogy megismertessék és bevezessék a  munkavállalókat a távmunkába, de ehhez is szívesen fogadnak a versenyen keresztül további ötleteket. Rolek Ferenc, a A Budapest Bank HR-vezetője szerint a régi multinacionális nagyvállalati kultúra mellett elmenőben van az idő. Olyan pragmatikus, jól megvalósítható projektötletek is érdekli őket, amellyel a munkaerőt jobban meg lehet tartani. Az Y-generációt megtartása - és talán a Z-generációé még inkább - valóban óriás kihívás ma minden vállalat számára. Erről részletesebben majd egy későbbi posztban írunk.

 Ha tetszett a bejegyzés. látogass vissza újra, kövesd a blogot és kukkants be a Facebook-oldalra!

Szerző: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő generationdilemmas.com

Az Y-generáció inkább nem csinál semmit, minthogy bármi olyat tegyen, amit nem szeret

Itt vannak a legújabb irodai trendek: Ne csodálkozz, ha egy fűfal mellett kell dolgoznod!

Készülj fel egy olyan világra, amiről még el sem tudod képzelni, hogy milyen lesz!

Dögös, kreatív iroda kell az Y generációnak!

Szükség lesz még emberekre, ha majd robotok végzik el a munkánkat?

A bejegyzés trackback címe:

http://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr8512640731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.