Minden az Alfa, Z-, Y-, X generációkról, a boomerekről, s még a veteránokról is!

Pán Péter, STOP!

Pán Péter, STOP!

Vizes családi kiruccanás egy lépésre a határtól!

2017. június 19. - panpeterstop

Tudtad, hogy az osztrák-magyar határtól mindössze 200 méterre található Európa egyik legminőségibb családbarát wellness szállodája?

gyerekek_furdo.jpg

Ha olyan családbarát helyet keresünk, ahol a családbarát ígéretet tényleg komolyan veszik,(és nem csupán egy pelenkázóval és egy bilivel vagy WC-szűkítővel szúrják ki a szemedet) akkor legelső helyen burgenlandi Sonnentherme, Európa egyik leghíresebb gyerekbarát fürdője és a hozzáépült Sonnenpark Hotel kell szerepeljen.  A hely nemcsak szerintünk tuti, hanem megnyerte a “Holiday Check Award 2017”-t, így egyike lett a világ legkedveltebb hoteljeinek. A szállodában magyarul is beszélnek, mivel a határ tőszomszédságában van, a programok magyar nyelvűek is, sőt angolul is tudnak. A táj nagyon magával ragadó és a hotel segítségünkre van abban, hogy ezt is felfedezzük: ingyenes kerékpárokkal, gyereküléses riksákkal, görkorcsolyákkal és babakocsikkal. Télen korcsolyázni is lehet a szálloda előtti korcsolyapályán, nyáron pedig ott van Európa legnagyobb csúszdaparkja!

Hotel Sonnenpark, Sonnentherme - kép forrása: a hotel weboldala

Honnan szereztünk hírt róluk?

A Happy Family  egy szuper csapat, ahol tényleg bevált, kipróbált családbarát helyekről és termékekről is kaphatunk információt. Azért hozták létre, mert hisznek abban, hogy a család intézménye értékes, fontos, nem divatjamúlt. A Sonnenpark hotelnek is például a legfőbb phazai artnere a Happy Family, akiken keresztül mi is értesültünk a családbarát szállodáról és sok egyéb hasznos családi lehetőségről. Az impozáns Villa Bagatelle-ben megrendezett Happy Family bloggertalálkozón újra gyereknek érezhettük magunkat, ahol a Sonnentherme munkatársai interaktív módon bemutatták gyerekeknek szóló szolgáltatásaikat. Korábban pedig a Mindenki című Oscar-díjas filmben szereplő gyerekkórussal és a két szereplővel találkozhattunk és a kisebbek részt vehettek az izgalmas gyerekriporter versenyen, melyet a Happy Family az AquaWorld Resortban szervezett. Érdemes követni oldalukat és közösségi oldalaikat is, mert rend szerint családi nyereményjátékokat hirdetnek meg, és a nyertesek értékes családi programokat, belépőket, sőt, akár szállodai tartózkodásokat nyerhetünk. Mi is egy ilyen program keretében ismerkedtünk meg a Sonnenthermével egy sajtótájékoztatón, illetve, jutottunk el a családbarát szállodába és fürdőbe.

bloggertalalkozo.png

Ráadásul vezetőjük 3 gyermekes édesanyaként maga is tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi nevezhető családbarátnak és mi nem. A Happy Family-nek nemrég indult egy szuper családi témákat feldolgozó blogja is, a happyfamily.blog.hu. A szervezet amúgy rendszeresen szervez blogger-találkozókat és több projektben is együttműködik bloggerekkel és alapítványokat is támogat. Egy ilyen Happy Family-s bloggertalálkozó és alkalmával találkozott a Pánpéterstop bloggere a Sonnentherme csapatával és a sajtónapok keretében pedig tesztelte a Sonnentherme szolgáltatásait.

 Kép forrása: Happy Family Facebook-oldal

De hol is van ez?

Visszatérve a Sonnenpark hotelhez, a szálloda a határhoz közel található. A település neve magyarul biztosan ismerősebben cseng, hiszen Lutzmannsburg nem más, mint Locsmánd. Locsmánd 3000 éves város, amely a római birodalom idején Pannónia részét képezte. Talán maguk a fürdőkultúrát annyira kedvelő rómaiak is fürdőzhettek az itteni termál vízben, amelyet azonban a modern ember csak néhány éve fedezett fel, 1997-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést A fürdő 1.581 m² vízfelülettel rendelkezik. Tehát, ha a környéken járunk, akkor is érdemes ide elugorni, Sopron, Kőszeg, Szombathely a közelben vannak.

lutzmannsburg_pranger.jpgLocsmánd főtere, kép forrása: wikipédia

Az egy dolog, hogy az termálfürdőben vannak Közép-Európa leghosszabb vízi csúszdái, persze nemcsak csúszdázni lehet, mert itt tényleg az összes korosztályra gondoltak: szó szerint 0-99 éves korig talál olyan medencét, amely figyelembe veszi életkori sajátosságait. Sőt, már prenatális korban, vagyis anyukájuk pocakjában is élvezhetik a pocaklakók amíg anya speciális várandós vízi programon vesz részt. Úszásoktatást is tartanak, melyet a szállóvendégek és gyermekeik is igénybe vehetnek. Saját szemünkkel meg is győződtünk erről: tényleg pár hónapos babákat láttunk a babaúszáson és idősebb hölgyek is beiratkoztak úszó tanfolyamra. A szaunát és a masszázst pedig úgy alakították ki, hogy még a gyerekek is igénybe tudják venni. A medencék körül vannak járókák is, ha éppen a kisebb gyermekek elfáradnának, vagy a szülőnek éppen valamit el kellene rendeznie a nyugágyon. Van külön étterem, kávézó, minden olyan felszereléssel, amelyre egy családnak ilyenkor szüksége lehet. Ha azonban nem akarunk helyben vásárolni ételt, lehetőség van az otthonról hozott elemózsiánkat is megmikrózni és ott elfogyasztani.

img_2904_1.JPG

Nemcsak a kicsikre, a nagyobb tesók is figyelnek!

A fürdőben és a szállodában is figyelnek a különböző generációk igényeire. A szakképzett és lelkes animátorcsapat akár egész nap elkísérik a csemetéket. A csecsemők esetében a felügyelet biztosított de időben korlátozott, ugyanis az a szemlélet, hogy pár hónapos bébiket egész napra nem lehet lepasszolni, még pihenés alatt sem. A gyerekfelügyelők nem futószalagon végzik a munkájukat, hanem szívvel-lélekkel, rengeteg a visszajáró család, akiktől az animátorok számtalan kis emléket kapnak. A Z-generációsokkal is szívesen beszélgetnek, és az ilyen tartalmas diskurzusok során - a kütyüktől elszakadva - a mászófalon, vagy túrázáson sok teher itt marad, ami addig nyomasztotta a kamaszlelkeket. Mindeközben a szülők nyugodtan tudnak kettesben is pihenni, amire még a legmegrögzöttebb anyatigriseknek és apaoroszlánoknak is szükségük van.

sunnybunny.jpg

Szórakoztató és fejlesztő játékok egy óriási nyuszival

A gyerekek számára korosztályonként külön-külön játszószobákat találunk, így nem történhet meg, hogy kamasz gyerek méltán panaszkodik arra, hogy már kinőtt a kismotoros pályából, Fanni néni sütödéjéből vagy a sellő úszásból, a Sunny Bunny nyúl-animátor által vezetett aranyos játékokból, ugyanis a nagyobbakra is gondoltak "Gaming Zone" játékparkkal, ping-pong asztallal, billiárddal, dart-táblával, játékautomatával, de felfedező túrát is szerveznek számukra és kötél-, kalandpálya is van a közelben. Sunny Bunny-ra visszatérve, a nyúl-animátort civilben is megkerestük. Ő Gerencsér János, aki szívvel-lélekkel felkészül és levezényel minden gyerekprogramot háta mögött egy szintén lelkiismeretes, kreatív, gyerekek nyelvét étrő csapattal. János nekünk külön bemutatta azokat a kis ajándékokat, rajzokat, posztereket, saját kézzel készített díszeket, amelyeket az itt tartózkodó gyerekek küldenek nekik.

sonnen_funclub_2cad2fe7a3.jpg

Nagycsaládosoknak, ételallergiásoknak is minden biztosított!

Az igényesen berendezett szálloda hat különböző méretű apartmant kínál a vendégeknek a család számától függően. Az étteremben az ételallergiások igényeire is felkészültek és a nem kell semmilyen eszközt vinni a bébiételek elkészítéséhez sem. Bébiétel, tápszerek, bébiitalok széles választéka áll 0-24 órában rendelkezésükre. Maga az étkező helység is úgy van megtervezve, hogy az unatkozó gyermekeknek is legyen mit csinálni, miután befejezték az all-inclusive ellátást tartalmazó valamelyik étkezést. Az egész épület kellemes, nyugodt légköre tényleg stresszmentes pihenést biztosít, és nem fog a szülők gyomra görcsbe rándulni gyermeke viselkedése vagy hangoskodása miatt, mivel az itt megszokott és rengeteg a lehetőség arra, hogy felügyelet alatt a legcsíntalanabbak is kiéljék energiájukat, miközben szüleik kettesben kifújhatják magukat. Hiába törtük a fejünket mit lehetne még ide megálmodni, de nem jutott eszünkbe semmi.

Akár egy napra is leugorhatunk!

A szállodával közvetlen összeköttetésben található Sonnentherme élményközpont, szintén hasonló színvonalon “mindent a gyermekekért” szemlélettel, kialakítással várja a családokat. Ide külsős vendégek is jöhetnek, így ha ha a szállodába nem tudunk eltölteni egy éjszakát, de a fürdőbe szívesen elmennénk, akkor is megtehetjük. Kőszeg, Sopron, Szombathely is közel van. A szállóvendégek részére a belépőjegyek árát a hotel részvételi díja tartalmazza, ha csak a fürdőbe megyünk, akkor van belépődíj. Nem csak a hotelben, itt is mindenkire gondoltak:

A legkisebbek számára: külön kültéri és beltéri programokat is kínálnak: Babyworld, etetőkuckó, gyermek alvószoba, babakonyha, Kids Club, babaszauna, babaúszás, baba-mama aquajóga, de vannak kültéri  babamedencék, Babastrand, élmény- és játszópark is.

Gyerekeknek:
Beltérben: óriáscsúszdák, élménymedencék, hullámmedence, szauna/gőzfürdő, Kid’s Klub, Játékgép sarok
Kültérien pedig élménymedence, sportmedence, ugrálótornyok, mászófal, Kis vonat, élmény ,és játszópark, színpad

Felnőtteknek:
Beltéri: relaxmedence, élménymedence, óriáscsúszdák,
Kültéri: sportmedence, ugrálótorony & mászófal
Szaunavilág: szauna, gőz, szaunafelöntések, merülő & pezsgőfürdő, szauna bár, vízi aerobik

sonnen_dsc_2940_76a1a119da.jpg

Mennyi az annyi?

A magyar átlagnál kicsit magasabb árfekvésű, azonban úgy gondoljuk, ár-érték arányban nagyon megéri, azt kapja az ember, amit elvár. Itt valóban a szálloda alap felfogása és elvárása a személyzet felé is, hogy “mindent a vendégekért”, ami úgy gondolom, mindent elárul a szállodáról. Vannak akciók is, például péntekenként 10% kedvezményt adunk a családoknak a napi belépő árából. Vasárnaponként  pedig minden nagycsaládos készpénzt spórolhat. Legalább 3 gyerek érkezésekor a legfiatalabb gyerek (0-19 éves korig) ingyen belépőt kap. A jegyárakat itt lehet megtalálni.

img_2897.JPG

 

 

Szerző: egy nagycsaládos édesanya, aki már több családbarát szolgáltatást kipróbált, és ő is tudja mi az, mi pedig nem az.

 Ha tetszett ez a bejegyzés, látogass vissza máskor is, és kukkants be a Facebook-oldalra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panpeterstop.blog.hu/api/trackback/id/tr9712605621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása